Overzicht

Dino Alert

1 juni 2016 door Elske Doets

Dieprode rotsformaties, canyons, lavavelden, reusachtige cactussen en zelfs Dino tracks! Je vindt het allemaal in de indrukwekkende ‘Four Corner Area’ in Zuidwest-USA. Dit prachtige en veelzijdige gebied wordt zo genoemd omdat de vier staten Arizona, Utah, Colorado en New Mexico hier met hun haaks gehoekte grenzen tegen elkaar aanliggen. Vier hoeken dus! Ik ging met mijn gezin op ontdekkingstocht in deze omgeving vol zintuiglijke intense kleuren in de nuances rood, oranje, geel, wit, lichtblauw en groen. Klik en lees over onze ontdekkingstocht in dit bijzondere deel van de USA.

Tip van doorgewinterde reizigers: Plan je reis nooit te strak. Hou een beetje ademruimte met rustdagen links en rechts. Dat geeft ruimte om op ontdekkingstocht te gaan. Om eens een andere afslag te nemen omdat iets je aandacht trok. Zo zagen wij onderweg van de Grand Canyon naar Monument Valley een handgeschilderd bordje langs de weg met daarop: ‘Dinotracks’. Omdat mijn oudste al zijn leven lang Jurassic Park fan is zijn we maar even afgeslagen.

Wat een ontdekking! We werden ontvangen door een slecht lopende First Nations dame die ‘Betsy’ heet. Zij leidt al sinds haar 8e reizigers rond op hun land waar het toevallig blijkt te wemelen van dino fossielen. Ongelofelijk: We liepen met het hele gezin over honderden versteende voetstappen van raptors en T-rexen. Betsy wees ons op de baby tracks en moeder tracks. Ook zagen we versteende dino poep, reuzen schilden van enorme prehistorische schildpadden. Er lagen zelfs versteende dino eieren waarin je gewoon de dooier nog kon herkennen maar ook botten, dino koppen en fossielen van prehistorische planten! Alles is er en je loopt er gewoon overheen, bizar bijzonder. Gevonden op zo maar een stop die we maakten langs de snelweg!


 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook