Overzicht

Meet me in NYC

18 augustus 2016 door Elske Doets

NYC leeft 24/7 en is continue in ontwikkeling. Ook al is de nieuwe wereld niet meer zo nieuw gevoelsmatig, het tempo waarin hier dingen veranderen ligt veel hoger dan in Europa.

Het Whitney Museum of Art in NYC zal in 2015 zijn 4e nieuwe huisvesting in NYC betrekken sinds 1931. Hoe toepasselijk dat het nieuwe moderne gebouw aan het einde van het High Line Park gevestigd wordt, middenin het levendige Meatpacking District, afgekort MEPA. MEPA dankt zijn naam aan de meer dan 250 slachterijen en pakhuizen die hier begin 1900 de buurt domineerden. Nu zijn de historische panden omgetoverd tot hippe winkels, restaurants en hotels. Het High Line Park dat vanaf Midtown naar MEPA circa 20 straatblokken in lengte beslaat, is aangelegd op een oude verhoogde spoorlijn. Het grappige is dat je vanaf het park het straatbeeld beneden kunt aanschouwen, in de verte zie je de Hudson River, de kunst zinnige wijk Chelsea en het Empire State Building. Van dichtbij zie je muurschilderingen en kun je binnengluren bij appartementen die langs de High Line liggen. Het park heeft een bijzondere mix van grassen, bomen, beton, oude spoorrails en moderne zitjes. Ga koffie drinken bij het High Line Hotel, hier kun je buiten in de tuin bij een nostalgische Citroen bus met Jazz muziek en heerlijke koffie van het duurzame koffiemerk Intelligentsia drinken. Elke keer als ik in NYC kom loop ik de High Line vooral vanwege de natuur en de beschouwende afstand je die vanaf boven hebt op het gekrioel van mensen en auto’s beneden.

Meatpacking District in New York City

Van oud naar nieuw is ook bij Rockefeller Center actueel. De Rainbow Room op de 65e etage van Rockefeller Center is in 1934 geopend met een ronddraaiende dansvloer en kristallen kroonluchters. Het was het toppunt van elegantie waar eten, dansen en vermaak gecombineerd werd. In de jaren 70 trad verval in en nu 80 jaar na de opening is de Rainbow Room in ere hersteld, oude elementen zijn behouden en gemoderniseerd plus er is een nieuwe luxe bar met de naam ‘Sixty Five” op de 65e verdieping van 30 Rockefeller Center geopend. Hier kun op door de weekse dagen binnen of buiten op het terras genieten van een cocktail.  Ik had de eer aanwezig te zijn bij de opening van de vernieuwde Rainbow room en geheel passend bij Rockefeller Center stap je in een tijdloze elegantie en luxe, een absoluut hoogtepunt.  Voor individuele reizigers is er een mogelijkheid een brunch op zondag te gebruiken in de Rainbow Room en op maandag avond te dineren. Beide dagen is eten gecombineerd met een hoogstaand muzikaal optreden, veelal Jazz.

Rockefeller Plaza Rink

Het Museum of Natural History aan Central Park in de Upper West Side gaat helemaal van oud naar nieuw. De collectie prehistorische fossielen en dinosaurussen is zeer groot en indrukwekkend. Ook als je niet bent aangestoken door je kinderen die hiervoor vaak een grote fascinatie hebben is het heel bijzonder. In dit museum zijn interessante permanente tentoonstellingen zoals bijv. de ‘Milstein Hall of Ocean Life’ en het ‘Rose Center of Earth &Space Planetarium’ Wellicht een museum dat niet als eerste op je ‘To Do List in NYC’ staat maar voor jong en oud een must. Daarna een ‘hot dog’ aan de rand van Central Park eten en even opfrissen in de gezellige familie buurt in de Upper West Side. Of ga Tapas eten bij ‘Calle Ocho’ in de 81e straat direct naast het museum. Op zondag is dit een ‘local hot spot’ voor jong en oud en vooral de doorsnee middle class New Yorker.

MoMa Museum of Modern Art NYC

New York blijft inspireren en verbazen.. 

Bekijk hier onze stedentrip naar New York

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook