Overzicht

Via Boise en Salt Lake City naar Moab

25 april 2017 door Marieke Herder

Via Boise en Salt Lake City reed ik naar Moab waar ik 3 nachten verbleef.

Zo had ik alle tijd om de  parken te zien, te beginnen bij Dead Horse Point State Park. Hier had ik even een ‘Thelma & Louise’ momentje. Voor als je de film hebt gezien, weet je dat ze aan het einde de Grand Canyon inrijden, maar feit is dat die scene hier in dit park is opgenomen. Het doet ook denken aan de Grand Canyon, het is een fantastisch plaatje!


De volgende dag stond in het reken van Arches, bekend om de natuurstenen bogen. Het leuke van Arches is dat je er meerdere korte trails kunt lopen. Sommige Arches liggen gelijk aan de weg, maar voor andere moet je iets meer moeite doen, zoals voor de Landscape Arch moet je eerst ca. 1 km lopen om hem te kunnen zien. De bekendste en wellicht ook wel de mooiste is Delicate Arch. De trail  is totaal 4,8 km. Dus niet verschrikkelijk lang, maar omdat je geen schaduw hebt, is het af te raden om deze overdag in de volle zon te doen, maar aan het einde van de middag / begin van de avond om er de zonsondergang te zien. De Arch zie je dan veranderen van kleur en dat is zo mooi om te zien!


Canyonlands is het andere NP bij Moab gelegen en bestaat uit 3 gedeeltes: het meest bezochte  Island in the Sky, The Needles en The Maze. De laatste is niet per auto toegankelijk en je dient een vergunning te hebben om er te kunnen hiken en kamperen. Vanuit Moab is het ca. 1,5 uur (!) rijden naar The Needles en 3 kwartier naar Island in the Sky. Als je aankomt in The Needles heb je het idee dat je alleen op de wereld bent. Ik denk dat ik die dag 10 mensen heb gezien. Hoewel je in hetzelfde NP bent is The Needles toch weer heel anders dan het Island in the Sky gedeelte. Het NP is zo uitgestrekt en enorm groot en divers, dan voel je je als mens toch wel heel nietig.


Vanaf Moab ging ik naar het Capitol Reef NP, dit park sneeuwt een beetje onder t.o.v. de andere NP in Utah, maar dat is ten onrechte. De scenic drive loopt door het park heen en onderweg kun je genieten van de rotspartijen, slingerweggetjes en je kunt er goed wandelen. Ik sliep in het plaatsje Torrey, wat net buiten het NP ligt.

Utah wordt niet voor niets ‘Utahmazing’ genoemd, deze staat is ook echt amazing! Je valt werkelijk van het ene in het andere hoogtepunt. Ik reed via de Scenic Byway 12 naar weer een juweel van een NP, namelijk Bryce. Bryce NP behoort ook zeker tot mijn favoriete NP van de VS. Ik kreeg gewoon kippenvel toen ik er weer stond. Puur genieten  van het kleurenpalet, dit is uniek! Het blijft fascinerend dat alleen op dit stukje grond deze bijzondere kalksteenformaties opdoemen. Je hebt diverse uitzichtpunten langs de weg die totaal ca. 18 mijl lang is. Ik raad je aan om hier de zonsopgang te zien. Ga dan niet bij het Sunrise Point staan want dan kijkje tegen de zon in, maar doe dit bij Sunset Point of Inspiration Point. Een onvergetelijk plaatje! Een mooie trail die je kunt lopen is de Navojo Trail,dan ga je dieper de canyon in en zie je de formaties van onderaf.


Ik was nog niet klaar, want toen stond Zion NP op het programma. Ik wilde al heel lang heel graag de Angels Landing Trail lopen. Deze hike behoort tot de allergaafste hikes die ik in mijn leven heb gedaan.  Je moet geen hoogtevrees hebben en over een redelijke conditie beschikken, want het gaat steil omhoog en de laatste 800 meter trek je jezelf omhoog door kabels dus er komt het betere klim- en klauterwerk bij kijken. Maar het uitzicht vanaf de top is waanzinnig!

De laatste 2 dagen van deze fantastische reis heb ik doorgebracht in de gekte van Las Vegas. Het is altijd weer een feestje om hier te zijn en je blijft je verwonderen wat je hier toch allemaal weer tegenkomt haha.

Bekijk hier onze auto rondreizen naar West USA.

Gerelateerde reizen