Overzicht

Banff by Heli

19 juni 2017 door Elske Doets

De Canadese Rockies zijn prachtig! In mei ging ik voor een halve dag naar Banff National Park na afloop van een congres in Calgary. Het is al een feestje om naar de Rockies toe te rijden vanuit de foothills bij Calgary. De scherpe bergpieken komen je letterlijk tegemoet. Omdat ik in begin mei reisde (nog redelijk vroeg in het seizoen), waren de bergpieken nog prachtig wit door alle sneeuw.

Samen met Ralph, de eigenaar van Rockies Heli Canada, zijn we in Banff eerst per gondel omhoog gegaan bij Sulphur Mountain. Bovenop de berg kun je een stuk lopen over houten vlonders en eventueel zelf naar beneden lopen. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bergen naar het noorden en oosten. Naar het westen en zuiden toe heb je een uitzicht over Banff, met de Bow River en het kasteelachtige Banff Springs Hotel.

De schuin aflopende piek van Mount Rundle is ook bijzonder karakteristiek voor Banff. Bij helder weer weerspiegelt deze berg prachtig in het ‘Vermilion Lake’, maar hiervoor moet je wel even het plaatsje uit rijden. Een zonsondergang op Mount Rundle kun je het beste zien vanuit het restaurant van de Juniper Inn Lodge, een retro-achtige lodge met een goede en eerlijke keuken.

De volgende ochtend werd ik al om 06.30 uur gewekt door het fluitgeluid van de trein die door Banff reed. Geen paniek, want ik moest om 07.00 uur wegrijden om op tijd te zijn voor de helivlucht boven de Canadese Rockies!


Er zijn 2 mogelijkheden om een helikoptervlucht te ondernemen; de ene mogelijkheid vind je halverwege de Icelfields Parkway, bij Rocky Mountain House, en de andere mogelijkheid vind je bij Kananaskis, richting Calgary. De mooiste mogelijkheid is wat mij betreft de helivlucht halverwege de Icefields Parkway. Ik heb beide vluchten gedaan en ik kan dus uit eigen ervaring spreken. Dit keer deed ik de vlucht vanaf Kananaskis, omdat ik ’s middags terugvloog vanuit Calgary naar Schiphol-Amsterdam. Het bijzondere van zo’n helivlucht is dat je even alleen bent met je gezin, of met een paar andere reizigers, en zodoende de Rockies bijna helemaal voor jezelf hebt! Je vliegt heel dichtbij de bergtoppen. Ralph en zijn piloten vinden het leuk om een soort spannende duikvlucht te maken over de rand van de bergpieken. Sensationeel!


Wij adviseren altijd om een landing te maken met een mogelijkheid om te gaan hiken.  Dit omdat je dan even in de Canadese wildernis bent en zo kennismaakt met de ongereptheid, de wilde bloemen en met de bomen die ongebruikelijk zijn voor ons Nederlanders. Ik zag bijvoorbeeld prachtige, wilde en lila gekleurde anemonen en keek uit over een vallei met bergen op de achtergrond, onder het genot van een kop heerlijke, warme chocomelk. Het vliegen over een natuurgebied, of dit nu bergen zijn of een diepe canyon, maakt de beleving van deze natuurwonderen zoveel specialer en meer tastbaar. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het is werkelijk een kers op de taart van je Canada Trip!

Elske Doets a.k.a. Spirit Bear Directeur-eigenaar Doets Reizen www.elskedoets.nl - Twitter: @DoetsElske - Instagram: elskedoets - www.jandoets.nl/ElskeBekijk hier onze reizen door o.a. de Canadese Rockies!Bekijk hier onze reizen door o.a. de Canadese Rockies!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook