Overzicht

Droomvlucht blijft bijzonder

10 juni 2016 door Elske Doets

Dieprode rotsformaties, canyons, lavavelden, reusachtige cactussen en zelfs Dino tracks! Je vindt het allemaal in de indrukwekkende ‘Four Corner Area’ in Zuidwest-USA. Dit prachtige en veelzijdige gebied wordt zo genoemd omdat de vier staten Arizona, Utah, Colorado en New Mexico hier met hun haaks gehoekte grenzen tegen elkaar aanliggen. Vier hoeken dus! Ik ging met mijn gezin op ontdekkingstocht in deze omgeving vol zintuiglijke intense kleuren in de nuances rood, oranje, geel, wit, lichtblauw en groen. Klik en lees over onze ontdekkingstocht in dit bijzondere deel van de USA.

Het klinkt misschien blasé, maar voor mijn werk maak ik wel eens een helikoptervlucht langs toeristische attracties die wij aanbieden. Je moet immers weten wat je verkoopt, toch? Maar denk nou maar niet dat ik er ook blasé onder ben, onder zo’n helikoptervlucht. De laatste die ik maakte ontroerde me zo dat de tranen toe. Helikoptervluchten vervelen namelijk nooit. Net als de Grand Canyon! Je kunt hem drie, vier keer komen bekijken, maar die canyon weet je iedere keer weer te verrassen! Ander licht, ander seizoen een andere bocht genomen en hij maakt weer net zoveel indruk als die eerste keer dat je er was. Een helikoptervlucht in de Grand Canyon is wat mij betreft dus nog steeds een absolute ‘must do’.

North Rim, Grand Canyon, Arizona

Alleen zo kun je de grootsheid van de Grand Canyon een beetje bevatten. Tijdens de vlucht wordt met mooie muziek je emotie nog verder opgezweept en maken die gelaagde kleuren in de rotswanden met die ruig stromende Colorado River eronder weer immense indruk. Gewoon schitterend!


Wij regelen altijd een vlucht rond 08.30 ’s morgens. Dat is namelijk de beste tijd om dit te doen. Ga je op de bonnefooi, dan zijn deze tijden allang vergeven. Dus is het zaak om van tevoren te reserveren! Zo’n helivlucht van bijna 30 minuten is best wel een investering, zeker als je met een gezin bent. Maar geloof me, het is de investering dubbel en dwars waard! Zittend in de helikopter krijg je echt het gevoel dat je de Grand Canyon samen met je gezin, even helemaal voor jezelf hebt. Fijn, want in het park zelf zijn de view points altijd enorm druk. Vooral in de zomer. Dit is dé manier om die drukte te ontvluchten.

Is het niet zulk mooi weer op de dag van je bezoek? Hoera! Want de Grand Canyon is met een half bewolkte lucht eigenlijk het mooiste! De rode kleuren komen dan mooier tot zijn recht!


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook