Terug

Op naar de Florida Keys!

18 augustus 2016 door Sjanneke Geertsma

De Florida Keys is een slinger van eilandjes die allemaal met elkaar zijn verbonden door de ‘Overseas Highway’, oftewel US Route 1.


Een weg die je via veel bruggen in zo’n 182 kilometer naar Key West, de stad op het uiterste puntje van de Keys brengt. Volgens Sjanneke Geertsma, product manager en Florida expert bij Doets Reizen, moet je hier af en toe wel even afslaan. “Gewoon om even rond te kijken in dit bijzondere gebied. Je komt op tropische strandjes met azuurblauwe zee. Of ga er kajakken in de Back Bay. Grote kans dat de dolfijnen een stukje met je op zwemmen! En in Islamorada is het leuk om het Theater of the Sea te bezoeken. Er is een leuke dolfijnen show en je kunt hier ook met dolfijnen zwemmen als je wilt.”


Key West kenmerkt zich volgens de Florida kenner door Victoriaanse woningen met schommelstoelen op de veranda, art galeries en een levendige gay scene. “Dat geeft een vrijdenkende en ook gezellige sfeer,” zegt Sjanneke. Je kunt hier niet weg zonder een slushy drink te hebben genomen in Sloppy Joe’s. Een beroemde bar waar Ernest Hemingway ooit de naam voor zou hebben voorgesteld, vernoemd naar zijn favoriete bar op Cuba. “Inmiddels is het weliswaar behoorlijk toeristisch, maar toch een leuke beleving,” aldus Sjanneke.


“Ook niet te missen is de Sunset Celebration op Mallory Square. De prachtige zonsondergang wordt hier iedere vond opgeluisterd door straatartiesten, kunstenaars en souvenir verkopers. Vlak voor de de zon in de zee zakt gaat iedereen op de kade zitten en is er groot applaus als hij onder is. Daarna ga je uiteten. Zo hoort het. Tenminste een avond van je verblijf in Key West.”


Bekijk hier onze autorondreizen naar Florida

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook