Overzicht

Seattle, what a surprise!

6 januari 2017 door Priscilla Melse

Voor vertrek had ik nooit gedacht dat ik Seattle zo leuk zou gaan vinden. Locals zeggen dat deze stad ,net als Denver en Atlanta, als een B-city wordt gezien. Steden als New York City en Washington DC worden dan weer gezien als een A-city. Des te vaker ik dit hoor des te leuker ga ik deze stad vinden. Hier kom je niet in het massatoerisme terecht, maar ben je meer tussen de locals. Seattle noemt men ook wel Emerald City. Dit komt vanwege de groene omgeving waarin de stad zich bevindt. Seattle ligt immers in de staat Washington, ook wel de Evergreen State genoemd.


Seattle is hip en trendy maar wel met een rijke geschiedenis. Zelf bracht ik een bezoek aan Space Needle, de uitkijktoren van Seattle. In 1962 gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Bij deze uitkijktoren staat geen rij om naar boven te gaan. Eenmaal boven is het uitzicht fenomenaal. Vanaf hier heb je namelijk direct zicht op onder andere de prachtige haven en de Pacific Ocean, wauw!

Seattle Washington State

Vlak naast Space Needle ligt het Chihuly Glass Museum. Vroegen ben ik ooit wel eens in een glasmuseum geweest, maar dit is extra ordinary. Wat een prachtige kunstwerken zijn hier te bewonderen. Zelf bleef ik maar ‘oeh’ en ‘ahhh’ en ‘wauw’ zeggen. Met een open mond en mijn ogen goed geopend heb ik hier vol verbazing gekeken naar de meest bijzondere creaties. Breng je een bezoek aan Seattle dan mag je dit museum echt overslaan.


De volgende ochtend bracht ik een bezoek aan de wereldberoemde Pike Place Market. Dit is één van de laatste landbouwmarkten van Amerika. Er bestaan er helaas niet veel meer en dat komt vooral door de opmars van supermarkten. Pike Place Market heb ik vroeg in de ochtend met een gids tijdens de VIP Food Tour bezocht. Het voordeel van deze excursie is dat je vroeg in de ochtend bij Pike Place Market bent en dus voor de grote drukte. Tijdens de tour ben ik meer te weten gekomen over de rijke geschiedenis van deze markt. Elke verkoper op de markt mag zich enkel richten op één soort product. Dus een visboer mag bijvoorbeeld geen wijn of groenten verkopen. Een groenteboer mag alleen groenten en fruit verkopen. Er wordt alleen maar gewerkt met eerlijke en biologische producten. Zelf heb ik een overheerlijke Mac’n Cheese geproefd met zelfgemaakte kaas.


Starbucks is bij iedereen bekend en komt oorspronkelijk uit Seattle. Er is een Starbucks vestiging op de Pike Place Market, maar deze vestiging mag geen etenswaren verkopen. Je kunt hier dus enkel van koffie en thee genieten. Het merendeel van de mensen denkt dat deze Starbucks de eerste is van Seattle, maar dat is niet correct. De eerste drie Starbucks zijn er namelijk niet meer. Officieel was dit de vierde locatie, maar is dus wel de oudste vestiging welke nog altijd in open is. Zelf blijf ik me afvragen of toeristen weten dat dit de vierde Starbucks is en omdat het in Pike Place Market zit, alleen maar koffie en thee verkoopt. De bekende donuts en andere etenswaren worden niet verkocht, want mag niet volgens de regels. Het kan soms wel zijn dat er een rij staat van 2 uur, maar weten mensen dan dat dit enkel is voor een goede kop koffie of thee? Deze kennis deel ik daarom ook graag, zodat onze klanten hiervan op de hoogte zijn!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook