Terug

Op wereldreis door Florida

1 juli 2016 door Sjanneke Geertsma

De VS staat nou niet echt bekent om zijn oude geschiedenis. Toch kom je er geregeld verrassende historische plekje tegen. In Florida, bijvoorbeeld ligt St. Augustine. Grofweg de meest noordelijke Doets-bestemming aan de oostkust van Florida. Dit levendige stadje is de oudste Europese nederzetting van de USA. Het werd in 1565 gesticht en is sindsdien ook altijd bewoond gebleven. “Dat geeft dit stadje ook een bijzondere sfeer”. 

St. Augustine heeft een heel sfeervol historisch centrum. Je vindt er veel art galeries en musea. In de winter, vanaf half november tot eind januari houden ze er de ‘Nights of Lights’. Een traditie die terugvoert naar de tijden van de Spaanse kolonisten die rond kerstmis een kaars voor hun raam zette. Dat is uitgegroeid tot een lichtjes spektakel door het hele stadje. Het geeft een heel bijzondere sfeer. Superleuk!


Het waren dus de Spanjaarden die als eerste Europeanen een nederzetting stichtten in Florida. Maar zij waren niet de enige. In de eeuwen erna kwamen er nog veel meer Europeanen een stukje Florida claimen. Zo vind je in West Palm Beach met z’n Toscaanse huizen, sterke Italiaanse invloeden, stonden de Grieken overduidelijk aan de wieg van Tarpon Springs en vind je in Miami niet Europese, maar sterke Cubaanse invloeden. Zo kun je in Florida bijna een miniatuur wereldreis maken. “Vooral als je, je reis eindigt met een korte cruise naar de Bahama’s. Dat kan perfect vanuit Florida! En wij regelen het voor je!” aldus Sjanneke enthousiast!

Bekijk hier onze reizen naar Florida

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook