De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Doets Yukon Favorites

2 Beoordelingen
 • 19 dagen

Ontdek de ultieme hoogtepunten van de Yukon in combinatie met de Northwest Territories in het hoge noorden van West-Canada. Maak een 19-daagse rondreis met een stoere SUV en geniet van spectaculaire routes en ongerepte natuur. Een bezoek aan Inuvik maakt de reis extra bijzonder. Met deze autotrip ontdek je het beste wat Yukon te bieden heeft. Een must voor iedere natuur- en cultuurliefhebber.

Individuele autorondreis door de Yukon in Canada

Yukon ligt in het hoge noorden van Canada grenzend aan Alaska en is een van de weinige echte wildernissen ter wereld die zo toegankelijk is. Je verkent prachtige routes, waarbij je zelfs tot ver boven de poolcirkel kan komen. De grootste goudkoorts die ooit op aarde te zien was, heeft in Yukon plaatsgevonden. De Yukon ligt zo hoog dat je in de zomer de 'Midnightsummer' kunt beleven en in de winter het noorderlicht kunt bewonderen. Het is extra bijzonder dat hier nog echt wild en schuw 'wildlife' te vinden is. Maar eigenlijk is Yukon niet uit te leggen... Geloof ons maar: de grootsheid van het landschap, de schone lucht en de rust nemen als het ware bezit van je! Yukon is een bestemming die je niet mag overslaan als je al vaker door Canada hebt gereisd. De reis begint in Whitehorse. Vervolgens reis je via de Klondike Highway naar Mayo, waar de de beroemde SilverTrail ligt. De Dempster Highway - met Tombstone National Park - brengt je naar het hoge noorden. Daar verblijf je twee nachten boven de poolcirkel in Inuvik. De Top of the World Highway brengt je via een klein stukje Alaska naar Kluane National Park. Dit park is beroemd om de prachtige gletsjers en scherpe bergpieken. Je verblijft in de prachtige Chilkoot Outpost Cabins en stapt aan boord van de bijzondere treinreis: White Pass Railroad. 

Reis door het decor van National Geographic Channel en Discovery Channel

Tijdens de zomermaanden zijn de dagen lang en profiteer je van de Midnight Sun, waardoor de dagen nog langer duren. Rond 21 juni gaat de zon zelfs helemaal niet onder en is het dus 24 uur lang licht! Dit is een bijzondere ervaring die een extra dimensie geeft aan je reis door dit deel van Canada. Beleef de Gold Rush, die centraal staat in veel televisieprogramma's van National Geographic Channel en Discovery Channel.

2.758,-
Vanafprijs p.p. i
 • Meest complete reis door Yukon
 • Inclusief bijzondere treinreis
 • Verblijf in diverse lodges
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 3410 km
Dag 1

Heenreis naar Whitehorse

± 15 km

Vandaag begin je aan deze bijzondere reis! Je vliegt namelijk naar Whitehorse in de Yukon. Eenmaal aangekomen reis je op eigen gelegenheid naar het eerste hotel van deze rondreis. Je verblijft de eerste nacht in Whitehorse. Deze stad ontstond aan het einde van de 19e eeuw als goudzoekersstadje en was in 1898 zelfs de grootste stad van West-Canada. Je vindt er nog altijd een aantal theaters en bars uit die tijd.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 2

Whitehorse - Mayo

± 410 km

In de ochtend haal je de huurauto op bij de luchthaven van Whitehorse. Vandaag verlaat je Whitehorse en ga je op weg naar Mayo. De weg die je vandaag rijdt heet de Klondike Highway. Je merkt meteen hoe ongerept het prachtige landschap van Yukon is. De komende nacht verblijf je in Mayo, het centrum van de Silver Rush. Het laatste deel van de Klondike Highway is zelfs nog mooier. Hier ligt namelijk de beroemde Silver Trail. Deze weg loopt van Stewart tot aan Mayo. Bezoek hier het Visitor Center om extra informatie te verkrijgen

 • Overnachting:Mayo
Dag 3

Mayo - Keno - Dawson City

± 350 km

In 1849 ontdekte James Stewart de Stewart River, maar pas in 1883 werd er goud gevonden. In 1886 werd hier een handelspost gevestigd. Voordat je door reist naar Dawson City kun je verder kennis maken met het Silver Trail gebied van Keno. Reis over de ‘Silver Trail’ en ontdek een bijzondere regio met een mijngeschiedenis die niet onder doet voor die in Klondike! Dawson City is ontstaan en enorm gegroeid tijdens de gold rush. Er zijn hier in 1897 ongeveer 35.000 goudzoekers neergestreken na een vermoeiende tocht over de Chilkoot Trail. Veel huizen stonden er toen nog niet, er werden voornamelijk tentenkampen ingericht. Op dit moment heeft Dawson nog maar 2.000 inwoners en is het een stuk rustiger.

 • Overnachting:Keno City
Dag 4

Dawson City - Eagle Plains

± 410 km

Het avontuur naar het hoge noorden gaat vandaag beginnen! Je rijdt over de beroemde Dempster Highway, ook wel bekend als Yukon Highway 5 en Northwest Territories Highway 8. Dit is een onverharde weg met spectaculaire uitzichten en veel natuur. Met de stoere SUV-huurauto is deze weg simpel te bereizen. Je doorkruist uitgestrekte toendra's met ongekend mooie vergezichten. Tombstone Territorial Park is ongeveer 2.200 vierkante kilometer groot. Dit is een beschermd natuurgebied met een unieke wildernis: ruige bergtoppen, permafrost en een overvloed aan wilde dieren. Het park is grondgebied van de Tr'ondëk Hwëch'in-Indianen, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. De Dempster Highway doorkruist het park. Begin je bezoek bij de Tombstone Interpretive Centre, op zo’n anderhalf uur rijden van Dawson City. Daar kan je verschillende trails lopen.

 • Overnachting:Eagle Plains
Dag 5

Eagle Plains - Inuvik

± 340 km

Je vervolgt de reis richting Inuvik. Dit ligt boven de Arctic Circle in de Northwest Territories. Langs de Dempster Highway kun je talloze stops maken. Je rijdt een van de mooiste routes in het hoge noorden, dus geniet van de rust, ruimte en stilte!

 • Overnachting:Inuvik
Dag 6

Inuvik

± 10 km

Vandaag heb je een vrije dag in Inuvik, in de Northwest Territories (NWT). Al is autorijden in Yukon en in de NWT door het weinige autoverkeer een relaxte bezigheid, toch is het fijn om even een dagje rust te hebben. Wij raden je aan de bijzondere halve dagtour naar Herschel Island te boeken (direct via Doets Reizen). Je vliegt dan in anderhalf uur naar dit kleine eiland in de Beaufort Sea. Hier kan je verschillende soorten wildlife vinden, zoals elanden en caribou's. Met een beetje geluk zie je een heuse Beluga (een wit gekleurde walvis met een stompe neus), een grizzlybeer of een musk ox! Deze excursie heeft nog veel meer te bieden en daarover vertellen wij je graag meer. Of je doet de Half Day Tuktoyaktuk Tour en leert van een traditionele Inuvaluit-gids meer over de oorspronkelijke leefwijze in dit gebied.

 • Overnachting:Inuvik
Dag 7

Inuvik - Eagle Plains

± 370 km

Vandaag ga je weer terug naar Inuvik. Je overnacht in Eagle Plains. Je kunt dus nog een keer genieten van de prachtige Dempster Highway! Nu kan je het wat rustiger aandoen of juist de dingen bekijken die je tijdens de heenreis hebt overgeslagen.

 • Overnachting:Eagle Plains
Dag 8

Eagle Plains - Dawson City

± 370 km

Het is tijd voor de laatste kilometers op de Dempster Highway. Daarna ben je weer terug in het leuke gold rush-stadje Dawson. De lange tocht naar het noorden zit erop. Neem de tijd, want morgen blijf je de hele dag in Dawson.

 • Overnachting:Dawson City
Dag 9

Dawson City

± 20 km

Je hebt een vrije dag in Dawson City, een van de bekendste goudzoekersstadjes ter wereld en het epicentrum van de beroemde Klondike Gold Rush. Je kunt hier een aantal musea bezoeken en in de avond kan je naar een echte saloon gaan.

 • Overnachting:Dawson City
Dag 10

Dawson City via de Top of the World Highway naar Beaver Creek

± 470 km

Vandaag is een topdag! De deels onverharde Top of the World Highway staat op het programma! Het is een lange reisdag, maar zeker de moeite waard. En maak je geen zorgen over dat het snel donker wordt, Yukon en Alaska zijn de landen van de Midnight Sun. Dit wil zeggen dat het bijna niet of heel kort donker is. Je verlaat vandaag Yukon en bereikt Alaska via de Top of the World Highway. Deze weg is deels geasfalteerd en deels onverhard. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om deze prachtige route te rijden. Geniet onderweg van groene hoogvlaktes met een schitterend landschap, een van de vele hoogtepunten tijdens deze vakantie!

 • Overnachting:Beaver Creek
Dag 11

Beaver Creek - Kluane National Park

± 295 km

Vandaag staat je een prachtige reis te wachten, via de Alaska Highway naar Haines Junction. Deze plaats is de uitvalsbasis voor het Kluane National Park. Dit park ligt in een heel ongerept gebied, met het helblauw gekleurde Kluane Lake en Mount Logan als hoogtepunten. Mount Logan is met een hoogte van 5.950 meter de hoogste berg van Canada. De grootste gletsjers buiten het poolgebied bevinden zich in dit park. De meest indrukwekkende zijn de Steele Glacier, Kaskawulsh Glacier en Lowell Glacier. Advies van Mrs. Canada: boek de Cottonwood Trail Eco Tour. Je gaat dan met een gids een wandeling van vier uur maken, dit mag je echt niet missen!

Dag 12

Kluane National Park

± 50 km

Je hebt een volle dag om Kluane National Park te bekijken. Je kunt verschillende wandelingen maken in dit unieke en schitterende natuurpark. Een zee van gletsjers duwt de bergtoppen van de St. Elias Mountains omhoog, en veel gletsjers zijn nog altijd intact. Door deze bergketen dringt de vochtige zeelucht Yukon moeilijk binnen, waardoor het hier relatief weinig regent. Om het park echt goed te kunnen zien, is het mogelijk om een vliegtuigtour te boeken.

Dag 13

Van Kluane National Park naar Skagway

± 10 km

Skagway is een klein plaatsje met ongeveer 900 inwoners. De plaats heeft een turbulent verleden als het gaat om de gold rush: ooit woonden hier meer dan 20.000 goudzoekers! Je vindt er verschillende bezienswaardigheden die met gold rush te maken hebben. Je verblijft de komende twee nachten in de bijzondere Chilkoot Outpost Cabins.

 • Overnachting:Skagway
Dag 14

Skagway

± 20 km

Tijdens je verblijf in de Chilkoot Outpost Cabins ga je de beroemde White Pass Railroad afleggen. Dit is de meest spectaculaire treinreis van Alaska en Yukon. Je neemt de Chilkoot Pass, die duizenden goudzoekers hebben beklommen, vanaf Skagway naar Yukon. Het is een spannende treinreis die drieënhalf uur duurt en waarbij de historische stoomtrein veel hoogte overwint. De rest van de dag kan je genieten van de omgeving of van de gezellige lodge.

Dag 15

Skagway - Tagish Lake

± 140 km

Je verlaat Skagway en vervolgt je reis naar een prachtig gebied met meren en bergen. De komende 2 nachten kun je bijkomen van een prachtige reis. Je verblijft in het prachtige Southern Lakes Resort aan Tagish Lake.

 • Overnachting:Tagish
Dag 16

Tagish Lake

± 50 km

Geniet van de rust en ruimte in dit prachtige deel van Yukon. Je kunt ook op pad gaan met de auto naar bijvoorbeeld de Carcross woestijn en de vele kleine dorpjes zoals Carcross. Je treft hier houtsnijdkunstwerken van First Nations.

 • Overnachting:Tagish
Dag 17

Tagish Lake - Marsh Lake

± 60 km

Je verblijft de laatste nacht van deze reis in een lodge gelegen aan het rustige Marsh Lake, op circa 40 minuten rijden van Whitehorse. De zandstranden, het zwemwater en de vele aanwezige trekvogels maken van Marsh Lake de ideale plek om nog één middag te ontspannen, alvorens je de volgende dag weer richting huis vliegt.

 • Overnachting:Whitehorse
Dag 18

Terugreis vanuit Whitehorse

± 20 km

Je vliegt vandaag terug naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 19

Thuiskomst

Je komt weer aan in Europa. Helaas is er alweer een einde gekomen aan een fantastische rondreis door de prachtige gebieden in Canada. Laat je ons weten hoe de reis is verlopen?

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

GOED

Edgewater Hotel -3

Edgewater Hotel

Het Edgewater Hotel is een hotel met een mooit uitzicht. Het is namelijk gelegen aan de Yukon River en de historische White Pass Railway. Het hotel is gelegen op enkele minuten afstand van het Yukon Visitor Reception Center. Hier kan je terecht voor meer informatie over Yukon om zo optimaal te kunnen genieten en vooral niets te missen van al dat moois. Het hotel beschikt over 32 simpele maar comfortable kamers en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een badkamer, TV, telefoon, koffiezetapparaat, strijkfaciliteiten en een föhn. Er is ook een gratis WiFi netwerk aanwezig. 

 

Bedrock Motel Yukon 3

Bedrock Motel

Het Bedrock Motel in Mayo is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Mayo en Keno. Deze regio vormt het centrum van de Silver Trail in Yukon. Er zijn 12 hotelkamers te vinden en een RV standplaats. Mayo is gelegen aan de rivierbank van de Steward River wat het gebied van de Na-cho Nyäk Dun First Nations. Dit betekent zoiets als ‘Grote Rivier Mensen’. De hotelkamers zijn in 2019 gerenoveerd en voorzien van standaard faciliteiten zoals een minikoelkastje, airco, tv, magnetron en gratis WiFi. Het hotel is eenvoudig en heeft geen restaurant faciliteiten. Wij adviseren daarom zelf eten te halen in het nabijgelegen supermarktje. In Mayo zijn een beperkt aantal restaurants te vinden met eenvoudige menukaart en beperkte openingstijden. Je merkt het, je bent in niemandsland! Een échte Yukon-ervaring.

Chilkoot Trail Outpost Cabins - fire

Chilkoot Trail Outpost Cabins

Een rustpunt in je reis door Alaska & Yukon is aangenaam en misschien wel een must in de optiek van Doets Reizen. Je kunt dan echt de natuur, wildernis, flora en fauna ontdekken en beleven. Je hebt de tijd om te wandelen en te onthaasten. De Alaska & Yukon Mainstay ligt in Skagway en is de Chilkoot Trail Outpost Cabins. Deze accommodatie ligt aan het begin van de historische goudzoekers trail “Chilkoot Trail” en ligt in het hart van de maagdelijke Dyea Vallei. Skagway ligt in het noordelijk gedeelte van de Inside Passage, is doordrenkt met Gold Rush geschiedenis en heeft een landschap met indrukwekkende fjorden, bergen en een groene frisse natuur. Neem de tijd tijdens je reis kennis te maken van de natuur en zo een optimale Alaska & Yukon ervaring te hebben.  De Chilkoot Trail Outpost Cabins is een Bed & Breakfast accommodatie in de vorm van zeer kwalitatieve Cabins. Je verblijft in 1 van de totaal 10 Cabins die rustiek ingericht zijn met veel houtaccenten. De Cabins beschikken over 2 tweepersoonsbedden, kleuren-tv, verwarming,minikeuken bestaande uit een klein aanrecht met gootsteen, wat servies en koffiezet apparaat, badkamer met bad/douche en toilet. Er is een gemeenschappelijk gebouw waar je ontbijt kunt gebruiken. Een ontbijt is inbegrepen, bestaande uit koffie, thee, vruchtensap en diverse broodsoorten. Rondom de Cabins ligt een tuin met een prieeltje met daarin BBQ’s en in de tuin picknickbanken en plekken waar je een kampvuur kunt aansteken. De Bed & Breakfast wordt gerund door een Alaskan echtpaar en zij bieden ’s morgens de mogelijkheidvoor de avond een BBQ diner te bestellen. Houdt in dat er keuze is uit zalm of steak, salade, baked potato of corn on the cob en je zelf ’s avonds jouw zalm of steak kunt BBQ’en. Een prettige aangelegenheid aangezien uit eten in Alaska niet erg hoogstaand is en je nu de kwaliteit in eigen hand hebt en zo ook nog in de open lucht kunt dineren bij een kampvuur. De tuin wordt gecompleteerd door een watervalletje en natuurlijk frisse waterbron met rondom bankjes voor de romantici. De Chilkoot Trail Outpost Cabins liggen circa 8 mijl van Skagway en liggen circa 2-4 uur rijden vanaf Whitehorse (afhankelijk van het aantal fotostops die je onderweg maakt). Skagway ligt in het meest noordelijke gedeelte van de Inside Passage vanAlaska en heeft daarmee ook het beste weer (minste regen) van de Inside Passage. Skagway was ten tijde van de Gold Rush in de Yukon gateway, hier kwamen na 1887 duizenden goudzoekers per jaar aan om hun geluk te beproeven in de Yukon.1 probleem de steile en zeer inspannende Chilkoot Trail / Pass moest overbrugt worden om in de Yukon te komen. Het hoogtepunt van de Gold Rush was rond 1897 toen er in Skagway en het nabijgelegen Dyea 20.000 mensen woonden. Je kunt je voorstellen dat er een grote selectiehotels, saloons en winkels was inSkagway in de typische architectuur van die tijd. Dit straatbeeld is in Skagway,waar nu nog 800 mensen wonen, in ere gehouden, de houten gevels en houten trottoirs inclusief verklede inwoners alsof de tijden van weleer herleven. In Skagway bereidden de goudzoekers zich voor op de zware tocht over de Chilkoot Trail/Pass, zij moesten tijdens deze tocht voor 3 maanden proviand meenemen, een zware last. Naast de Chilkoot Trail was ook de iets langere White Pass Trail/Pass om de Yukon te bereiken. In de winter van 1897-1898 zijn er meer dan 3000 paarden en ezels doodgegaan op de White Pass aangezien de goudzoekers te snel de afstandwilden overbruggen. Nu heet dit beruchte punt het Dead Horse Trail. Meer dan 40,000 goudzoekers hebbende weg via de Chilkoot of White Passnaar de Yukon overbrugt (ook vrouwen). In 1898-1900 is de White Pass Railroad aangelegd, een zeer gedurfd en gevaarlijk project vanwege de steile afgronden. De White Pass Railroad bracht de goudzoekers van Skagway naar Whitehorse. Na de 2e Wereld Oorlog is deze treinroute gesloten en in 1982 weer geopend. Een prachtige excursie die je leert begrijpen wat voor een tocht de goudzoekers moesten volbrengen. De uitzichten op bergen, rivieren, bossen, gletsjers en ravijnen zijn magnifiek. Deze excursie kun je direct bij boeking vastleggen. Het plaatsje Dyea is nu een GhostTown, met verlaten Cabins, een begraafplaats waar 47 mannen en vrouwen in 1898 zijn begraven na te zijn overleden door een lawine van een gletsjer. Nog interessanter is de officiële Gold Rush Cemetry iets buiten Skagway waar je de graven van vele goudzoekers kunt zien. Zo wordt er op deze begraafplaats ook aandacht besteed aan de achtergronden en doodsoorzaken van de goudzoekers die hier begraven liggen. Iets verder liggen de Lower Reid Falls die vanaf een klif 100 meter omlaag kletteren.

Southern Lakes Resort - 1

Southern Lakes Resort

Op zo’n 1,5 uur rijden van Whitehorse is het rustieke Southern Lakes Resort te vinden. Een prachtig resort gelegen aan het mooie Tagish Lake en omgeven door ongerepte natuur.  Vanuit de Lodge kun je diverse activiteiten ondernemen of juist heerlijk tot rust komen in de natuur van Yukon. Het resort heeft een restaurant en bar. Gasten mogen een bootje of kano huren of tegen betaling een vistrip reserveren. Er zijn totaal 5 cabins en 1 familiecabin. Alle cabins zijn voorzien van een prive badkamer, gasfornuisje en een veranda waarvandaan je kunt genieten van het uitzicht op het meer. Continental breakfast is inbegrepen. 

 

Inn on the Lake

Inn on the Lake

The Inn on the Lake is een prachtige lodge gelegen aan de oevers van Marsh Lake, iets ten zuiden van Whitehorse. Marsh Lake is een prachtig meer in de prachtige natuur van Yukon. Binnenin het hoofdgebouw proef je een eersteklasse stijl hotel met prachtige meubels en sfeervolle inrichting. Als gast kun je verblijven in de Main Lodge of in de gebouwen rondom het hoofdgebouw. Alle kamers zijn net iets anders ingericht maar voorzien van een comfortabel bed en badkamer. Als gast van de Lodge mag je gebruik maken van de sauna, hot tub, fitness center, gratis WiFi en gratis fietshuur. Ook is er de mogelijkheid om een kano te huren. Wanneer gasten langer dan 2 nachten verblijven heb je tevens gratis toegang tot de golfbaan Meadow Lakes Golf & Country Club. Enkele belangrijke aandachtspunten: een 3-gangen diner wordt geserveerd in de mainlodge om 19:00 uur (vast tijdstip). Er is in de directe omgeving geen restaurant aanwezig! Drankjes zijn nooit inclusief en tegen kosten te bestellen. Eventuele dieetwensen direct bij boeking doorgeven! 

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (2)

De landschappen zijn overweldigend

N. Laseur

De landschappen zijn overweldigend; de kleuren van de toendra in de herfst zijn niet te beschrijven. We hebben sneeuw gehad op de Dempster en slechte rijcondities, maar dat maakte het ook wel extra uitdagend. En veel grizzly's en beren gezien.

De lokale gids nam ons op een twee uur durende tocht mee door het hele kleine plaatsje.

H. Korevaar

Na het avontuur op de Dempster Highway in Inuvik (boven de poolcirkel) met een klein vliegtuig een trip gemaakt naar Tuktoyaktuk. De lokale gids nam ons op een twee uur durende tocht mee door het hele (kleine..) plaatsje, liet ons walvis-vlees proeven, onze tenen in de Arctic Ocean stoppen en ervaren hoe lekker warm een zelfgemaakte parka kan zijn.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 17 hotelovernachtingen
 • 16 x 24 uur gebruik SUV-huurauto (zie details bij Autohuur Whitehorse)
  1-4 personen: Standard SUV
  5-6 personen: Large SUV
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • White Pass Summit Railroad Excursie
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen 

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Benzine-, parkeer- en tolgelden
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Nationale Parken-pas. Je kunt deze pas kopen bij het eerste nationale park dat u bezoekt.
 • Nationale Parken pas ca. CA$ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: €25,- per boeking
 • Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Yukon is ruig maar makkelijk te bereizen 

Tijdens deze Yukon-reis zijn de wegen over het algemeen verhard. In sommige gevallen is dit echter niet het geval. Daarom zijn reizen door de Yukon altijd inclusief SUV, zodat je gemakkelijk en comfortabel kunt genieten van de prachtige natuur. Deze wegen tijdens de reis zijn onverhard:

 • Top of the World Highway
 • Silver Trail

Autorijden in Alaska en Yukon is zeer eenvoudig. Een GPS is daarom niet noodzakelijk. Er zijn slechts een aantal wegen, dus verdwalen is bijna onmogelijk. Daarnaast is het bereik niet overal optimaal! 

Autohuur Driving Force

Wij reserveren een SUV-huurauto voor je bij Driving Force Yukon tijdens de rondreis. Het is tijdens deze reis verplicht een SUV te hebben. Kleinere auto's of minivans zijn niet toegestaan. Inclusief:

 • LDW-Verzekering (vraag naar de exacte voorwaarden)
 • Tot $ 2 miljoen Third Party Liability Insurance
 • 200 km per dag
 • 1 extra bestuurder
 • Alle lokale belastingen en GST

Exclusief:

 • Brandstof
 • Extra gereden km/miles, $0,25 per extra km (ter plaatse te betalen)
 • Extra bestuurder (2+ = $7,95 per dag extra)
 • Late drop off-vergoeding

*Alle extra kosten zijn exclusief taxen (5% GST en 9,1 Airport Concession Fee)

Belangrijk:

 • Borg: $1000,-. Dit bedrag wordt van uw creditcard gehaald. Zorg dus voor voldoende bestedingslimiet.
 • Dempster Highway: auto's en minivans worden NIET toegelaten op de Dempster Highway. Alleen een SUV is toegestaan.
 • Wij adviseren je sterk onze Zero Risk-autoverzekering te boeken!
 • Chauffeur moet 25 jaar of ouder zijn.
 • Elke bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
 • Alle bestuurders moeten in het bezit zijn van een geldige creditcard.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Afwijkende annuleringskosten

Naast de ANVR-reisvoorwaarden gelden de volgende afwijkende annuleringskosten (zie Artikel 9, lid 2):

 • 25% annuleringskosten na bevestiging van je reis
 • 30% annuleringskosten vanaf 60 t/m 45 dagen voor vertrek uit Nederland
 • 60% annuleringskosten vanaf 44 t/m 30 dagen voor vertrek uit Nederland
 • 100% annuleringskosten vanaf 29 dagen t/m vertrekdag uit Nederland

Afwijkende aanbetalingsvoorwaarden

Naar de ANVR-aanbetalingsvoorwaarden gelden de volgende afwijkende aanbetalingskosten:

 • Direct bij boeken 25% van de reissom
 • Daarna zijn de gebruikelijke (aanbetalings)voorwaarden van toepassing

Alaska Marine Highway

Alaska en Yukon kennen een groot netwerk aan veerboot verbindingen. Bij het ene traject vertrekt de meerdere keren per dag bij andere trajecten soms maar één keer per dag. Ook komt het voor dat er dagen zijn waarop de veerboot niet vertrekt.

AMHS is een ferrymaatschappij welke wordt beheerd en wordt uitgevoerd door de State of Alaska. De ferry overtochten zijn grotendeels gesubsidieerd door de overheid om zo kleine gemeenschappen (die veelal niet toegankelijk zijn per autoweg) toegankelijk te houden. Toerisme heeft voor AMHS geen prioriteit en dat kan gevolgen hebben voor jou als reiziger. Daarom willen wij jou direct op de hoogte stellen van een aantal belangrijke zaken die je beslist moet weten zodat er geen misverstanden zullen ontstaan. Wij hopen hiermee eventuele teleurstelling te voorkomen.

Sinds een aantal jaar heeft de veerbootmaatschappij van Alaska (Alaska Marine Highway) te maken met drastische bezuinigingen. Door deze bezuinigingen zijn vrijwel alle vaarschema's drastisch aangepast met als gevolg talloze stakingen en onaangekondigde annuleringen of wijzigingen. Niet alleen voor de lokale bevolking heeft dit grote gevolgen, maar zeker ook voor toeristen. Vanzelfsprekend zijn annuleringen en stakingen niet te voorspellen wat zorgt voor een risicovolle situatie waarbij last-minute de reis aangepast dient te worden. Door schaarste in het hotelaanbod en de grote reisafstanden is het aanpassen van de reis vrijwel onmogelijk wat zorgt voor onnodige problemen. Stressloos en zorgeloos reizen is één van de meest belangrijke doelstellingen bij Doets Reizen. Om deze reden bieden wij routes aan, waarbij het maken van een oversteek per veerboot niet nodig is. Door het unieke excursie-aanbod kun je nog steeds kennismaken met het zeeleven en de kustlijn van Alaska.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Doets Yukon Favorites

19 dagen
Vanaf 2.758,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs