Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Great Wonders of Quebec & Atlantisch Canada

3 Beoordelingen
 • 18 dagen

Een autoreis waarin je de highlights van Quebec met de machtige St. Lawrence River en Atlantisch Canada combineert. Je rijdt in één richting van Montreal naar Halifax. Enkele hoogtepunten onderweg: Montreal, Quebec City, Forillion National Park op de Gaspé, Kejimkuijck National Park en Halifax. Een ferry-overtocht van Saint John naar Digby is inclusief.

Deze 18-daagse autoreis start in Montreal. Hier haal je namelijk de huurauto op, waarna je twee nachten verblijft in deze prachtige stad. Vervolgens reis je onder andere via Saint-Alexis-Des-Monts, Quebec City, Forillion National Park op de Gaspé en Kejimkuijck National Park naar Halifax. Onderweg geniet je van unieke uitzichten over prachtige natuurverschijnselen. Tevens hebben wij een ferry-overtocht van Saint John naar Digby bij deze reis inbegrepen. Deze efficiënte autovakantie is al jaren favoriet bij vele Doets-reizigers. Wanneer vertrek jij?

1.839,-
Vanafprijs p.p. i
 • Van Montreal naar Halifax
 • Ontdek de highlights van Quebec
 • Bezoek Quebec City en Forillion National Park
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Totaal ± 2805 km
Dag 1

Heenreis naar Montreal

± 25 km

Je vliegt vandaag naar Montreal. Na het passeren van de douane haal je de huurauto op en rijd je naar het centrum van Montreal, waar je twee nachten verblijft. Afhankelijk van je aankomsttijd, kan je Montreal gaan verkennen. Reken op een sfeervol begin van je reis dankzij trendy wijken als Saint Laurent bij Prince Arthur en St. Denis.

 • Overnachting:Montreal
Dag 2

Montreal

± 25 km

Maak kennis met Montreal: Old Montreal, met de Sacre Coeur, de Bonsecoeur en de Place de Cartier met de vele restaurants en de typische architectuur van Quebecoise huizen. Het Engelse gedeelte van Montreal bij St. Catherines, dichtbij de McGill University, is erg levendig en gezellig. Het park Mont Royal ligt pontificaal in de stad. Het St. Joseph Oratorium is een kleinere replica van de Sint Pieter, maar desalniettemin indrukwekkend.

 • Overnachting:Montreal
Dag 3

Montreal - Lac Sacacomie

± 170 km

Je verlaat Montreal. Als je Louiseville passeert volg je wegnummer 349, landinwaarts naar St. Alexis des Monts. Daar verblijf je twee nachten in Hotel Sacacomie, een accommodatie die je de gelegenheid geeft bij te komen van alle indrukken. Je kan ervoor kiezen om te ontspannen bij het meer, of ga hiken, fietsen, bootje varen of een kanotocht maken!

 • Overnachting:Saint Alexis Des Monts
Dag 5

Lac Sacacomie - Quebec City

± 205 km

In de loop van de dag ga je naar Quebec City. Volg weer de St. Lawrence River en rijd daarna verder via Chemin de Roi (de koningsweg). Quebec City is een boeiende stad, met tradities waarvan sommige zelfs stammen uit de tijd vóór Napoleon. Dit is Frans-Canada, met Chateau de Frontenac als bevestiging van de Canadese grandeur. Je verblijft twee nachten in Quebec City.

 • Overnachting:Quebec City
Dag 6

Quebec City

Quebec City is de enige stad in Noord-Amerika die omsloten wordt door een fort. De hoofdstad van Quebec heeft een romantische uitstraling en kent een upper en een lower town. De Upper City ligt binnen de muren van het fort, toegankelijk door verschillende poorten. Een landmark van Quebec City is het Chateau de Frontenac, een luxe Fairmont hotel. Het plein voor dit hotel biedt uitzicht over de St. Lawrence River, de Lower City en Chateau de Frontenac en behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kleurige huizen, gezellige terrassen, kunstenaars, romantische kerkjes en een levendig straatbeeld maken het geheel compleet.

 • Overnachting:Quebec City
Dag 7

Quebec City - Riviere du Loup

± 330 km

Je verlaat Quebec City en rijdt in noordoostelijke richting naar Rivière-du-Loup. Op het moment dat je Quebec City verlaat, zie je dat de natuur ruiger wordt. Watervallen, zoals de Montmorency Falls net buiten Quebec City, storten majestueus in de St. Lawrence. Rivière-du-Loup ligt op een terras boven deze rivier. De stad heeft een typische Quebecoise uitstraling en een prachtige architectuur. Vanuit de stad heb je uitzicht over de St. Lawrence rivier en de vijf vogeleilanden Le Pelerins. Je verblijft een nacht in Rivière-du-Loup.

 • Overnachting:Riviere du Loup
Dag 8

Riviere du Loup - Sainte-Anne-des-Monts

± 290 km

Je volgt vandaag de St. Lawrence rivier. In Grand Metis kan je de tuinen van Madame Metis bezoeken. Madame Metis heeft tuinen met diverse thema's, vol met vele soorten bloemen speels aangelegd in perken. Knap voor elkaar, want de St. Lawrence is erg koud! Speur naar walvissen die in de rivier zwemmen. Je volgt de St. Lawrence wat verder en verblijft een nacht in Sainte-Anne-des-Monts.

