De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika is weer open!

Amerika is weer geopend voor gevaccineerde reizigers! Het is sinds 12 juni 2022 niet meer verplicht om vooraf te testen op Covid-19. Op deze pagina leggen wij uit aan welke eisen je nog moet voldoen.

Amerika schaft coronatest voor internationale reiziger af

Sinds heden hoeven reizigers die de Verenigde Staten willen bezoeken geen coronatest meer te doen om het land te betreden. Reizigers moeten wel nogs steeds een vaccinatiebewijs kunnen laten zien als ze naar de Verenigde Staten van Amerika willen reizen.

Elske Doets in Monument Valley - Amerika Vakantie - Doets Reizen

Vaccinatie verplicht: Regels volledig gevaccineerde reizigers

• Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) uitgeprint. 
Aanvullend: in alle gevallen dien je volledig gevaccineerd te zijn. Een booster is niet verplicht. VS stelt dat dit het geval is wanneer je tweemaal gevaccineerd bent. Wanneer je door een eerdere COVID-19 besmetting slechts eenmalig gevaccineerd bent, is dit conform Amerikaans beleid niet voldoende om het land te mogen betreden. Uitzondering hierop is het Johnson & Johnson (Janssen) vaccin, hiervan hoef je maar één vaccinatie te hebben. 

Alle informatie over de regels om naar de USA te reizen zijn te vinden via deze website

•  Het vaccinatiebewijs moet Engelstalig zijn.

• Naast bovengenoemde aanvullende maatregelen is het nog steeds verplicht om een goedgekeurde toeristenvisum te hebben. Dit visum, ook wel bekend als ESTA, kun je gemakkelijk aanvragen via deze link

Heb je nog een geldige ESTA verklaring? Controleer dan eerst via de bovenstaande link of jouw huidige status van je aanvraag nog geldig is.

Het belangrijkste: In Amerika zelf hoef je niet in quarantaine. De grenzen zijn geopend en je kunt dus gewoon reizen naar Amerika! 

Monument Valley - Utah - Doets Reizen

Engelstalig vaccinatiebewijs

Een Engelstalig vaccinatiebewijs is verplicht. We leggen hier stap voor stap uit hoe je dit regelt.  Hierbij het stappenplan. 

Ga naar de website van Corona-check. Verander rechtsboven de taal naar English. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘next’

Kies voor ‘a vaccination certificate’

Login met jouw persoonlijke DigiD

Na het inloggen worden je gegevens opgehaald

Klik op ‘Make QR Code’

Klik vervolgens op ‘Open PDF’

Je ontvangt nu een PDF met toegangsbewijs voor Nederland op pagina 1 en op pagina 2 Vaccinatiebewijs internationaal. Bij de internationale versie staat de inhoud allemaal in het Engels.  

Sla het internationale bewijs (pagina 2) op. Wij raden je ook aan om het voor de zekerheid uit te printen en mee te nemen tijdens je reis.

Antelope Canyon - Page - Arizona - Doets Reizen

​Kinderen jonger dan 18 jaar

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet volledig gevaccineerd te zijn om het land binnen te komen en hoeven ook niet meer te testen voorafgaand aan de reis. Mits er met een volledig gevaccineerde volwassene wordt gereisd. De volwassene waarmee het kind reist, moet wel deze verklaring van te voren invullen. In dit attest staat wel genoemd dat als je ongevaccineerd bent, je vijf dagen in isolatie moet, maar kinderen onder de 18 jaar vormen dus een uitzondering op deze regel. Graag deze verklaring uitgeprint meenemen. 

Voor ongevaccineerde kinderen onder de 2 jaar hoef je geen verklaring in te vullen. 

Let op: de regels zijn per staat verschillend. We vragen je dit zelf van te voren goed te checken. 

Fietsen Zion National Park - Utah - Doets Reizen

Uitgelichte reizen