De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Eiland met zeven seizoenen - Fogo Island

28 oktober 2016 door Janette Krijgsman

Melvin Malepaard en collega Janette Krijgsman bezochten voor jou een gebied dat niet vier, maar zeven (!) seizoenen per jaar telt. Janette blogt over dit bijzondere gebied: Fogo Island.

Met Melvin heb ik een rondreis gemaakt door Newfoundland. Op zoek naar nieuwe avonturen voor onze Doets klanten en om te kijken of alles nog de kwaliteit heeft die jij van Doets verwacht. Er stond een bijzonder evenement gepland: Een verblijf op Fogo Island in de Fogo Island Inn.

Fogo Island ligt aan de noordoostkust van Newfoundland. ‘Fogo’ is in het Portugees vuur. Zeemannen zagen hier vroeger veel vuurtjes branden op het strand, vandaar de naam.  Het is een klein eiland van ongeveer 35 bij 25 km en heeft 2400 inwoners en je komt er met een ferryvaart van ongeveer een uurtje.

Het eiland kent zeven seizoenen. Zo is er o.a. de zeer koude winter met veel sneeuw, een ijsseizoen, een lente, een bessenseizoen, een warme zomer en stormachtige herfst. Elk seizoen heeft zijn charme. Erg populair zijn de maanden april tot half juni wanneer de ijsbergen langskomen en daarna de zomermaanden wanneer de walvissen gespot kunnen worden.

Fogo Island - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen  

Zita Cobb, geboren op Fogo Island heeft het eiland op de kaart gezet. Zij komt uit een groot gezin dat hier zonder stromend water en elektriciteit woonde. Alleen Zita kon gaan studeren werd zo een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada die, begin deze eeuw, op haar 43ste kon gaan rentenieren.

Ze ging zich inzetten voor verschillende goede doelen. Een daarvan was het op de kaart zetten van het toerisme naar haar het eiland van haar geboorte. Zodat de economie zou gaan draaien en de inwoners werk kregen. Vooral voor jongeren belangrijk, zodat zij op Fogo eiland een bestaan kunnen opbouwen en een gezin gestichten. De gemeenschap op Fogo blijft daardoor jong en levendig.

Eerst werden er zes studio’s gebouwd door de Newfoundlander architect Todd Saunders. In deze studio’s konden kunstenaars in alle rust aan hun nieuwe project werken. En neem maar van mij aan dat Fogo Island goed is voor de inspiratie! Een paar jaar later werd de Fogo Island Inn gebouwd door dezelfde architect.

De Long Studio - Fogo Island - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Vrijwel al het materiaal voor de bouw en de inrichting komt van Fogo Island of Newfoundland. Ook het personeel van de Fogo Island Inn komt van het eiland. Hierdoor weten zij je bij vragen zeer goed te informeren.

The Fogo Island Inn staat garant voor een 5-sterrenbeleving.  Het begon al met de hartelijke ontvangst. Vervolgens werd er geholpen met de koffers en bij de incheck wisten ze al wie wij waren zonder dat we ons hadden voorgesteld. Na het uitpakken van de koffers konden wij genieten van een overheerlijk kopje cappuccino dat ondertussen op de kamer was gebracht.  Geweldig moment, met een lekker bakkie, zittend in de schommelstoel heerlijk te genieten van het geweldige uitzicht vanuit je kamer.

Na de lunch was het tijd om de omgeving rond het hotel te verkennen. Fogo Island Inn ligt op een geweldige locatie. Op de rotsen aan de oceaan. Ondertussen was het geweldig weer geworden dus tijd voor een wandeling over de rotsen. Dit met af en toe een relax-momentje om te genieten van het uitzicht en om het tot ons door te laten dringen in wat voor een geweldige plek we waren beland.

Fogo Island - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Het hotel en de kamers zijn top maar ook het eten is een culinair hoogstandje. Heerlijk! Wat ook een aanrader is om na het eten te relaxen in de sauna en de jacuzzi op de bovenste verdieping. Geniet niet alleen van de jacuzzi maar ook van de sterrenhemel en het ruizen van de oceaan.

De volgende morgen werden wij door een ‘local’ rondgeleid over het eiland. ’s Middags gingen we de oceaan op richting de ijsbergen die voor de kust dobberen. Adembenemend mooi om deze van dichtbij te zien vanaf het water. Wij waren er in juni en hadden nog het geluk dat deze hier lagen. In de andere zomermaanden zwemmen hier veel walvissen voor de kust.

Iceberg Alley - Fogo Island - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Helaas moesten wij na twee nachten het hotel verlaten voor het vervolg van onze reis. Ik heb al vele mooie hotels mogen bekijken, maar deze Fogo Island Inn is er toch wel een die bij mij bovenaan mijn top 10 staat! Een absolute aanrader!


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook