Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

I love Oregon. You might too!

29 april 2016 door Priscilla Melse

Samen met twee Nederlandse meiden, die bij een collega touroperator werken, heb ik per luxe SUV in een week tijd ongelofelijk veel gezien en gedaan. Tijdens de reis hebben we zes van de zeven ‘Oregon’s Wonders’ bewonderd. Voor ons was de eerste ‘The Oregon Coast’. 

Vanaf Lincoln City zijn we over Highway 101 gereden naar Florence. Onderweg hebben we genoten van de prachtige uitzichten, strandjes, zeehonden, vuurtorens en scenic routes. Van Newport was ik erg gecharmeerd. Vooral het Historic Bayfront District was leuk met alle winkeltjes, restaurants en de zeeleeuwen. 

Newport, Oregon

Bij Florence zijn prachtige zandduinen waar we een Sand Buggy Tour hebben gedaan. Een echte aanrader! Crater Lake National Park is -heel terecht- ook een van de zeven Oregon’s Wonders. Ondanks dat er een dik pak sneeuw lag was het werkelijk prachtig! Het was heerlijk weer; zon en strak blauwe lucht, dus perfect voor de foto’s! 

Crater Lake National Park Oregon

We hebben zelfs een kleine rondleiding gehad bij de Crater Lake Lodge die op dat moment nog gesloten was, omdat deze toen nog voor de helft nog ingesneeuwd was. Het volgende bijzondere natuurverschijnsel tijdens onze reis was Smith Rock State Park. De omgeving hier is vrij vlak en opeens zijn daar prachtige torens van vulkanische as die uit het woestijnstof stijgen. Je kunt hier perfect wandelen, mountainbiken en klimmen. Qua wildlife zijn hier steenarenden, prairie valken, rivierotters en bevers te vinden. Ik vond dit een van de mooiste en verrassende plekken die ik heb gezien in Oregon! Maar er is nog veel meer moois; zo vind je in Central Oregon ook de Painted Hills. Wow! Deze gekleurde heuvels hebben hun naam te danken aan de subtiel gekleurde lagen van geel, goud, oranje, roze en rood. Alsof het geschilderd is. Door de steeds veranderende stand van de zon, is de lichtval steeds anders en veranderen de kleuren door de dag heen.. Echt fantastisch om deze bijzondere natuur te aanschouwen. 

Painted Hills, Oregon

Richting het noorden (en ten oosten van Portland) vindt je Mount Hood; deze vulkaan, met eeuwig besneeuwde top, is met ruim 3400m hoog de hoogste piek in Oregon. Er zijn maar liefst elf gletsjers op de hellingen en je kunt er het hele jaar door skiën. Uiteraard zijn wij gestopt bij de beroemde en historische Timberline Lodge (bekend van de film The Shining die hier is opgenomen). Een geweldige plek om, ook als je er niet verblijft, bij de openhaard even een borrel of warme chocomel te drinken. Het zesde en laatste wonder dat wij hebben bezocht is The Columbia River Gorge. Er zijn hier heel veel watervallen te zien, waaronder de bekende Multnomah Falls. De omgeving is prachtig groen en het lijkt alsof de super mooie waterval uit het niets van de stijle rots af valt.

Columbia River Gorge, Oregon

De stad Portland mag ook niet ontbreken in deze korte samenvatting over mijn geweldige reis door Oregon. De hoofdstad Portland is bekend van o.a. Nike hoofdkwartier. Omdat het klimaat van Portland ideaal is om rozen te kweken is de stad ook bekend als de ‘City of Roses’. Portland is een pleisterplaats voor hippe mensen die er  groene en milieubewuste levensstijl op nahouden. Dat is door de gehele stad merkbaar, en geeft een aparte sfeer, met verrassende terrasjes en eetkraampjes(De beste koffie en de beste foodcart (eetkraam) van de USA zijn hier te vinden!) en een boeiende architectonische mix van oude en nieuwe gebouwen.


Bekijk hier onze reis naar Oregon

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook