De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Corona-regels Scandinavië

Zweden sinds 1 juli 2021 weer geopend! Na maanden lange lockdowns gaan de Scandinavische landen weer open mogen en toeristische reizen worden gemaakt. Lees hier alle richtlijnen voor jouw vakantie aan Zweden, Noorwegen en Denemarken.

Reizen naar Zweden en Denemarken: Code Geel

Sinds 1 juli 2021 is het reisadvies naar Zweden en Denemarken aangepast naar code geel. Dat betekent dat je voor het afreizen naar deze landen in het bezit moet zijn van een vaccinatiebewijs waarin staat aan gegeven dat je volledig bent gevaccineerd of een negatieve PCR-test (niet onder dan 72 uur)/antigeentest (niet ouder dan 48 uur). Kinderen jonger dan 18 jaar hoeven niet getest te worden wanneer zij naar Zweden reizen. Voor Denemarken geldt dat kinderen jonger dan 13 jaar niet getest hoeven te worden. Bij terugkomst uit deze gele landen hoeven reizigers niet meer in quarantaine en is het niet nodig om een negatieve test te laten zien. 

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

Reizen naar Noorwegen: Code Geel

Het reisadvies voor Noorwegen is per 9 september 2021 gewijzigd naar geel. Echter, volgens de Noorse overheid is Nederland op dit moment een land met code rood en mogen reizigers alleen op vertoon van de EU DCC naar Noorwegen afreizen als zij volledig beschermd zijn. Dit betekent dat je volledig gevaccineerd moet zijn of het afgelopen halfjaar Covid-19 hebt gehad. Andere bewijzen worden niet geaccepteerd. Wanneer je reist met kinderen vanaf 1 jaar dienen zij ook volledig gevaccineerd te zijn om quarantaineverplichtingen te ontlopen. Bij thuiskomst vanuit Noorwegen is een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag noodzakelijk.

Lofoten Noorwegen - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen

Uitgelichte reizen