Overzicht

Njam Njam Honeypon in NOLA

18 augustus 2016 door Elske Doets

Zeer gecharmeerd zijn Priscilla en ik door de warmte die lokale inwoners van New Orleans ons gaven.


Standaard begroeten Amerikanen met een bijna cliché-achtig ‘How are you?’. Hier zingen ze met een lange L en A “How y'all doin'? Als je koffie bestelt noemde de lokale vrouwelijke barista ons ‘honeypon’ en als zij ons er mooi uit vond zien voegde ze er ook nog ‘njam njam’ aan toe. Wij vonden dit grappige compliment hilarisch.


New Orleans is zoveel losser dan wij hier in Nederland zijn. Wij waren in New Orleans op een grote beurs om hotels, excursies, campers en autoverhuur te contracteren voor onze reizigers. Het leek alsof de warmte van de stad en de warmte en uitstraling van de mensen de grootste zakelijke ijspegels liet smelten. Een ideale setting goede deals te sluiten.  In de restaurants, hotels en muziek clubs zijn de mensen ook super charming met een ‘big smile’. Al met al lekker relaxed. 

Qua keuken is New Orleans verrassend goed en exotisch met een bijzondere mix van kruidige ‘Cajun’ met gerechten zoals gumbo, jambalaya, en red beans.  Je kunt er veel vis, oesters, alligator legs en crawfish eten.


New Orleans is qua sfeer, muziek, kleuren, kunst, architectuur, subtropische begroeiing, en door de super vriendelijke lokale inwoners echt een groot feest om te bezoeken. 

Bekijk hier onze reizen naar de Deep South

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook