Overzicht

Voodoo dans in NOLA

18 augustus 2016 door Elske Doets

New Orleans is zwoel en broeierig. Felle kleuren zoals groen, fuchsia roze, paars en goud zijn de huiskleuren van de stad en de jaarlijkse hysterische Mardi Gras die hier wordt gehouden.

In Bourbon Street, is het iedere avond een beetje Mardi Gras. Daar kan je ’s avonds vanaf een Frans balkon ‘Mardi Gras’ kettingen gooien zoals ook bij het echte Mardi Gras in januari in New Orleans de gewoonte is.

New Orleans, Louisiana

Muziek zoals Jazz, Dixieland, Cajun en gospel horen bij New Orleans. Door de Afrikaanse roots van veel inwoners hoort Voodoo ook bij deze stad. Het past bij het spirituele karakter. Op de French Market kun je kleurrijke Voodoopopjes kopen. Voor mij bijzonder omdat een coach mij ooit adviseerde een professor die mij het leven zuur maakte tijdens mijn rechtenstudie te visualiseren als een voodoopop. Het hielp. Alweer twintig jaar geleden behaalde ik mijn bul en sindsdien ben ik meester in de rechten.

Priscilla en ik zagen in New Orleans een fantastische jazzband optreden in Frenchmen Street. Zij hadden een hele levendige voodoo danser als opleuking van hun act. Fel zwarte ogen, snelle wilde ritmische bewegingen inclusief dans achtige kronkelige opdruk bewegingen ervoeren wij als zeer vermakelijk en bijzonder. Frenchmen Street is een straat waar je nog authentieke jazztenten vindt. Wij belandden in de Spotted Cat (623 Frenchmen Street) het meest gezellige met wilde ‘Lindy Pop’ muziek. 

New Orleans, Louisiana


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook