Terug

Bonding met ‘Bad’ (Stacey)

18 augustus 2016 door Elske Doets

Bonding met ‘Bad’ (Stacey)


Priscilla en ik reisden door de ‘Deep South’ van Vicksburg naar Memphis. Onderweg stopten wij in Clarksdale, Mississippi waar tussen de katoenstruiken de ‘Blues’ geboren werd. Hier is de ‘place to be’ de bluesclub ‘Ground Zero’.

De naam heeft niets te maken met NYC na 9/11. Deze club dateert van een paar maanden daarvoor en is geopend in mei 2001 door onder andere de Oscarwinnaar Morgan Freeman en twee andere lokale heren. ‘Ground Zero’ is als naam gekozen vanwege het startpunt van de Blues hier in Clarksdale en omgeving. De club is het toneel van optredens van een keur aan goede lokale ‘Blues’ artiesten op die zich laten inspireren door bijvoorbeeld Muddy Waters.

Ik kan mij levendig voorstellen dat in de zinderende hitte katoenplukkers gingen zingen om hun zware werk iets aangenamer te maken. Wij gingen in ‘Ground Zero’ lunchen en werden door ontvangen door de goedlachse Bad, althans zo leek ze te heten afgaande op de prominente gouden naamketting om haar hals. Haar warme ontvangst was fijn gezien het feit dat deze ‘juke joint’ vrij schokkend is.

Buiten is het al zeer rommelig en binnen staan bijna overal (nog net niet de wc-bril) namen en teksten op de muren en tafels gekalkt. Het komt letterlijk en figuurlijk op je af. Gelukkig maakte ‘Bad’ het allemaal goed met haar smile en warme ontvangst   Wij aten hier geheel in stijl, gefrituurde augurken, die ‘Bad’ bij ons bracht. Ik vroeg haar wijzend naar haar naamketting of ze echt zo heette.  Ze zei met een lage & diepe stem, ‘no my name is Stacey, but I’am still BAAADD’. Zeer vermakelijk!


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook