De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada is weer open!

Canada is weer open voor reizigers vanuit de EU! Op deze pagina leggen wij uit aan welke eisen je moet voldoen.

Het belangrijkste: In Canada zelf hoef je niet in quarantaine. De grenzen zijn geopend en je kunt dus gewoon reizen naar Canada!

Regels volledig gevaccineerde reizigers:

• Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) via de ArriveCAN portal en een bewijs van een negatieve COVID-19 testuitslag. Mogelijk niet ouder dan 72 uur. Deze regel is van toepassing op alle reizigers die op vertrekdag 12 jaar of ouder zijn.

Let op: Het is niet meer nodig om een negatieve test te laten zien, mits je volledig gevaccineerd bent. 

• Aanvullend: in alle gevallen dien je volledig gevaccineerd te zijn. Canada stelt dat dit het geval is wanneer je tweemaal gevaccineerd bent. Wanneer je door een eerdere COVID-19 besmetting slechts eenmalig gevaccineerd bent, is dit conform Canadees beleid niet voldoende om het land te mogen betreden. Uitzondering hierop is het Johnson & Johnson (Janssen) vaccin, hiervan hoef je maar één vaccinatie te hebben. 

• De 14 daagse verplichte quarantaine vervalt in bovenstaand geval.

• Bij aankomst in Canada dien je opnieuw het vaccinatiebewijs aan te tonen via ArriveCAN. Het vaccinatiebewijs en de negatieve testuitslag moeten Engelstalig zijn.

• Naast bovengenoemde aanvullende maatregelen is het voor alle reizigers nog steeds verplicht om een goedgekeurde toeristenvisum te hebben. Dit visum, ook wel bekend als eTA, kun je gemakkelijk aanvragen via deze link. 

•  Het is voor gevaccineerde reizigers niet meer nodig om een negatieve test te tonen bij aankomst in Nederland. 

Het belangrijkste: In Canada zelf hoef je niet in quarantaine. De grenzen zijn geopend en je kunt dus gewoon reizen naar Canada! 

Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Engelstalig vaccinatiebewijs

Een Engelstalig vaccinatiebewijs is verplicht. We leggen hier stap voor stap uit hoe je dit regelt.  Hierbij het stappenplan. 

Ga naar de website van Corona-check. Verander rechtsboven de taal naar English. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘next’

Kies voor ‘a vaccination certificate’

Login met jouw persoonlijke DigiD

Na het inloggen worden je gegevens opgehaald

Klik op ‘Make QR Code’

Klik vervolgens op ‘Open PDF’

Je ontvangt nu een PDF met toegangsbewijs voor Nederland op pagina 1 en op pagina 2 Vaccinatiebewijs internationaal. Bij de internationale versie staat de inhoud allemaal in het Engels.  

Sla het internationale bewijs (pagina 2) op en upload deze in de ArriveCan app. Wij raden je ook aan om het voor de zekerheid uit te printen.

Indian Summer Ontario - Canada - Doets Reizen

Kinderen jonger dan 12 jaar

Ongevaccineerde kinderen jonger dan 12 jaar en reizend met ouders/verzorgers mogen Canada betreden mits beide ouders volledig gevaccineerd zijn conform bovenstaande regelgeving. Ter plaatse hoeven zij ook geen test meer af te leggen. 

Blue River - Mud Lake - British Columbia - Canada - Doets Reizen

ArriveCAN App, officiële bronnen en overig

Zoals omgeschreven vindt registratie plaats via de ArrivCAN app. Het is noodzakelijk om alle noodzakelijke informatie te uploaden in dit portal. 

Public Health Agency of Canada

Canada Border Service Agency

ArriveCAN app

Op alle Canadese luchthavens worden steekproefsgewijs COVID-19 testen afgenomen door de lokale autoriteiten. De uitslag hoef je niet af te wachten op de luchthaven en zal worden gecommuniceerd via de contactgegevens die jij hebt ingevoerd in de ArriveCan App. Bij een positieve uitslag is een verplichte quarantaine van 14 dagen verplicht. 
De gepubliceerde informatie op deze pagina is onderhevig aan aanpassingen, afhankelijk van de ontwikkelingen en de gezondheidssituatie in Canada en het land van vertrek (Nederland of België). Er zijn mogelijk extra regels van toepassing op provinciaal niveau. Zodra deze duidelijk zijn plaatsen wij op deze pagina een update. 


Nimmo Bay Wilderness Resort - Safari Canada - Vakantie Canada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen