Overzicht

Vintage in Magazine Street in NOLA

17 februari 2017 door Elske Doets

Natuurlijk is het hectische en bruisende Bourbon Street in New Orleans het toeristische mekka van de stad, dat je gezien moet hebben. Priscilla en ik hebben advies gevraagd aan lokale bewoners en werden naar Magazine Street gestuurd dichtbij Charles Street.


Wij gingen met de romantische groene tram vanuit het centrum over de Charles Street. Bij Washington Avenue stapten wij uit en liepen 5 blokken naar Magazine Street. Al snel zagen wij Lafayette Cemetry, een veel voorkomende locatie voor jazz begrafenissen, zeer mystiek door de bovengrondse graven en het Spaanse mos dat over de magnolia bomen hangt. Deze begraafplaats komt in veel films voor en de voodoo is hier goed voor te stellen.

De huizen langs Washington Avenue zijn prachtige plantage achtige woningen met weelderige tropische begroeiing en romantische dikke schaduwrijke eiken. Wij hebben hierna Magazine Street verkent met zeer veel leuke authentieke restaurants en winkels. Wij lunchten bij Honeydeux (1912 Magazine Street) een soort jaren ’60 diner met een New Orleans touch. De dames in de winkel attendeerden ons op een unieke vintage winkel tegenover de lunchroom. Echt een uniek winkeltje passend in de hele sfeer van deze straat met prachtige betaalbare vintage van soms wel 60-70 jaar oud ‘Century Girl Vintage’. Leuk om te zien dat er in een stad plaats is voor originele niet keten gebonden winkels met stijl, fun en kwaliteit.

Ontbijt tip: Brick & Spoon restaurant, op 2802 Magazine Street. 


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook