De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Alaska & Yukon Arctic Discovery per SUV

2 Beoordelingen
 • 23 dagen

Met deze bijzondere reis ga jij per SUV langs de vele hoogtepunten die Yukon & Alaska te bieden hebben. Je bezoekt o.a. Denali National Park, Kluane National Park met Mount Logan en reist over de spannende Dempster Highway richting het zuiden van Yukon. Onderweg beleef je het gekraak van gigantische gletsjers en zie je met een beetje geluk orka's, walvissen en grizzlyberen! Wij hebben een SUV-huurauto in deze reis inbegrepen, aangezien dit type auto verplicht is op de Dempster Highway. Op deze manier kun jij moeiteloos de avontuurlijke wegen in het hoge noorden trotseren!

Ben jij dol op avontuur en zijn relatief lange reisafstanden voor jou geen probleem? Dan is deze drieweekse reis door Alaska en Yukon op jouw lijf geschreven. Op de luchthaven van Anchorage staat een SUV op jou te wachten. De komende drie weken sta jij, dankzij deze SUV, oog in oog met het ruige landschap van Alaska en Yukon. Naast een bezoek aan Denali National Park en Kluane National Park breng je een bezoek aan de Prince William Sound met de Columbia Glacier en het indrukwekkende Kenai Fjords National Park. Om deze reis compleet te maken hebben wij diverse excursies inbegrepen, zoals de Denali Wilderness Tour, Columbia Glacier Cruise en Kenai Fjords Cruise. Uiteraard kun je deze reis ook volledig naar eigen wens op maat laten aanpassen. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze Alaska- en Yukon-specialisten voor meer informatie en deskundig advies.

 • Inclusief stoere SUV huurauto
 • Bijzondere routes
 • Inclusief diverse excursies
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 4930 km
Dag 1

Heenreis naar Anchorage

± 10 km

Vandaag vlieg je naar Anchorage. Wil je de vliegtijd zo kort mogelijk houden? Kies dan voor Icelandair! Let wel, zij vliegen niet dagelijks naar Anchorage, maar bieden wel een gunstige verbinding. Na het passeren van de douane- en immigratieautoriteiten haal je de SUV-huurauto op en reis je door naar het centrum van Anchorage, waar je de eerste nacht van je reis zult doorbrengen.

 • Overnachting:Anchorage
Dag 2

Anchorage - Denali National Park

± 380 km

Vandaag verlaat je Anchorage over de George Parks Highway op weg naar Denali National Park. Onderweg dien je beslist een aantal stops te maken bij Eklutna en Talkeetna, bekend van de serie Northern Exposure, echt zoals je dat van Alaska verwacht. Tenslotte kom je in een toendra-landschap met groen-, rood-, oranje- en donkergekleurde bergen. Dit is het begin van Denali National Park. Wij adviseren je om eerst naar het Visitor Center te gaan om meer informatie te krijgen over het park. De komende 2 nachten verblijf je aan de rand van Denali National Park.

 • Overnachting:Denali National Park
Dag 3

Denali National Park

± 20 km

Op de derde dag sta je vroeg op voor de schitterende dagtour door het Denali National Park. Dit park is alleen toegankelijk via bustours, die wij direct hebben inbegrepen bij de reis. Op een mooie zonnige dag domineert de bijna 6200 meter hoge Mount Denali het landschap. Het park bestaat uit heuvels en bergen, met een lage vegetatie van struiken en wilde bloemen. Overal kom je wild tegen zoals caribou, moose, vossen en wolven en met een beetje geluk ziet je de blonde grizzly’s spelen op de berghellingen. Vergeet vooral niet een verrekijker mee te nemen.

Dag 4

Denali National Park - Fairbanks

± 200 km

Op naar Fairbanks! Je arriveert vroeg in de middag en hebt voldoende tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het University of Alaska Museum. Hier treft je zeer interessante objecten aan uit vroegere tijden en kun je veel leren over de cultuur en leefwijze van de Natives van Alaska. Wil je echt iets bijzonders doen? Dan kun je vanuit Fairbanks een bijzondere excursie ondernemen. Dit is de Arctic Circle-dagtour. Deze excursie laat je kennismaken met veel facetten van het dagelijks leven in Alaska. Je volgt de Alaskan Pipeline en passeert de Poolcircel.

Dag 5

Fairbanks - Tok

± 330 km

Je verlaat Fairbanks en reist door richting Tok. Leuke stops die jij onderweg kunt maken zijn de Alaska-pijpleiding en het plaatsje North Pole, waar de kerstman schijnt te wonen. In Tok verblijf je 1 nacht, waarna je verder zal reizen naar Yukon.

 • Overnachting:Tok
Dag 6

Tok - Dawson City

± 300 km

Je gaat Alaska verlaten en bereikt de Yukon via de spectaculaire Top of the World Highway. Deze weg is deels geasfalteerd en deels onverhard, zodat deze prachtige route al snel 6 uur in beslag zal nemen. Je rijdt op groene hoogvlaktes in een weids landschap. De Top of World Highway is de enige highway naar Dawson. Je komt later deze reis weer terug in Dawson City, dus neem de tijd en geniet van de omgeving. Dawson was het kloppend hart gedurende de Gold Rush in de Yukon en de sfeer van de Gold Rush is nog duidelijk zichtbaar in de karakteristieke architectuur in het stadje.

 • Overnachting:Dawson City
Dag 7

Dawson City - Eagle Plains

± 400 km

Vandaag ga je de avontuurlijke Dempster Highway rijden! Geniet vandaag van uitgestrekte glooiende toendra-landschappen en weidse uitzichten. Dit is het ultieme Yukon en een belangrijke reden waarom je deze reis doet! De Dempster Highway is de 2e publieke weg in Noord- Amerika die naar de poolcirkel loopt (enige nog toegestane weg voor particulieren over poolcirkels). Je verblijft 1 nacht in het Eagle Plains Hotel. Vanuit het hotel zie je niets dan horizon en de vlakte loopt iets zuidelijk van het hotel tot de Ogilvie Bergen met geweldige panorama’s en ruige berggezichten.

 • Overnachting:Eagle Plains
Dag 8

Eagle Plains - Inuvik

± 370 km

De rit naar Inuvik neemt ongeveer 6 uur in beslag en loopt over de meest teruggetrokken delen van de Dempster Highway. De reis naar het noorden loopt over de poolcirkel en je kruist de MacKenzie en Peel River met een ferry richting de weidse MacKenzie Delta. Wij raden je een bezoek aan het eskimo-dorpje van Fort McPherson te brengen waar je mooie uitzichten hebt over de Red River. Na een aantal lange reisdagen is het prettig even tot rust te komen. Je verblijft daarom 2 nachten in Inuvik, gelegen in de Northwest Territories.

 • Overnachting:Inuvik
Dag 9

Inuvik

± 20 km

Vandaag heb je voldoende tijd om Inuvik te bezichtigen en misschien zelfs wat indianen- of eskimo-handwerk kopen. Inuvik betekent ‘plaats van de man’ in de oorspronkelijke taal van de Inuits. Vanuit Inuvik kun je ook diverse excursies ondernemen op het poolwad.

 • Overnachting:Inuvik
Dag 10

Inuvik - Eagle Plains

± 370 km

Vandaag reis je via de Dempster Highway terug richting Dawson City. Deze reisafstand is te lang dus verblijf je wederom één nacht in Eagle Plains. Je geniet vandaag weer van uitgestrekte toendra-landschappen. Deze uitgestrektheid verveelt nooit.

 • Overnachting:Eagle Plains
Dag 11

Eagle Plains - Dawson City

± 400 km

Een laatste tocht door dit mooie prachtige toendra-landschap. Je kunt nog een stop maken om in de verte Tombstone Mountain te zien liggen. Aan het einde van de Dempster Highway kun je zeggen: "We did the Dempster!". Zoals het hoort, geschreven in de vieze achterruit. In de middag arriveer je in Dawson waar je 1 nacht verblijft. In Dawson moet je goed geproefd hebben van de Gold Rush-geschiedenis van weleer. In 1880 had Dawson nog maar 300 inwoners en in 1885 had Dawson 20.000 inwoners en was het een bruisende stad. Interessant is een excursie te ondernemen naar Gold Dredge iets buiten Dawson.

 • Overnachting:Dawson City
Dag 12

Dawson City naar Whitehorse

± 540 km

Vandaag reis je naar Whitehorse. Onderweg adviseren wij je een stop te maken bij Carmacks. Je komt in de namiddag aan in Whitehorse. In de zomermaanden is het lang licht buiten. Je kunt indien wenselijk nog een extra loopje rijden naar Carcross. Hier kun je prachtige totempalen en zelfs een duingebied bewonderen.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 13

Whitehorse - Kluane National Park

± 260 km

Je verlaat Whitehorse en reist door naar Kluane National Park. Je komt via Haines Junction het park binnen. Dit park ligt in een zeer ongerept gebied met het helblauw gekleurde Kluane Lake en Mount Logan als hoogtepunten. Mount Logan is de hoogste top van Canada met een hoogte van 5950 meter. De grootste gletsjers buiten de pool bevinden zich in dit park. Tip: heb je nog meer tijd? Maak dan een extra loopje en verblijf 2 nachten in Atlin Provincial Park. Hier kun je wandelen op een van de oude mijnwegen en geniet van de warmwaterbronnen in de bossen. Je kunt ook verblijven in prachtige natuur-lodges in Tagish of Marsh Lake.

Dag 14

Kluane National Park

± 50 km

Je hebt een volle dag om Kluane National Park te bekijken. Je kunt verschillende wandelingen maken in dit unieke en schitterende natuurpark. Een zee van gletsjers duwt de bergtoppen van de St. Elias Mountains omhoog en veel gletsjers zijn nog altijd intact. Door deze bergketen dringt de vochtige zeelucht Yukon moeilijk binnen, waardoor het er relatief weinig regent. Om het park echt goed te kunnen zien raden wij je de spectaculaire vliegtuigtour Kaskawulsh South Arm & Lowell tour aan! Met een zogeheten bush plane geniet je van een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s.

Dag 15

Kluane National Park - Tok

± 470 km

Je rijdt langs de rand van het Kluane National Park via Beaver Creek terug naar Tok. Neem vooral de tijd voor deze route. De Alaska Highway volgt hier de originele route uit 1942, erg bijzonder.

 • Overnachting:Tok
Dag 16

Tok - Valdez

± 420 km

Vanuit Tok reis je door de Chugach Mountains naar Valdez. Je rijdt langs woeste riviertjes die zich uitstekend lenen voor een avontuurlijke riverraft. Je passeert de Thompson Pass en net voor Valdez kun je de reusachtige Worthington Glacier bezoeken, die bijna tot aan de weg reikt! Daarna de groene, bijna maagdelijke Keystone Canyon opgesmukt met veel watervallen. In de loop van de dag arriveer je in Valdez, waar je 2 nachten verblijft.

 • Overnachting:Valdez
Dag 17

Bezoek aan Columbia Glacier

± 20 km

Een geweldige dag staat je te wachten! Vandaag bezoek je namelijk de indrukwekkende Columbia Glacier (inbegrepen). Columbia Glacier is misschien wel de bekendste gletsjer van Alaska. Met deze circa zeven uur durende cruise vaar je door de Prince William Sound, en bezoek je Columbia Glacier. Aan boord kun je genieten van prachtige uitzichten en wildlife zoals zeeotters, zeeleeuwen en walvissen. Je komt meer te weten over de mijnen, olieschepen, aardbevingen en visgeschiedenis. Tip: je mag deze tour ook omwisselen voor de Meares Glacier Cruise. Vraag naar de mogelijkheden!

Dag 18

Valdez naar Palmer

Vandaag reis je over land naar Palmer waar je de komende nacht verblijft in de Knik River Lodge. Deze lodge ligt in een prachtige omgeving nabij de beroemde Knik Glacier. Wij kunnen hier ook een spectaculaire helikoptervlucht met (of zonder) dogsledding tour voor je reserveren.

Dag 19

Palmer - Seward

Vandaag reis naar Seward, uitvalsbasis voor Kenai Fjords National Park. Onderweg kun je een optionele stop maken in Whittier om de 6 Glacier Catamaran excursie ondernemen. De catamaran brengt je diep in de Prince William Sound. Dit natuurgebied bestaat uit adembenemende gletsjers! Niet alleen de gigantische gletsjers laten een diepe indruk achter, ook de vele dieren die hier leven zijn prachtig. Vaak worden er zeeottertjes, walvissen en puffins gespot. Zoals de naam al doet vermoeden, zie je tijdens de excursie maar liefst 26 gletsjers. Extra bijzonder is dat je de Esther Passage kunt bezoeken. Je verblijft twee nachten in Seward.

Dag 20

Seward - Kenai Fjords National Park

± 160 km

Vandaag staat alweer in het teken van een bijzondere dagtocht per boot. Je bezoekt het beroemde Kenai Fjords National Park (inbegrepen). Dit natuurpark is een genot voor de natuurliefhebber. Je ziet vandaag veel wild in de vorm van zeehonden, zeeotters, vogels en misschien wel walvissen. Hier kun je ook afbrokkelende gletsjers zien.

Dag 21

Seward - Girdwood

± 140 km

Je verlaat de Kenai Peninsula en reist vandaag terug richting Anchorage. Voordat je naar huis gaat, is het tijd om even te relaxen en bij te komen van alle indrukken. De komende nacht verblijf je in het luxe Alyeska Resort, in bergen vlakbij Anchorage.

 • Overnachting:Girdwood
Dag 22

Girdwood - terugreis vanuit Anchorage

± 70 km

Via de fraaie autoweg die langs de Cook Inlet gaat, geniet jij van je laatste momenten in Alaska. Je gaat vandaag helaas alweer terug naar het vliegveld van Anchorage, waar je de huurauto inlevert. Aansluitend check je in voor de terugvlucht naar Europa.

 • Overnachting:Anchorage
Dag 23

Terugkomst

Je komt vandaag aan in Europa. Deze prachtige reis zit erop. Laat je ons weten hoe je het hebt gehad?

Einde reis

Excursies

Deze excursies zijn bij jouw reis inbegrepen.

Wildlife Denali National Park - Alaska - Doets Reizen
t.w.v.195,-

Denali Tundra Wilderness Tour

Deze onmisbare bustour door Denali National Park focust op de ongerepte natuur en wildlife van dit prachtige natuurpark. De ervaren gids/chauffeur zoekt samen met de passagiers naar wildlife zoals beren, Moose, Dall Sheep en roofvogels. Je reist per bus circa 30 tot 60 mile het park in, welke niet toegankelijk is voor privé voertuigen. Tijdens de reis zullen er vele interessante stops worden gemaakt zodat je kunt genieten van prachtige uitzichten en wildlife. Tijdens de tour krijg je een flesje water en een lichte snack aangeboden. Let op: je mag zelf niet met je huurauto of camper het park in. Denali National Park and Preserve is een nationaal park, dat in Alaska ligt. Denali betekent in het Athabascaans "de grote" en refereert aan de hoogste berg in Noord-Amerika, de Mount Denali (voorheen: Mount McKinley). Denali omvat een volledig subarctisch ecosysteem met grote zoogdieren, zoals grizzlyberen, wolven, rendieren en elanden. Het natuurpark werd op 26 februari 1917 opgericht als het Mt. McKinley National Park. In 1980 werd de oppervlakte verdrievoudigd (2,4 miljoen hectare) en werd het park omgedoopt tot Denali National Park and Preserve. Veel bergen van het Alaskagebergte, waaronder de Mount Foraker, liggen in het park. Seizoen: vanaf circa 20 mei t/m circa 15 septemberVertrektijd: in de ochtend tussen 05:30 en 11:00 uur en in de middag tussen 12:00 en 15:30 uurDuur: circa 3 tot 8 uur (afhankelijk van weg- en weersomstandigheden)

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

Inlet Tower Suites -

Inlet Tower Hotel & Suites

Het Inlet Tower Hotel & Suites is gelegen tussen 12th en 13th Avenue. Op slecht 15 minuten loopafstand bevindt zich het centrum van de stad Anchorage. Hier zijn diverse winkels, attracties en restaurants te vinden. Het hotel beschikt in totaal over 175 kamers. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad, TV, telefoon, koffiezetapparaat, magnetron, kleine koelkast en een föhn. Verder beschikt het hotel over een lounge, restaurant en een fitnessruimte. In het hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. 

Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen in hanging baskets.

 

Denali Grizzly Bear Resort - aanzicht

Denali Grizzly Bear Resort

De ligging van dit resort tussen de bomen en aan de Nenana River geeft een bepaalde sfeer. In Alaska noemen ze dit de 'Alaskan atmospohere' die hier tot leven komt. Het resort is eigendom van een familie. De cabins liggen verscholen tussen bomen en hebben (deels) uitzicht op de Nenana Rivier. De camping staat los van het resort waardoor je geen 'last' zult hebben van de overige campinggasten. In totaal heeft het resort 17 vrijstaande cabins. Elke cabin ademt natuur en avontuur door de locatie en het vele hout wat er is gebruikt. Elke cabin beschikt over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Je heb echt een eigen plekje in de wildernis. Het is mogelijk om met de auto tot aan je eigen cabin te rijden. Zo hoef je niet ver met je koffers te lopen. Ook heeft het resort een hotel dat beschikt over 92 hotelkamers. Dit zijn de Cedar Lodge Rooms. Deze kamers beschikken over een prive balkon, badkamer, TV, koffiezetapparaat en een föhn. Er is op dit resort geen restaurant aanwezig. Wel is er een kleine store waar je wat drinken en snacks kunt kopen. Ook zijn er aan de overkant van de straat twee restaurants te vinden.

Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

River's Edge Resort - aanzicht

River's Edge Resort

The River's Edge Resort is gelegen aan de rand van de Chena River in de plaats Fairbanks. Dit gebied is opzich al een bezoek waard! Dit resort bestaat uit diverse soorten cottage's/huisjes. Tussen alle huisjes is veel groen terug te vinden en staat diverse bankjes, Het resort straalt gelijk een gezellige en gastvrije sfeer uit. De kamers zijn fijn, licht en leuk ingericht.  De kamers beschikken over een patio, badkamer, tv, telefoon en een föhn. Strijkgerij is op aanvraag mogelijk. 

Het resort beschikt over een restaurant waar je voor zowel ontbijt, lunch of diner terecht kunt. De maaltijden zijn echter niet in de prijs inbegrepen.

Young's Motel - Cabin

Young's Motel Tok

Dit is een kleinschalig motel in Tok. Eigenlijk bestaat dit motel uit twee losse gebouwen. In dit motel is een restaurant aanwezig genaamd Fast Eddy's. Volgens locals is dit één van de beste in de stad. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en licht. Totaal zijn er 43 kamers aanwezig met ieder een eigen badkamer, tv en telefoon. Naast de reguliere hotelkamers zijn er tevens 10 cabins aanwezig. Iedere cabin beschikt over twee queensize bedden, eigen badkamer, TV, telefoon en koffiezetfaciliteiten. Let op, er is enkel zeep aanwezig. Dus zorg er daarom voor dat je zelf shampoo meeneemt. Een fohn is niet standaard aanwezig maar via de receptie aan te vragen. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  

Inchecken is mogelijk tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Indien u na 22.00 uur arriveert, dient u vooraf het hotel te bellen. 

Eldorado Hotel - buitenkant

Eldorado Hotel Dawson City

Het hotel is gelegen in het beroemde plaatsje Dawson City. Dawson City is beroemd om de Gold Rush sfeer die hier nog altijd voelbaar is. Dit leuke hotel past goed bij deze sfeer en heeft een echte western uistraling. Het hotel beschikt over 46 kamers. De kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals; een badkamer, TV, telefoon, koffiezetfaciliteiten, koelkast en een wekker. Het Eldorado Hotel beschikt ook over een gezellig restaurant en een lounge. Het is mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk. 

Deze stad is ontstaan - en enorm gegroeid - tijdens de Gold Rush. In 1897 streken er ongeveer 35.000 goudzoekers neer, na een vermoeiende tocht over de Chilkoot Trail. Veel huizen stonden er nog niet en dus werden er tentenkampen ingericht. De vrouwen zorgden voor het eten en de was en voor vertier als cancan girls in de saloons en bars. Op dit moment heeft Dawson ongeveer 1.3000 inwoners. Er komen veel toeristen om te gokken in de Diamond Tooth Gerthies Gambling Hall. De naam van dit gokpaleis komt van de dame Daimond Tooth Gerthie. Haar echte naam was Gerthie Lovejoy en zij danste in vroeger tijden in één van de bars. Haar bijnaam kreeg zij omdat ze een diamant tussen haar voortanden had laten monteren. Met haar charmes, die ze in de strijd gooide bij de eenzame goudzoekers, ontfutselde ze een fortuin aan goudklompjes. In Dawson kan je het beste eerst het Visitor Center bezoeken om wat foldermateriaal te halen, voor informatie over wat er allemaal in en om de stad te doen is. De riverboat S.S. Keno is in 1922 gebouwd en voorzag het dorpje Mayo van goederen en vervoerde er zilver vandaan. In het centrum zijn verschillende typische Gold Rush-gebouwen te zien. Breng zeker een bezoekje aan het Palace Grand Theatre, dat in 1899 werd gebouwd door Arizona Charlie. Arizona Charlie was de bekendste barman van de Gold Rush. Het Grand Theatre was het meest luxueuze theater van het westen van Noord-Amerika. Hier treden de cancan girls van de Gaslight Follies nog steeds op. 

BW Gold Rush Inn - aanzicht

Best Western Gold Rush Inn

Noordelijke gastvrijheid in een goed toeristenklasse hotel. Het Best Western Gold Rush Inn heeft een sfeervolle uitstraling die past bij de sfeer in Yukon. De kamers zijn netjes en voldoen aan de standaarden die je van Best Western mag verwachten. De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien en uitgerust met een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat en koffie, strijkijzer en strijkplank. Internet is gratis voor alle hotelgasten. Ook is er een gezellige bar aanwezig waar ook locals graag komen. 

The Raven Hotel 1

Raven's Rest Inn

Haines Junction is in 1942 ontstaan als basiskamp voor de aanleggers van de Alaska Highway. In 1942 woonden er 600 mensen. Nu fungeert Haines Junction als toegangspoort tot het Kluane National Park. Er zijn twee bezienswaardige kerken in Haines Junction, de Our Lady of the Wake Church en de St. Christopher’s Log Church. Het naburige Kluane National Park is nauwelijks toegankelijk en daardoor een absolute wildernis. Kluane ligt in de zuidwestelijke hoek van het Territory en heeft het tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO geschopt. In het park ligt het prachtige, helblauwe Kluane Lake. Ook vind je er de St. Elias Mountain Range, met bergpieken van 2.500 tot bijna 6.000 meter. Mount Logan is met 5.950 meter de hoogste berg en meteen ook de hoogste berg van Canada. In het park liggen enorme ijsvelden met gletsjers, waarvan de Steele-gletsjer en de Kaskawulsh-gletsjer de bekendste zijn. Die laatste eindigt in de Yukon River en de Pacific Ocean. De gletsjers zijn niet vanaf de weg te zien. Met een helikopter heb je wél een fantastisch uitzicht over de enorme ijsmassa’s. In Kluane National Park vind je de grootste concentraties berggeiten, Dall-schapen en grizzlyberen van Canada. Ook leven er elanden, vossen, wolven, bevers, otters, hazen en zwarte beren. De enorme hoeveelheid verschillende ecosystemen in het park zorgen ervoor dat vele soorten vogels zich thuis voelen in Kluane, zoals de Amerikaanse adelaar, de vak en de korhoender. In het Haines Junction Visitor Centre kan je een gids huren om je de mooiste plekjes van het park te laten zien en je te vertellen over de prachtige natuur. 

Mountain Sky Hotel Valdez - exterior

Mountain Sky Hotel & Suites

Dit hotel is gelegen in het centrum van de plaats Valdez. Op loopafstand van het hotel is de haven van Valdez gelegen. Leuk om hier even een bezoek aan te brengen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad en een fitnessruimte. In de lobby is het mogelijk om gratis koffie en thee te krijgen. In het gehele hotel is een gratis WiFi netwerk beschikbaar. Het hotel beschikt in totaal over 99 kamers. Iedere kamer is voorzien van een van een badkamer, koelkast, magnetron, föhn, telefoon, TV, strijkfaciliteiten en een wekker. Let op: Sommige kamers liggen laagvloers. Hierdoor zijn de ramen kleiner en is er dus minder zicht!

 

KnikRiverLodge-10

Knik River Lodge

De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur.

Gratis continental hot breakfast beschikbaar. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2

Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om je reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. Je kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. 

Historic Anchorage Hotel - 1

Historic Anchorage Hotel

Een historisch hotel in Anchorage met een boetique uitstraling en persoonlijke service. De lobby heeft een warme en gezellige uitstraling en de kamers zijn voorzien van alle gemakken. Het hotel beschikt over een bar en gift shop. Er zijn totaal 26 non-smoking kamers met een prive badkamer, high speed internetverbinding (mogelijk tegen betaling) tv, en een fohn. Inclusief gratis Continental Breakfast. Parkeren kan tegen een tarief van circa $15,- per dag exclusief taxen (onder voorbehoud van wijzigingen). Anchorage wordt omgeven door vier bergketens en ligt aan het einde van de Cook Inlet regio. Anchorage heeft in vergelijking met andere delen van Alaska een mild klimaat. In Anchorage woont bijna de helft van de totale bevolking van de staat. De stad werd langzaam opgebouwd rond de prachtige haven. In 1940 was Anchorage met 3.500 inwoners nog maar een klein stadje, maar inmiddels heeft Anchorage bijna 300.000 inwoners. De stad vormt zowel het financiële als infrastructurele middelpunt van de staat. De stad werd in 1917 gesticht als een soort werkkamp voor arbeiders langs de Alaska Railroad. De ontdekking van olievoorraden op het schiereiland Kenai in 1957 en later in de omgeving van Prudhoe Bay, maakten van Anchorage een rijke stad. In 1964 werd de stad getroffen door een ernstige aardbeving, waarbij veel gebouwen verwoest werden. Gelet op de ouderdom van de stad zijn er daardoor maar weinig historische gebouwen. Er zijn twee prachtige musea in Anchorage: het Museum of History & Art en de Heritage Library & Museum. In het Log Cabin Visitor Center kun je alle toeristische informatie krijgen. Leuk detail: de stad wordt zomers versierd met kleurige bloemen in hanging baskets.

Grande Denali Lodge - exterior

Grande Denali Lodge

Deze prachtige lodge heeft een spectaculaire ligging boven op de bergen. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de Nenana River en de wildernis van Denali National Park. De lodge beschikt over een souvenierswinkel, gratis internet in de lobby en alle standaard gemakken die u verwacht van een lodge. Grande Denali Lodge beschikt over een restaurant waar je heerlijke gerechten kunt bestellen. Er zijn totaal 166 ruime kamers voorzien van een badkamer, tv, fohn en een wekker. De lodge beschikt over beperkte hoeveelheid parkeerplaatsen en is te bereiken per stijle weg. 

Denali National Park is het op één na grootste park van de Verenigde Staten (2/3 x Nederland) en heeft een oppervlakte van 24.000 km2. Het park werd in 1917 gesticht. De hoogste berg van de Verenigde Staten, de Mount Denali (tot 2015 Mount McKinley), ligt binnen het park. Denali National Park kun je niet met een eigen huurauto of camper verkennen. Je kunt het park ontdekken per excursiebus (het is aan te raden deze excursie al in Nederland vast te leggen). 

Pike's Waterfront Lodge - exterior

Pike's Waterfront Lodge

Dit gezellige hotel ligt in Fairbanks vlakbij de luchthave en aan de Chena River. Omgeven door vele bomen die mooie uitzichten bieden. De lobby is sfeervol ingericht met een openhaard waar gasten gezellig kunnen bijpraten. Er is een buitenterras aanwezig net als een goed restuarant waar je lunch of diner kunt nuttigen. Bij het verblijf zijn echter geen maaltijden inbegrepen. Je zult hiervoor ter plaatse dus nog moeten betalen. Er zijn in totaal 180 kamers en 28 cabins met prive deck. De kamers beschikken over een tv, telefoon, airco en gratis WiFi verbinding.  

Fairbanks is de tweede stad van Alaska (65.000 inwoners) en ligt zo’n 600 kilometer ten noorden van Anchorage. Het is de voornaamste bevoorradingsbasis voor de stadjes die ten noorden van de poolcirkel liggen, en voor de olievelden van Prudhoe Bay. De grootste attractie in de stad is het Pioneer Park, dat van eind mei tot begin september geopend en vrij toegankelijk is. Dit park herbergt onder andere een replica van een Gold Rush-stadje en een restaurant op een raderstoomboot. Het Museum of the North van de University of Alaska is misschien wel Alaska ‘s meest interessante museum, met onder andere Native Art en geologische en historische exposities. Een tocht met de historische raderboot Discovery is een interessante excursie, die zowel een kijkje in de geschiedenis als het dagelijks leven in Alaska biedt. Fairbanks is tevens een zeer geschikte uitvalsbasis voor een excursie naar de poolcirkel, waarbij je per vliegtuigje tot over de poolcirkel vliegt en per bus terugrijdt over de Dalton Highway. Je maakt dan kennis met toendra, Taiga Forest, permafrost en het dagelijks leven in Alaska.

Burnt Paw and Cabins Outback - 1

Burnt Paw & Cabins Outback

Dit hotel is gelegen in het plaatsje Tok. Het betreft een B&B achtige accommodatie. De houtaccenten zorgen voor een typische sfeer die helemaal past bij het beeld dat je van Alaska zou verwachten. Tok, een plaatsje met 1.400 inwoners, is ontstaan als kamp voor de Alaska Highway-bouwers in de jaren ’40, en heeft nu als bijnaam ‘Sled Dog Capitol of the World’. Ten minste één op de drie inwoners is betrokken bij hondenslederaces tijdens het raceseizoen van november tot eind maart. Een kennel bij een woonhuis met honderd Siberische Husky’s is in Tok niet ongewoon. De grootste race, The Race of Champions, wordt eind maart gehouden. Er doen minstens honderd teams mee, in drie categorieën.  De accommodatie beschikt over 6 cabins. Elke cabin is voorzien van 2 queen size bedden, privé badkamer, TV, koffiezetfaciliteiten, magnetron, koelkast en een föhn. Iedere ochtend zal er een gratis ontbijt worden geserveerd. Het is mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van het WiFi netwerk.

Aurora Inn - aanzicht

Aurora Inn Dawson City

Het Aurora Inn Hotel is gelegen op loopafstand van de attracties van het historische stadje Dawson City. Bij binnenkomst zal er worden gevraagd om je schoenen uit te trekken vanwege de modderige straten van Dawson City. Het restraurant van de Inn is gespecialisseerd in de Europeese keuken en een Europees ontbijt is te verkrijgen tegen een toeslag. De Inn beschikt over 18 kamers. De kamers zijn ingericht met lichte kleuren en meubels uit Europa. De kamers zijn voorzien van een badkamer, TV, telefoon, wekker en föhn. In het hotel is het mogelijk om gratis gebruik te maken van het WiFi netwerk.

BW Valdez Harbor Inn - exterior

Best Western Valdez Harbor Inn

Gelegen in de haven van Valdez ligt dit sfeervolle Best Western hotel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van downtown Valdez. Hierdoor heeft dit hotel een ideale locatie. Het Best Western Valdez Harbor Inn beschikt over een restaurant, lounge, bar, pub, fitnessruimte en een business center. Het is mogelijk om in het hotel gebruik te maken van een gratis WiFi netwerk. In totaal heeft deze accommodatie 88 kamers. Iedere kamer is voorzien van een badkamer, TV, telefoon, magnetron, koelkast, föhn, strijkfaciliteiten en een wekker. Iedere ochtend is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis Continental Breakfast.

Valdez ligt bij de Prince William Sound en is het eindpunt van de pijpleiding. Hier is de ramp met de Exxon Valdez – een olietanker die aan de grond liep - in 1989 gebeurd. Overigens is er geen schade meer zichtbaar van deze ramp. De zeeottertjes, die volgens de berichtgeving enorm veel slachtoffers hadden, tieren weer welig in de Prince William Sound. Ze dobberen in groepen van soms wel twintig stuks dicht bij de ferry of excursieboot waarmee je de Prince William Sound met de majestueuze Columbia Glacier kunt verkennen. Er zijn rond Valdez een heleboel leuke excursiemogelijkheden op en rond het water. Je kunt er bijvoorbeeld kajakken, een dagexcursie maken met een vissersboot om te zeevissen of een tocht naar de gletsjers maken.

KnikRiverLodge-10

Knik River Lodge

De nieuwe cabins van deze lodge zijn geopend in 2006 en liggen net even buiten het plaatsje Palmer. Omgeven door de natuur en dichtbij de bekende Knik Glacier. Bij de lodge is een restaurant aanwezig waar men heerlijke maaltijden, bier en wijn heeft. Het restaurant is open van half mei t/m september tussen 17:00 en 21:00 uur.

Gratis continental hot breakfast beschikbaar. Er zijn totaal 22 cabins met een deck, badkamer, tv inclusief dvd speler, magnetron, koelkast, waterkoker, borden, bestek, föhn en gratis internet. 

Seward Windsong Lodge - buiten

Seward Windsong Lodge

De lodge ligt net buiten de plaats Seward en is omgeven door prachtige bossen. De lodge is gelegen aan de Resurrection River en kijkt uit op het nabijgelegen Chugachgebergte. In totaal zijn er 180 kamers. De kamers zijn ruim en ingericht met als thema Alaska. Elke kamer is voorzien van een badkamer, tv, telefoon, koelkast, koffiezetapparaat, föhn en een wekker. Je kunt gebruik maken van een gratis WiFi netwerk. Het Resurrection Roadhouse Restaurant maakt deel uit van de Seward Lodge en hier kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner. In het restaurant kan je genieten van lokale gerechten.  Seward is de ideale uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken. Dit park is zeer de moeite waard door de gletsjers die in zee uitmonden en afbreken en afbrokkelen. De Exit Gletsjer is de bekendst gletsjer. Deze mondt niet uit in de zee. Je kunt erg dicht bij de Exit Glacier komen door een wandelpad vanuit het Visitor Center te volgen. Dit is een vrij gemakkelijke wandeling. De hoge bergen en fjorden en dalen hebben een enorm rijk wildlife: dallschapen, zeearenden, zeehonden, zeeleeuwen, zee-ottertjes, papegaaiduikertjes en walvissen vind je hier allemaal. De centrale bergketen is bedekt met een gigantisch ijsveld, het Harding Icefield, dat op een gemiddelde hoogte van 1.600 meter ligt en vele gletsjers voedt. De beste manier om het park te bezichtigen is met een bootexcursie. Een échte aanrader is de Kenai Fjords Cruise. Tijdens deze prachtige tocht is er een grote kans om orka’s, bultrugwalvissen, zeeleeuwen, puffins en otters te zien. Heel indrukwekkend is de stop voor de gletsjer. Het is daar muisstil en je hoort de gletsjer bewegen.

Hotel Alyeska at Alyeska Resort - 2

Hotel Alyeska @ Alyeska Resort

Een prachtig resort met een unieke en sfeervolle sfeer en zeer geschikt om je reis door Alaska mee af te sluiten. Er is een 'health spa', zwembad en maar liefst 3 goede restaurants. Verspreid in het hotel zijn diverse openhaarden met daaromheen banken en luie stoelen te vinden en dat zorgt voor een intieme sfeer. Het resort heeft totaal 304 hotelkamers en zijn voorzien van een prive badkamer, tv, gratis draadloos internet, koelkastje en een kluisje. De kamers beschikken over uitzicht op de omliggende bergen of de vallei. Je kunt de huurauto gratis parkeren bij het Alyeska Resort. 

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

Het was een onvergetelijke reis!

K. van den Berg

Onze reis bracht ons naar Alaska, Yukon en NWT. De accommodaties waren keurig en netjes. Precies zoals omschreven was in de documenten. De geweldigste ervaringen hebben we gehad van het zien van Bultruggen, Gewone Vinvis tot Grizzly beren, Wolven en Lynx! Het was een onvergetelijke reis!

Een reis die al je verwachtingen kan overtreffen

R. Theunissen

Ongelofelijke mooie natuur, landschappen en zoveel wilde dieren mogen zien op land en in/bij de zee. Ik zal me alles blijven herinneren, maar diversiteit in landschappen en de dieren zijn in mijn geheugen gegrift. Deze reis is

onbeschrijflijk, fantastisch, mooi en indrukwekkend!

Een reis die al je verwachtingen kan overtreffen. Je valt van de ene verbazing in de andere. Deze reis kun je niet om- of beschrijven, je moet het beleven en ervaren!! Fantastisch!!


Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting 
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 21 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 21 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ: Huursoort 1
  1-4 personen: categorie L (Standard SUV)
  5-6 personen: categorie T (Large SUV)
  LET OP: Het rijden op de Dempster Highway is alleen toegestaan met een SUV-voertuig. Downgraden is dus niet toegestaan. 
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Denali Wildlife Tour in Denaili National Park
 • Columbia Glacier Cruise
 • Kenai Fjords National Park Cruise
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken Pass Canada en Amerika van ca. CA $70,- per volwassene en ca. CA $35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA $140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt. Nationale Parken Pass voor de VS is ca. US $80,- per auto (max. 4 personen). Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt.
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: €3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Jan Doets afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Advies & maatwerkreizen

Een reis naar Alaska en Yukon is bijzonder. Kom daarom gerust bij ons langs om de reis tot in detail te bespreken! Doets Reizen is immers gespecialiseerd. Je kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reisopties. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere lodges om te overnachten, meerdaagse wildlife tours, of een bezoek aan zeer afgelegen gebieden. Ook zijn we expert op het gebied van één- of meerdaagse Arctic Tours: luxe en intieme cruisereizen. Ben je op zoek naar de First Native (Eskimo)-cultuur, dan kunnen we dat ook regelen. Wij bieden ook reizen aan waarin je de kans hebt het Noorderlicht te bewonderen. Neem contact op met ons! Wij helpen graag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie artikel 9, lid 2):

 • 25% annuleringskosten na bevestiging van je reis
 • 35% annuleringskosten vanaf 60 t/m 45 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 80% annuleringskosten vanaf 44 t/m 30 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland
 • 100% annuleringskosten vanaf 29 t/m 0 dagen voor vertrek uit Nederland/België/Duitsland

LET OP: Sommige accommodaties en excursies hebben afwijkende annuleringsvoorwaarden. Dit zal kenbaar worden gemaakt op de boekingsopdracht.

Aanbetaling

Reguliere aanbetaling van 15% van de reissom plus € 350,- per persoon.

Alaska Marine Highway

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de meerdere keren per dag bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij jou direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

Sinds een aantal jaar heeft de veerbootmaatschappij van Alaska (Alaska Marine Highway) te maken met drastische bezuinigingen. Door deze bezuinigingen zijn vrijwel alle vaarschema's drastisch aangepast met als gevolg talloze stakingen en onaangekondigde annuleringen of wijzigingen. Niet alleen voor de lokale bevolking heeft dit grote gevolgen, maar zeker ook voor toeristen. Vanzelfsprekend zijn annuleringen en stakingen niet te voorspellen wat zorgt voor een risicovolle situatie waarbij last-minute de reis aangepast dient te worden. Door schaarste in het hotelaanbod en de grote reisafstanden is het aanpassen van de reis vrijwel onmogelijk wat zorgt voor onnodige problemen. Stressloos en zorgeloos reizen is één van de meest belangrijke doelstellingen bij Doets Reizen. Om deze reden bieden wij routes aan, waarbij het maken van een oversteek per veerboot niet nodig is. Door het unieke excursie-aanbod kun je nog steeds kennismaken met het zeeleven en de kustlijn van Alaska.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Alaska & Yukon Arctic Discovery per SUV

23 dagen