De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada per 7 september 2021 weer geopend!

De Canadese overheid heeft een heropeningsplan aangekondigd voor internationale bezoekers en vakantiereizigers als de Covid-19 situatie onder controle blijft. Onder bepaalde voorwaarden, welke onder voorbehoud zijn van aanpassingen of herziening, mogen internationale reizigers vanaf 7 september 2021 Canada weer betreden.

Er moet wel minstens 14 dagen tussen het laatste vaccinatiemoment en vertrekdatum uit Nederland/België zitten.

Aan alle informatie op deze pagina zijn geen rechten te ontlenen.

Regels volledig gevaccineerde reizigers:

• Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) via de ArriveCAN portal en een bewijs van een negatieve COVID-19 testuitslag. Mogelijk niet ouder dan 72 uur. Deze regel is van toepassing op alle reizigers die op vertrekdag 12 jaar of ouder zijn.
• Aanvullend: in alle gevallen dien je volledig gevaccineerd te zijn. Canada stelt dat dit het geval is wanneer je tweemaal gevaccineerd bent. Wanneer je door een eerdere COVID-19 besmetting slechts eenmalig gevaccineerd bent, is dit conform Canadees beleid niet voldoende om het land te mogen betreden. Uitzondering hierop is het Johnson & Johnson (Janssen) vaccin, hiervan hoef je maar één vaccinatie te hebben. 
• De 14 daagse verplichte quarantaine vervalt in bovenstaand geval.
• Bij aankomst in Canada dien je opnieuw het vaccinatiebewijs aan te tonen via ArriveCAN. Het vaccinatiebewijs en de negatieve testuitslag moeten Engelstalig zijn.
• Naast bovengenoemde aanvullende maatregelen is het voor alle reizigers nog steeds verplicht om een goedgekeurde toeristenvisum te hebben. Dit visum, ook wel bekend als eTA, kun je gemakkelijk aanvragen via deze link.

Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Engelstalig vaccinatiebewijs

Een Engelstalig vaccinatiebewijs is verplicht. We leggen hier stap voor stap uit hoe je dit regelt.  Hierbij het stappenplan. 

Ga naar de website van Corona-check. Verander rechtsboven de taal naar English. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘next’

Kies voor ‘a vaccination certificate’

Login met jouw persoonlijke DigiD

Na het inloggen worden je gegevens opgehaald

Klik op ‘Make QR Code’

Klik vervolgens op ‘Open PDF’

Je ontvangt nu een PDF met toegangsbewijs voor Nederland op pagina 1 en op pagina 2 Vaccinatiebewijs internationaal. Bij de internationale versie staat de inhoud allemaal in het Engels.  

Sla het internationale bewijs (pagina 2) op en upload deze in de ArriveCan app. Wij raden je ook aan om het voor de zekerheid uit te printen.

Indian Summer Ontario - Canada - Doets Reizen

Kinderen jonger dan 12 jaar

Ongevaccineerde kinderen jonger dan 12 jaar en reizend met ouders/verzorgers mogen Canada betreden mits beide ouders volledig gevaccineerd zijn conform bovenstaande regelgeving. 

• Ongevaccineerde kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn verplicht een COVID-19 test af te nemen op de aankomst dag in Canada en op dag 8 van de reis. Bij een positieve testuitslag is er een quarantaine verplichting. 

Blue River - Mud Lake - British Columbia - Canada - Doets Reizen

PCR Test

Voor vertrek naar Canada is het voor alle bezoekers (vanaf 5 jaar en ouder) verplicht een negatieve PCR test uitslag te overhandigen. 

• Een PCR test mag niet ouder dan 72 uur zijn, uitgaande van aankomst dag/tijd in Canada. 
• Een sneltest wordt door Canada niet erkent. 
• De PCR testuitslag moet Engelstalig zijn met de volgende gegevens: Naam conform paspoort, geboortedatum, naam en adres van het laboratorium, datum van afname, datum van uitslag, testmethode  en de testuitslag.

Alternatief is het ook toegestaan om een positieve test uitslag te overhandigen. Het is hierbij wederom noodzakelijk dat dit bewijs voldoen aan bovenstaande informatie. Het bewijs moet zijn afgenomen tussen 14 en 180 dagen voor vertrek dag naar Canada.


Elske Doets - Doets Reizen

Regels voor deels- of niet gevaccineerde reizigers:

• Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) via de ArriveCAN portal en een negatieve COVID-19 test voorafgaande het boarden.
• Reizigers zonder vaccinatiebewijs of bewijs van deels gevaccineerd status moeten verplicht 14 dagen in quarantaine.
• Bij aankomst in Canada een verplichte COVID-19 test. Bezoekers moeten negatief testen en direct na aankomst naar de verblijf locatie. Extra testen tijdens of aan het einde van de quarantaine periode is verplicht. 


British Columbia - Canada - Doets Reizen

ArriveCAN App, officiële bronnen en overig

Zoals omgeschreven vindt registratie plaats via de ArrivCAN app. Het is noodzakelijk om alle noodzakelijke informatie te uploaden in dit portal. 

Public Health Agency of Canada

Canada Border Service Agency

ArriveCAN app

Op alle Canadese luchthavens worden steekproefsgewijs COVID-19 testen afgenomen door de lokale autoriteiten. De uitslag hoef je niet af te wachten op de luchthaven en zal worden gecommuniceerd via de contactgegevens die jij hebt ingevoerd in de ArriveCan App. Bij een positieve uitslag is een verplichte quarantaine van 14 dagen verplicht. 
De gepubliceerde informatie op deze pagina is onderhevig aan aanpassingen, afhankelijk van de ontwikkelingen en de gezondheidssituatie in Canada en het land van vertrek (Nederland of België). Er zijn mogelijk extra regels van toepassing op provinciaal niveau. Zodra deze duidelijk zijn plaatsen wij op deze pagina een update. 


Nimmo Bay Wilderness Resort - Safari Canada - Vakantie Canada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen