Overzicht

Clarksdale

11 juli 2017 door Sabine van der Kolff

Tijdens mijn reis door Deep South bezocht ik Natchez, een prachtige plaats waar je nog vele authentieke woningen van plantage-eigenaren kunt bekijken.

In de Deep South kom je ook een andere kant van de bevolking tegen. Hiervoor moet je iets verder noordelijk, richting Clarksdale, Missisippi rijden. Het contrast met Natchez is groot, mensen leven hier in armoede en dat zie je onderweg goed. Desondanks is Clarksdale echt een aanrader. Al is het omdat dit de plek is waar de bluesmuziek ooit is ontstaan.


Op de katoenplantages is blues geboren, het was hier op de ‘Devil’s Crossroads’ waar muzieklegende Robert Johnson zijn ‘ziel aan de duivel verkocht’ om blues te kunnen spelen. Veel grote legendes komen hier vandaan, zoals Sam Cooke, Muddy Waters, Johnny Lee Hooker en Ike Turner. Clarksdale zelf is niet heel indrukwekkend. Er staan veel oude, vervallen gebouwen, maar je ziet wel gave muurschilderingen.


Breng een bezoek aan het Delta Blues Museum en de Ground Zero Blues Club, opgericht door acteur Morgan Freeman. Overnachten doe je in The Shack up Inn, een motel-museum net buiten het centrum. Hier bevond zich vroeger een plantage, waarvan de shacks, woningen van de arbeiders, bewaard zijn gebleven. Vanuit de hele omgeving zijn shacks verzameld en daardoor kun je nu overnachten in de karakteristieke huisjes met tinnen daken.

‘s Avonds kun je in de bar genieten van een drankje en live bluesmuziek. Of geniet op je ‘porch’ van de rust en ruimte van dit gebied. Dit wordt gegarandeerd een van de beste belevenissen van je reis!


Bekijk hier onze reizen naar de Deep South

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook