Terug

Prachtig West USA

20 mei 2016 door Priscilla Melse

Op naar de West Coast!  Dit voorjaar hebben mijn collega en ik een studiereis gemaakt naar een aantal hoogtepunten aan de westkant van de Verenigde Staten. Eerste stop: San Francisco. Rechtstreeks vanuit Amsterdam met de KLM.

San Francisco

We hebben veel hotels bezocht, waaronder in Japantown, het minder bekende, dus rustiger gelegen wijkje aan de rand van het centrum. Wij bezochten het Kabuki Hotel en The Buchanan, beide echt goede hotels met een frisse uitstraling. Wanneer je in een rustigere wijk wilt verblijven in SFO, is dit de wijk waar je moet zijn.

San Francisco laat zich heel gemakkelijk verkennen. Te voet is goed te doen, maar voor wie zich wil laten rijden, is de hop on hop off bus een superleuke en gemakkelijke manier om de stad te verkennen. Je kunt onbeperkt uit- en instappen bij plekken die je de moeite waard vindt. 

Een bezoek aan ‘Frisco’ is niet compleet zonder een fietstocht over de Golde Gate Bridge. Op naar Sausolito, aan de andere kant van de brug. Een bruisend kunstenaarsdorpje waar je na de heerlijke fietstocht lekker wat kunt drinken of lunchen. Wie daarna geen zin meer heeft om te fietsen, neemt het veerpontje terug naar de overkant. Dat is extra genieten door het schitterende uitzicht op Alcatraz, het beroemde gevangeniseiland.

San Francisco Golden Gate Bride California

Mijn hoogtepunten van San Francisco: * Alamo Square met the Painted Ladies * Haight-Ashbury, momenteel dé hippie wijk van SFO * Union Square, the place to be for shopping! * The Mission (opkomende wijk) is zeker een bezoek waard! * Ferry Building is helemaal te gek om een hapje te gaan eten * Breng een bezoek aan Pier 39, het is hier gezellig, veel winkeltjes en restaurants en natuurlijk een bezoek aan de zeeleeuwen mag niet ontbreken * Fietsen over de Golden Gate Bridge * Sausolito, ga hier lekker lunchen na de fietstocht * Lombard Street, de bochtigste straat ter wereld * Cable Cars = must do

Las Vegas

Een binnenlandse bracht ons vervolgens in anderhalf uur Las Vegas. Ik keek mijn ogen uit, wat een stad is dit! Het kan zo gek niet zijn of je ziet het in Las Vegas. Voor ons stonden er ook hier weer een aantal hotelbezoeken gepland.

De bekendste hotels zijn natuurlijk de gokpaleizen aan de hoofdstraat, de Strip. Luisterend naar illustere namen als The Bellagio, Ceasars Palace, The Venetian of Excalibur.  Het is fascinerend hoe de Amerikanen er in geslaagd zijn om in ieder casino een eigen wereld te creëren. Ook voor niet-gokkers een belevenis om te bezoeken.

Voor de overnachting hoe je niet per se in de paleizen aan de strip te zijn. Wij namen een kijkje in Tuscany Suites, een erg leuk en goed hotel op een klein kwartier lopen vanaf het gokmekka.

Helikopter Strip Flight Papillon Las Vegas Nevada

Mijn hoogtepunten van Las Vegas: * helikoptervlucht boven de Strip* alle themahotels aan de Strip* De fontein show van het Bellagio moet je gezien hebben!

Road Trip

Vanuit Las Vegas hebben we een roadtrip gemaakt. Comfortabel met een midsize SUV van Hertz. Een niet te kleine auto, die zich in de bergachtige nationale parken goed weet te houden. We reden via Zion NP naar het stadje Page in de staat Arizona. De natuur in Zion is overweldigend. Je kunt er dagen vertoeven. Wij hebben de zogenaamde Riverside walk gedaan, dit is een leuke wandeling langs de Virgin River naar het begin van de adembenemende Narrows. Deze wandeling duurt ongveer anderhalf uur en is ook geschikt voor kinderen. Tip: rij de Highway 9 door Zion NP en geniet!

Iets buiten Page ligt de Horsehoe Bend een hoefijzervormige bocht in de Colorado rivier, diep uitgeslepen, waardoor een prachtig Canyon-achtig landschap is ontstaan. Wauw, wat is dat geweldig. Met een korte wandeling kom je aan bij het uitzichtpunt, en kijk je de diepte in.

Horseshoe Bend in Page, Arizona

Next stop Monument Valley. Hoeveel beelden je daar ook al van gezien hebt, de werkelijkheid is onverslaanbaar veel mooier. We hebben een jeeptour gemaakt met een Navajo indiaan, die ons naar plekken bracht waar je zonder gids niet komt. 

Monument Valley in Utah

Mijn hoogtepunten van Page en Monument Valley * Laat jezelf onderdompelen in luxe en verblijf in het Amangiri Resort vlakbij Page * Horseshoe Bend = must do * Jeeptour Monument Valley=must do * Verblijf in View hotel bij Monument Valley en geniet van het prachtige uitzicht

Vanuit Monument Valley zijn we naar het stadje Moab in Utah gereden. De ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Arches NP en Canyonlands NP. Twee onvergelijkbare parels van natuurschoon. Arches is prima met eigen auto te bezoeken en je kunt er verschillende hikes maken. Bij Canyonlands NP was de Mesa Arch in mijn beleving het hoogtepunt.

In Moab hebben we deelgenomen aan de Hummer Sunset Safari, honderd procent off road vol spanning en avontuur. In Moab verbleven we in de Red Cliffs Lodge. Kan ik echt aanraden: Vanuit je kamer heb je uitzicht om de rode mesa’s en de paarden van de ranch.

Mijn hoogtepunten van Moab * Arches NP, Canyonlands NP is echt supermooi en te gek met een jeeptour * Sorrel River Ranch en Red Cliffs lodge zijn te gek om te verblijven

Via Brian Head zijn we naar Bryce Canyon NP gereden. Brian Head is hooggelegen en een prima plek om te wandelen. Anderhalf uur verder rijden ligt Bruce Canyon NP. Wij sliepen in het sfeervolle Best Western Ruby’s Inn, op vijf autominuten van de ingang van het park Het ligt op 5 autominuten van de ingang van het park. Wij zijn naar Bryce point, Inspiration point en Sunrise point geweest. Adembenemend! Ik heb de afgelopen dagen veel rode rotsen gezien maar elk park is uniek qua landschap en sfeer. 

Bryce Canyon NP in Utah

Vanuit Bryce zijn we naar Salt Lake City gereden om vanaf hier rechtstreeks terug te vliegen naar Amsterdam. Salt Lake City Airport is een fijne, kleinschalige luchthaven, zodat we relaxed in het vliegtuig stapten.

Mijn hoogtepunten van Bryce * Rij de Rainbow trail over highway 12 en kom langs alle mooie punten * Geniet van de zonsonder- of zonsopgang in Bryce * Ga hiken, er zijn vele trails mogelijk.

Bekijk hier onze reizen naar Zuid West USA

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook