Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

Het palet van Vancouver

27 januari 2016 door Elske Doets

Het palet van Vancouver –  Elske Doets

Het was alweer een paar jaar geleden – net na de Olympische Winterspelen – dat ik in Vancouver bezocht. Het bijzondere in Noord-Amerika is dat de ontwikkelingen van nieuwbouw, kunst en horeca veel sneller gaan dan in Europa. In Yaletown en bij de Seawall downtown Vancouver zijn veel prachtige moderne appartementengebouwen gebouwd.

Bij het nieuwe conventiecentrum bij Canada Place, waar de cruise schepen dagelijks vertrekken, heerst een levendige, gezellige en hippe sfeer. Je ziet cruiseschepen, watervliegtuigjes, restaurants, pubs, terrassen, kunst, wandelaars, fietsers en joggers. In West-Canada (en in Vancouver in het bijzonder) is sowieso bijna iedereen bezig met bewegen, gezond eten en gezond leven. Lokaal eten en drinken, het liefst biologisch, is niet bijzonder maar een 'way of life'.

Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Zo liep ik via het prachtige wandelpad langs de Seawall naar Stanley Park. Ik genoot van de jachthaven, kunst, roeiers, ganzen en vele sporters. Voor mijn ontbijt maakte ik een kleine tussenstop op Robson Street bij Restaurant Forage. Dit restaurant is een grote verrassing! Kok Chris Whittaker koopt alle ingrediënten lokaal in en bereidt bijna alles zelf. Van bier tot jam! Ik at hier een omeletje met geitenkaas, echt heel erg goed. Zeker een aanrader om heen te gaan! Ik vervolgde mijn weg door Stanley Park. Dit park is echt nog een gematigd regenwoud, met meer dan een half miljoen bomen. Wellicht is dit voor sommigen een eerste kennismaking met de weelderige en wilde Westcoast nature. Varens groeien hier tot meer dan twee meter hoogte. Via English Bay liep ik langs de stranden die bezaaid zijn met boomstammen naar de Burrard Bridge. Daar pakte ik een watertaxi naar Granville Island. Op dit eiland vind je een verzameling gebouwen waarin een prachtige overdekte markt is en grappige boetieks met allerlei snuisterijen. Granville Market laat je kennismaken met al die goede organische producten zoals brood, groentes, vis, vlees en kazen.

Granville Island - Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Zoek in het voorjaar bij de groentekraampjes naar 'fiddle heads'. Dit zijn jonge varenkopjes die je als groente kunt koken en eten. Het lijkt qua smaak een beetje op sperziebonen en omdat de varenkopjes nog opgerold zijn ziet het er speciaal uit. Dit is vooral een delicatesse in New Brunswick in Oost-Canada. Of kies voor een vers gemaakte smoothie met bijvoorbeeld gember. Echt een verrassend drankje! Buiten zijn er picknickbanken en zitjes waar je kunt genieten van je lunch die je op de markt zelf heb samengesteld. 

Ik ging met een watertaxi verder naar Yaletown en genoot onderweg van de kleurrijke woonboten. Yaletown is de 'yuppenbuurt’ van Vancouver. Prachtige nieuwe appartementgebouwen worden afgewisseld met oudere pakhuizen waarin talloze leuke hippe restaurantjes, clubs en winkels zijn gevestigd. Hamilton en Mainland Street zijn het meest levendig. Afhankelijk van je looptempo kun je dit in een dag doen en zo kennis maken met de diverse gedeeltes van de stad.

Fietsen Vancouver - British Columbia - Canada - Doets Reizen

Het unieke van Vancouver is dat de stad omringd en gedomineerd wordt door natuur. Regenwoud, bergen, oceaan en stranden horen tot het palet van de stad. Ik als dorpsmeisje voel mij door die natuur hier helemaal thuis!

Elske Doets – Mrs. Canada

Bekijk hier onze stedentrip naar Vancouver

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook