De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika 8 november 2021 weer geopend!

De Amerikaanse overheid heeft een heropeningsplan aangekondigd voor internationale bezoekers en vakantiereizigers als de Covid-19 situatie onder controle blijft. Onder bepaalde voorwaarden, welke onder voorbehoud zijn van aanpassingen of herziening, mogen internationale reizigers vanaf 8 november de Verenigde Staten weer betreden.

Reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn en 72 uur voor vertrek een negatieve testuitslag moeten overhandigen.

Aan alle informatie op deze pagina zijn geen rechten te ontlenen, en is puur indicatief tot het moment dat de Amerikaanse overheid het beleid kenbaar hebben gemaakt.

Toelichting Elske Doets, CEO van Doets Reizen

Amerika gaat weer open... en hóe! De Amerikaanse overheid heeft een heropeningsplan aangekondigd voor internationale bezoekers en vakantiereizigers als de Covid-19 situatie onder controle blijft. Onder bepaalde voorwaarden, welke onder voorbehoud zijn van aanpassingen of herziening, mogen internationale reizigers waarschijnlijk vanaf begin november 2021 de Verenigde Staten weer betreden. Lees hier de uitgebreide blog van Elske Doets.

Elske Doets in Monument Valley - Amerika Vakantie - Doets Reizen

Regels volledig gevaccineerde reizigers:

• Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) uitgeprint. 
Aanvullend: in alle gevallen dien je volledig gevaccineerd te zijn. VS stelt dat dit het geval is wanneer je tweemaal gevaccineerd bent. Wanneer je door een eerdere COVID-19 besmetting slechts eenmalig gevaccineerd bent, is dit conform Amerikaans beleid niet voldoende om het land te mogen betreden. Uitzondering hierop is het Johnson & Johnson (Janssen) vaccin, hiervan hoef je maar één vaccinatie te hebben. 

• Naast volledig gevaccineerd moeten reizigers ook een negatieve test laten zien. Deze test mag niet langer dan drie dagen (72 uur) oud zijn bij vertrek. Zoals het er nu naar uitziet, mag dit zowel een antigeen- als een NAAT-test zijn (bijvoorbeeld een RT-PCR-test). 

•  Het vaccinatiebewijs en de negatieve testuitslag moeten Engelstalig zijn.

• Naast bovengenoemde aanvullende maatregelen is het nog steeds verplicht om een goedgekeurde toeristenvisum te hebben. Dit visum, ook wel bekend als ESTA, kun je gemakkelijk aanvragen via deze link

Heb je nog een geldige ESTA verklaring? Controleer dan eerst via de bovenstaande link of jouw huidige status van je aanvraag nog geldig is.

• Op de terugweg naar Nederland hoef je niet in quarantaine (omdat je gevaccineerd bent). Wel moet je naast een vaccinatiebewijs ook een negatief testbewijs hebben. Dit moet een NAAT/PCR-test zijn van maximaal 48 uur oud of een antigeentest van 24 uur oud bij vertrek. Ook moet je voor de terugweg een quarantaineverklaring invullen.

Monument Valley - Utah - Doets Reizen

Engelstalig vaccinatiebewijs

Een Engelstalig vaccinatiebewijs is verplicht. We leggen hier stap voor stap uit hoe je dit regelt.  Hierbij het stappenplan. 

Ga naar de website van Corona-check. Verander rechtsboven de taal naar English. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘next’

Kies voor ‘a vaccination certificate’

Login met jouw persoonlijke DigiD

Na het inloggen worden je gegevens opgehaald

Klik op ‘Make QR Code’

Klik vervolgens op ‘Open PDF’

Je ontvangt nu een PDF met toegangsbewijs voor Nederland op pagina 1 en op pagina 2 Vaccinatiebewijs internationaal. Bij de internationale versie staat de inhoud allemaal in het Engels.  

Sla het internationale bewijs (pagina 2) op. Wij raden je ook aan om het voor de zekerheid uit te printen en mee te nemen tijdens je reis.

Antelope Canyon - Page - Arizona - Doets Reizen

​Kinderen jonger dan 12 jaar

Het is nog onduidelijk waar precies de leeftijdsgrens komt te liggen voor de vaccinatieverplichting en aan welke voorwaarden het vaccinatiebewijs moet voldoen. De Amerikaanse regering heeft beloofd vóór 8 november ook dit soort details bekend te maken.

Fietsen Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Uitgelichte reizen