Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

In Niagara Falls is het altijd feest!

10 maart 2017 door Melvin Malepaard

Een bezoek aan de Niagara Falls is een bijzondere ervaring. Wat voornamelijk bekend staat om zijn prachtige watervallen, is een feestelijk bestemming. In Niagara Falls is genoeg te doen, het is één grote kermis. Je hebt bij de Niagara Falls een Canadese en Amerikaanse kant. Wij bij Doets Reizen prefereren zonder twijfel de Canadese kant. Deze geeft namelijk veel beter zicht op de Amerikaanse Falls.


Tijdens mijn verblijf van 2 nachten heb ik mij hier geen moment verveeld. Er is hier ontzettend veel te doen. Maak een paar rondjes in het lichtgevende reuzenrad, of bezoek een 35 minuten durende film over de Niagara Falls in het Imax filmtheater. Een helikopter vlucht is natuurlijk een fantastische manier om de watervallen van bovenaf te kunnen bewonderen. In de avond kun je talloze musea en spookhuizen bezoeken, of spelletjes spelen in een van de vele arcadehallen. Daarbij zijn er ook nog kabelbanen langs het water, een vogel- en reptielenpark, fel verlichte bowlingbanen en een mini golfbaan omringd door dinosaurussen. Natuurlijk is er de welbekende boottour naar en door de mist van de watervallen die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Niagara Falls. Vanaf de Canadese kant is dit de Hornblower.


Ik heb de Hornblower gedaan om 10:00 uur s’ ochtends. Voordat je de boot opgaat, word iedereen natuurlijk wel voorzien van een poncho. Zorg daarbij voor een waterbestendige camera, want nat wordt je zeker! Deze tour is erg populair bij bezoekers in Niagara Falls. Vanaf de boulevard lijkt de boot helemaal vol te zitten. Maar ik heb dit niet als te druk ervaren. De organisatie zorgt voor voldoende ruimte, zodat iedereen vrij kan bewegen en goed zicht heeft op de Falls. De boot gaat heen en terug, waarbij beide kanten van de boot de kans krijgen een goede foto te nemen van de watervallen.


Naar mijn idee is deze tour een must-do wanneer je de Niagara Falls bezoekt, want dichterbij de watervallen kan je niet komen. Bij mooi zonnig weer is deze tour het leukste om te doen, want je kan behoorlijk nat uit de boot komen. Ik deed deze excursie begin oktober. Tijdens mijn bezoek was het hier een zonnige dag met ongeveer 23 graden, een perfecte temperatuur. Betreft de drukte? Na 15:00 uur zijn veel dagtoeristen weer verdwenen, waardoor deze excursie veel rustiger wordt.In de zomerperiode, van mei tot oktober, worden de bezoekers ook nog getrakteerd op een prachtige vuurwerkshow welke 2 keer in de week te zien is boven de watervallen. Een adembenemend spektakel, en een prachtige manier om een verblijf in Niagara Falls af te sluiten.

 

Gerelateerde reizen