Overzicht

Adembenemende landschappen

17 november 2016 door Angela Kuijs


Banff

Via de Bow Valley Parkway zijn we naar Banff gereden. Een druk stadje met veel winkels en restaurants. Wat ik hier niet verwachtte, waren de prachtige meren; Lake Minnewanka en Two Jack Lake. Totaal anders dan de helderblauwe meren aan de Icefields Parkway, maar het leverde weer mooie foto’s op!

Onze volgende bestemming was Waterton National Park. Vanaf Banff reden we met onze stoere Jeep Wrangler zestig kilometer off road over de Smith Dorrien trail. Dit is een geweldige route met fantastische uitzichten op de bergen! De rit naar Waterton duurt zo’n vijf uur, maar dat is helemaal niet erg. Vanuit de Rocky Mountains verandert de omgeving in een glooiend landschap, waar veel veehouders en akkerbouwers zijn gevestigd. De bergen doemen weer op naarmate je dichterbij Waterton komt. Waterton National Park was één van de hoogtepunten van onze reis. Een relatief klein Nationaal Park, dat o.a. beschikt over talloze wandelpaden en een mooie autoroute naar de Red Rock Canyon, waar je onderweg grote kans hebt op het spotten van beren! De Bear’s Hump Trail, een steile wandeling van ruim een half uur, bezorgt je een schitterend uitzicht over Waterton. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen ook Bison Paddock; wat een machtige beesten die bizons.


Op weg naar Calgary hebben we een stop gemaakt bij Head-Smashed-In Buffalo Jump, dat genoteerd staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Erg interessant om te zien hoe indianen deze klip vroeger gebruikten voor hun bizonjacht.

Vanuit Calgary zijn we doorgereisd naar Ponoka. Hier woont een oude buurjongen van mij. We zijn via Drumheller gereden, waar zich opeens een heel ander landschap voordoet, beter bekend als de Canadian Badlands. In Drumheller hebben we het Royall Tyrell Museum bezocht. Ik ben hier toch wel onder de indruk geraakt van de talloze fossielen en de interessante informatie over dinosauriërs! 


Ponoka

De laatste drie nachten hebben we in Ponoka , gelegen tweehonderd kilometer ten noorden van Calgary, doorgebracht. De allereerste stampede van het jaar vond hier plaats. Wat een spectaculaire belevenis! Tijdens dit rodeo festival worden er naast rodeo-wedstrijden ook chuckwagonraces en concerten gehouden. Erg leuk om het Wilde Westen Cowboy Imago te ervaren. De laatste avond hebben we afgesloten in de Beer Garden en het line dansen was hier erg populair. De plaatselijke bewoners leren dit allemaal op school en konden het heel goed. We hebben ons geen moment verveeld.

Wat hebben wij genoten van de natuurlijke pracht van West-Canada! Canada is een land dat je moet beleven. Ruim drie weken toerden we door het Westelijk deel van dit immense land van Vancouver via Whistler en de Rockies reisden we naar Calgary. We zagen beren, we doorkruisten imponerende landschappen, en we hadden mooie ontmoetingen. De mental-picture die dat opleverde, neemt niemand ons meer af en staat in ons geheugen gegrift. Wat een ervaring Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook