Overzicht

Mijn Las Vegas Elvis Wedding

7 oktober 2016 door Sabine van der Kolff

Collega Sabine trouwde in Las Vegas en raadt je aan hetzelfde te doen. In haar blog onthult ze de ins and outs van een Vegas Wedding.

'And in the presence of The King Himself I now pronounce you Husband and wife'

Met deze woorden werd ik getrouwd in de Graceland Wedding Chapel, in gezelschap van de enige echte Elvis Presly,  een Amerikaanse trouwambtenaar en de fotograaf.

Trouwen in Las Vegas is fantastisch, snel, effectief en vooral lekker Amerikaans.

Een enorme bruiloft in Nederland is nooit een wens van ons geweest, maar trouwen in party city Las Vegas, en de mogelijkheid om het dan ook legaal te maken in Nederland, zagen we wel zitten. Zo gezegd zo gedaan, het Loving you Elvis trouwpakket werd geboekt, wij zochten onze trouwkleding uit en vertrokken afgelopen juli naar Las Vegas.

Vanuit het hotel werden we opgehaald door een enorme limousine, ik in een wit jurkje, mijn aanstaande in een korte broek smoking. Uiteraard hadden we flink wat bekijks, en de eerste 'Oh my god you're getting Married?' vloog ons al om de oren.

Voordat je mag trouwen in Vegas moet je een Marriage Licence ophalen bij het Marriage Bureau. Ook hier vliegen de 'Congratulations!' en de 'You guys look amazing' je om de oren, ja Amerikanen zijn dol op trouwerijen, vooral in Vegas. 

Na het invullen van de formulieren en het afrekenen waren we 'ready to wed'! Met de limousine transfer, geregeld door de Chapel, reden we terug van het Marriage Bureau naar de Chapel. Het Marriage Bureau ligt aan het einde van de strip, en daarom heen liggen de meeste chapels van Las Vegas.

Eenmaal in de Chapel begon het serieus te worden, ik kreeg mijn boeket en mijn aanstaande zijn corsage. We moesten even wachten tot we aan de beurt waren, dus konden we ons even vergapen aan de foto's van bekende sterren die hier ook getrouwd zijn, bijvoorbeeld Jon Bon Jovi!

Van buiten de Chapel hoorde ik al het bekende trouw deuntje en Elvis beginnen. Ook wij hadden gekozen voor het trouwarrangement inclusief de aanwezigheid van Elvis, want ja als je het doet, doe het dan op en top Vegas style dachten we. Maar ook zonder Elvis kun je hier je trouwbelofte afleggen.

De ceremonie ging vlotjes, Elvis kwam, bracht mij naar het altaar, wij gaven elkaar het ja-woord en Elvis zong nog 2 liedjes. De foto's werden genomen, wij ontvingen ons Marriage Certificate en we waren voor de Amerikaanse wet getrouwd. Ik bedankte Elvis met de woorden dat hij de beste Elvis aller tijde was (het Amerikaanse enthousiasme is erg aanstekelijk), en we vertrokken met de limo weer terug naar het hotel.

Eenmaal terug in Nederland kregen we binnen 6 weken de officiële papieren toegestuurd want tegen betaling kan de Chapel je ook de officiële papieren leveren die je nodig heb om je huwelijk legaal te maken in Nederland.

Mijn Vegas Wedding duurde al met al ongeveer 2,5 uur. Moet je hier trouwen als je een enorme bruiloft wenst? Misschien niet, maar wij hebben een fantastische dag gehad om nooit te vergeten en zijn aan elkaar verbonden door de king of rock & Roll... En die zag dat het goed was! Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook