Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

Planeet Mýrdalssandur ontdekt!

18 augustus 2016 door Melvin Malepaard

Wij hebben een andere planeet bezocht! Mýrdalssandur heet ie! Althans, zo voelt het echt als je in IJsland Mýrdalssandur bezoekt.


Samen met collega Sabine ben ik op ‘expeditie’ geweest in IJsland om de #MyStopOver mogelijkheden te onderzoeken. Zo maak je van je tussenstop een bijna buitenaardse ervaring, want tijdens onze missie rolden we van het ene in het andere ‘WAUW-moment’.


Dat IJsland het land van lava, ijs en vuur is, is velen bekend. Toch waren we verrast door de uitgestrekte lavavelden aan de zuidkust van het eiland. De ringweg tussen de stadjes Vík en Höfn is werkelijk onvergelijkbaar met alles wat we tot nu toe gezien hebben in ons reislustige leven. Wegnummer 1 kronkelt sierlijk over de spoelzandvlakte. Zover we konden kijken zagen we uitgestrekte, diepzwarte lavavelden met in de verte felgroene bergen en gletsjers.


De zandvlaktes zijn ontstaan door de enorme smeltwatervloeden van de vulkaan Katla. Langs de route zijn een aantal interessante stopplaatsen, waaronder de Hjörleifshöfði standberg, die 221 meter boven de woestijn uitsteekt. We voelden ons klein, en besefte ons hoe de eerste man op de maan zich ongeveer gevoelt zou moeten hebben.


Tip: draag je steentje bij!

Bij de heuvel Laufskálavarða kun je volgens eeuwenoude IJslandse traditie een aantal lavastenen opstapelen. Dit vergroot de kans op een veilige overtocht en reis! Vele reizigers zijn je voor geweest wat zorgt voor een apart landschap!


Bekijk hier onze autorondreizen naar Ijsland

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook