Overzicht

Surprising Boston en Philly

21 augustus 2015 door Priscilla Melse

Boston en Philadelphia, nou niet direct 2 steden waar je aan denkt als je naar Amerika gaat. Toch zijn deze 2 steden onwijs leuk om te bezoeken en ideaal te combineren met het bruisende New York en het imposante Washington DC.

Boston Massachusetts

Mijn (inkoop)reis startte in Boston. Met American Airlines ben ik via Philadelphia naar Boston gevlogen. Wauw, wat is Boston een te gekke stad! Europees, groen en compact zodat je heel veel hoogtepunten te voet kunt ontdekken. De gebouwen in de stad zijn mooi en zeer historisch. De vele universiteiten in de stad maken het de stad ‘jong’. Een perfecte combinatie! In Boston heb ik diverse hotels bekeken. Het Midtown Hotel heeft een ideale locatie. Vanuit dit hotel kun je bijna alles lopend bekijken. Het Sonesta Cambridge hotel heeft mij echt verrast. Dit hotel ligt aan de andere kant van de Charles River, je loopt de burg over en je staat zo in North End (het Italiaanse gedeelte van Boston), ideaal! 

Straatbeeld in Beacon Hill, Boston

 De public garden en de Boston Common mag je zeker niet overslaan! Een prachtig stadspark waar je heerlijk kunt genieten. Ook begint hier de freedom trail (een 4 mile lange wandeling langs alle historische hoogepunten van de stad). In Newbury Street kun je eindeloos shoppen. Van Dior tot H&M het is er allemaal! Heb je niet zo veel zin om te lopen ga dan op pad met de old town trolley hop on hop off. Super makkelijk en de gids vertelt je ook nog eens een hoop over de stad. Het mooiste uitzicht over Boston krijg je bij de Skywalk Observatory bij het Prudential Center. 

The Freedom Trail in Boston

 Na een super leuk bezoek aan Boston was het na 2 nachten tijd om door te vliegen (45 minuten vliegtijd) naar Philadelphia. Ik was erg benieuwd naar Philadelphia met name omdat het een wat minder bekende stad is en toch wel in de schaduw staat van New York City en Washington DC. Wat is dat zonde zeg, het is echt een fantastische stad! Ook in Philadelphia heb ik verschillende hotels bekeken. Het Latham Hotel op 17th Street om de hoek van Rittenhouse Square vond ik echt een toppertje. Mooie kamers en de locatie is echt ideaal! Na een ochtend hotel bezoeken had ik in de middag tijd om de stad te ontdekken. Uiteraard heb ik een bezoek gebracht aan de Liberty Bell (mag je echt niet overslaan als je in Philadelphia bent). Natuurlijk moet je ook even op de foto met het bekende LOVE sign in JFK Park. 


De Reading Terminal Market vond ik onwijs leuk om te bezoeken. Deze overdekte markt heeft vele eettentjes en fruitkramen. De Amish komen vanuit Pennsylvania Dutch Country naar Philly om daar hun waar te verkopen. Bij de Reading Terminal Market kun je de heerlijkste Philly Cheese Steaks eten! De stad is zeer compact en kun je eenvoudig te voet bekijken. Ik heb er voor gekozen om de stad met de hop on hop off bus te bezoeken. In 90 minuten tijd (als je niet uitstapt) zie je de hele stad en krijg je hier een zeer goed beeld van. Helaas had ik geen tijd om het Museum of Arts, het Rodin Museum of de Barnes Foundation te bezoeken. Als shop liefhebber is Philly een must visit. Je kunt hier tax free shoppen en dus helemaal los gaan. Op culinair gebied is Philly een absolute topper, je vind hier de beste restaurants. Mijn favoriet: R2L, super lekker eten met een fantastisch uitzicht over Philadelphia!


Bekijk hier onze stedentrip naar Boston en hier naar Philadelphia

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook