Overzicht

Relaxen in de Hamptons

23 december 2016 door Priscilla Melse

Tijdens mijn reis naar het oosten van de USA en Canada, bezocht ik ook de Hamptons. De Hamptons zijn een groep dorpen en plaatsjes die zich bevinden op het meest oostelijke gedeelte van Long Island, ten oosten van New York City. De Hamptons zijn voornamelijk bekend om de grote huizen en villa’s van de rijke Amerikanen die hier in de zomer hun tijd doorbrengen. De Hamptons worden vaak niet erkend als een typische strandbestemming. Toch zijn de Hamptons gedurende de zomermaanden een prachtige kustbestemming om je vakantie te spenderen. Ik bezocht de Hamptons nadat ik mijn reis begon in New York. Want wat nou zo leuk is, de Hamptons liggen maar op 2,5 uur rijden vanaf de luchthaven JFK in New York. Dit maakt deze bestemming ideaal om de combineren met jouw citytrip New York! Dus waarom niet?


Ik verbleef zelf in het plaatsje Riverhead. Riverhead ligt aan de Peconic River die uitloopt naar Great Peconic Bay. Vanaf hier ben ik de kustplaatsjes en stranden afgereden tot het uiterste puntje van Long Island, bij het plaatsje Montauk, waar ik het Montauk Point Lighthouse heb bezocht. De stranden waren prachtig en nodigde uit voor een heerlijke strandwandeling. De stranden van de Hamptons zijn lang, met hier en daar een stuk privé strand dat behoort tot de bewoners van de grote strandhuizen. Het water is hier niet zo blauw als in Florida, maar zeker niet minder mooi. De stranden zijn omgeven met prachtig duingebied. Op elk gebied in de Hamptons is een ander strand te vinden. Op het uiterste puntje bij Montauk is Ditch Plains Beach de perfecte surflocatie voor fanatieke surfers. Het meest bekende en populairste strand van de Hamptons is toch wel Coopers Beach bij Southampton, waar een 7 mijl lang strand met spierwit zand te vinden is. Hier besteed menig toerist en bewoner zijn tijd door in de zomer.


Ik vond de plaatsjes van de Hamptons erg knus, warm en schoon en de mensen zijn er ontzettend vriendelijk. Dit geeft al snel een warm welkom. Het uiterlijk doet zich voor in de New England stijl. Met veel natuurlijke kleuren en materialen. Het voelde alsof ik op de set van een film of serie stond. In tegenstelling tot New York City zijn de winkels en restaurants hier voornamelijk in handen van lokale bewoners. Zo is er een verscheidenheid aan art galeries, koffieshops en bistro’s te vinden.


Uiteraard kan er ook gewinkeld worden in de Hamptons. Zo heeft Riverhead zijn eigen Premium Outlet Shopping walhalla waar de grote merken tegen een outlet prijs worden aangeboden. Van Ralph Lauren en Abercrombie en Fitch tot designer zonnebrillen en de H&M. Voor ieder wat wils.


Naar mijn mening zijn de Hamptons een must-visit wanneer je in de zomer aan de oostkust verblijft. Sla deze mooie bestemming niet over, maar sluit je reis af met een heerlijk strandverblijf in de spookjesachtige Hamptons.


Gerelateerde reizen