De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika is weer open!

Amerika is weer geopend voor reizigers! Op deze pagina leggen wij uit aan welke eisen je moet voldoen.

Toelichting Elske Doets, CEO van Doets Reizen

Amerika gaat weer open... en hóe! De Amerikaanse overheid heeft een heropeningsplan aangekondigd voor internationale bezoekers en vakantiereizigers als de Covid-19 situatie onder controle blijft. Onder bepaalde voorwaarden, welke onder voorbehoud zijn van aanpassingen of herziening, mogen internationale reizigers waarschijnlijk sinds november de Verenigde Staten weer betreden. Lees hier de uitgebreide blog van Elske Doets.

Elske Doets in Monument Valley - Amerika Vakantie - Doets Reizen

Regels volledig gevaccineerde reizigers:

• Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) uitgeprint. 
Aanvullend: in alle gevallen dien je volledig gevaccineerd te zijn. VS stelt dat dit het geval is wanneer je tweemaal gevaccineerd bent. Wanneer je door een eerdere COVID-19 besmetting slechts eenmalig gevaccineerd bent, is dit conform Amerikaans beleid niet voldoende om het land te mogen betreden. Uitzondering hierop is het Johnson & Johnson (Janssen) vaccin, hiervan hoef je maar één vaccinatie te hebben. 

• Naast volledig gevaccineerd moeten reizigers ook een negatieve test laten zien. Deze test mag niet langer dan 1 dag oud zijn bij vertrek. Zoals het er nu naar uitziet, mag dit zowel een antigeen- als een NAAT-test zijn (bijvoorbeeld een RT-PCR-test). 

•  Het vaccinatiebewijs en de negatieve testuitslag moeten Engelstalig zijn.

• Naast bovengenoemde aanvullende maatregelen is het nog steeds verplicht om een goedgekeurde toeristenvisum te hebben. Dit visum, ook wel bekend als ESTA, kun je gemakkelijk aanvragen via deze link

Heb je nog een geldige ESTA verklaring? Controleer dan eerst via de bovenstaande link of jouw huidige status van je aanvraag nog geldig is.

• Bij aankomst in Nederland dien je een negatieve testuitslag (een NAAT (PCR)-test van maximaal 48 uur oud bij vertrek óf een sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek. Op deze website vind je meer informatie over waar je kunt testen in Amerika.

• Vanaf 30 december moet je bij thuiskomst verplicht een quarantaineverklaring invullen en vijf dagen in quarantaine. Test je daarna negatief, mag je uit quarantaine. De reden hiervoor is dat de Verenigde Staten bestempeld wordt als een 'zeerhoogrisicogebied'. 

Het belangrijkste: In Amerika zelf hoef je niet in quarantaine. De grenzen zijn geopend en je je kunt dus gewoon reizen naar Amerika! 

Monument Valley - Utah - Doets Reizen

Engelstalig vaccinatiebewijs

Een Engelstalig vaccinatiebewijs is verplicht. We leggen hier stap voor stap uit hoe je dit regelt.  Hierbij het stappenplan. 

Ga naar de website van Corona-check. Verander rechtsboven de taal naar English. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘next’

Kies voor ‘a vaccination certificate’

Login met jouw persoonlijke DigiD

Na het inloggen worden je gegevens opgehaald

Klik op ‘Make QR Code’

Klik vervolgens op ‘Open PDF’

Je ontvangt nu een PDF met toegangsbewijs voor Nederland op pagina 1 en op pagina 2 Vaccinatiebewijs internationaal. Bij de internationale versie staat de inhoud allemaal in het Engels.  

Sla het internationale bewijs (pagina 2) op. Wij raden je ook aan om het voor de zekerheid uit te printen en mee te nemen tijdens je reis.

Antelope Canyon - Page - Arizona - Doets Reizen

​Kinderen jonger dan 18 jaar

Kinderen onder de 18 jaar hoeven niet volledig gevaccineerd te zijn om het land binnen te komen. Als deze kinderen met een volledig gevaccineerde volwassene reist, moeten zij drie dagen voor vertrek een test doen. Als deze kinderen zelfstandig reizen, moeten zij 1 dag voor vertrek een test doen. Uiteraard moet de uitslag negatief zijn.

Kinderen onder de 18 jaar die wel gevaccineerd zijn dienen, net als gevaccineerde reizigers boven de 18 jaar, een negatieve testuitslag te overhandigen die niet ouder is dan 1 dag voor vertrek. 

Fietsen Zion National Park - Utah - Doets Reizen

PCR test via HealthCheckCenter (Onderdeel van ANVR)

Via HealthCheckCenter (partner van ANVR) kun je eenvoudig een PCR test inboeken. Klanten van een ANVR lidmaatschap reisondernemingen hebben geen kortingscode meer nodig, en kunnen meteen van het gereduceerde tarief gebruik maken. Een PCR-test kost €41,50 (onder voorbehoud van wijzigingen), de uitslag ontvang je meestal binnen 24 uur. Voor een antigeentest betaal je €23,95 (onder voorbehoud van wijzigingen) met een testuitslag binnen circa 1 uur.  Voor beide testen geldt dat een (non-)Covid-19 Certificaat (afreisdocument) bij de prijs is inbegrepen. HealthCheckCenter heeft ruim 85 locaties in Nederland wat zorgt voor een goede dekking. Er is dus altijd een testlocatie in de buurt. 

Golden Gate Bridge - San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte reizen