 • Overnachting:Gaspésie National Park
Dag 9

St. Annes des Monts - Percé

± 370 km

Je vervolgt wederom de weg langs de St. Lawrence rivier. Door de stromingen van het koude water is het hier zo rijk aan voedsel dat walvissen hier graag leven. Je kan vanaf de kust mogelijk 'right whales', 'minke whales' en 'humpback whales' zien! Bij het plaatsje L'Anse à Beaufils heb je een prachtig uitzicht op de Rocher De Percé en de baai van Percé. De kust heeft niet voor niets de naam 'Cote de Surprise' gekregen. Tegen het einde van de dag arriveer je in Percé, waar je twee nachten verblijft.

 • Overnachting:Percé
Dag 10

Perce

± 50 km

Percé is een van de hoogtepunten tijdens deze reis. Vanuit hier kijk je uit op Ile de Bonaventure en Rocher Percé, een roodgekleurde rots met een gat erin. Maak een boottocht naar Ile de Bonaventure en bewonder de kolonie van 150.000 Jan van Genten (stormvogels). Bij eb kan je lopend naar Rocher Percé. Later op de dag leg je een redelijk kort stuk af naar het Forillon National Park, gelegen op de punt van de Gaspé. Het is hier bijzonder mooi! Torenhoge kliffen, dichte bossen, indrukwekkende kustpartijen, watervallen die op verlaten stranden uitstorten en hoge bergen. De bewoners van het park zijn voornamelijk bevers, beren, walvissen, herten en diverse vogelsoorten. Wie weet kom je ze allemaal tegen. Mrs. Canada spotte een beer, een stekelvarken en meerdere walvissen! Kenmerkend voor dit park is de vuurtoren op Pointe au Percé National Historic Site, dertig meter boven het water. Percé heeft een mooie selectie aan restaurants, dus wellicht geniet je vanavond van een bord vers zeevoedsel.

 • Overnachting:Percé
Dag 11

Perce - Caraquet

± 425 km

Je verlaat Percé en vervolgt de weg verder landinwaarts langs de kust. Je rijdt langs schilderachtige vissersdorpjes met kleurige huizen, romantische baaien, kreeftenkooien en stoere Quebecoise vissers. Je vervolgt de route langs de kust en kijkt je ogen uit. Het Miguasha Provincial Park is een leuke stop, hier kan je fossielen bekijken van meer dan 365 miljoen jaar oud! Het eindpunt van de dag is Caraquet, waar je een nacht verblijft.

 • Overnachting:Caraquet
Dag 12

Caraquet - Saint John

± 470 km

Vandaag ga je naar Saint John, dat wordt een lange rit. Als je ons advies opvolgt arriveer je daar eind van de middag. Het is namelijk een aanrader om een omweg te maken via Miscou Islands! Daar tref je prachtig gekleurde heidevelden aan. Aan het eind van de rit staat een witte vuurtoren, waar voor een nacht jouw bed staat.

 • Overnachting:Saint John
Dag 13

Saint John - Digby

± 20 km

Vanuit Saint John vaar je per ferry naar Digby in Nova Scotia. Deze tocht is inbegrepen in de reissom, dus die hebben wij al voor je gereserveerd. De overtocht duurt drie uur. Geniet onderweg van de Bay of Fundy waar je doorheen komt! Digby, dat aan de Bay of Fundy ligt, is een klein, pittoresk plaatsje met een drukke haven, dat de thuisbasis is voor een grote kreeftenvissersvloot. Je verblijft een nacht in Digby.

 • Overnachting:Digby
Dag 14

Digby - Liverpool

± 200 km

Het Kejimkujik National Park staat vandaag op de agenda! Hier kun je je hart ophalen en een kanotocht ondernemen op het Kejimkujik Lake. In dit gebied woonden 5.000 jaar geleden de Micmac-indianen. Je kunt originele indianen rotstekeningen zien, maar ga ook langs de indianenbegraafplaats. Dieren die je tegen kunt komen zijn schildpadden, bevers en herten. Je verblijft net buiten het park, in de Mersey River Lodge dat prachtig naast een rivier ligt. Dit is het rustieke Canada!

 • Overnachting:Liverpool
Dag 15

Liverpool - Halifax

± 165 km

In de ochtend kun je nog ontspannen in of rond de Mersey River Lodge. Wellicht heb je nog tijd om een kanotochtje maken! Daarna rijd je naar de westkust, waar je via Liverpool en Lunenburg naar Mahone Bay rijdt. Lunenburg is van oorsprong een Duitse nederzetting en heeft een kleurrijke haven en een interessant Fisheries Museum. Visvangst was tot de jaren negentig dé bron van inkomsten in Atlantisch Canada. Tijdens de rit kom je langs Peggy's Cove, een van de bekendste vuurtorens van Atlantisch Canada. Echt een stop die je niet mag overslaan! In dit gebouw zit nu een postkantoor, dus stuur vooral een kaart naar huis vanuit deze schilderachtige vuurtoren. Aan het eind van de dag arriveer je in Halifax, waar je twee nachten slaapt. Geniet van de sfeer, zang en humor in Halifax.

 • Overnachting:Halifax
Dag 16

Halifax

± 25 km

Een volle dag om Halifax te ontdekken! Gebruik de hop-on hop-off trolley om kennis te maken met de stad. Het stervormige fort en de Clocktower zijn blikvangers. Ook boeiend is het Pier 21 museum. Sla de begraafplaats ook niet over, hier liggen slachtoffers van de Titanic-ramp begraven. De Titanic is namelijk honderd mijl voor de kust van het nabijgelegen Newfoundland vergaan. Vanavond kan je je storten in het gezellige publeven! Mrs. Canada heeft het vaak erg naar haar zin gehad in de Split Crow.

 • Overnachting:Halifax
Dag 17

Terugreis vanuit Halifax

± 35 km

Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht vertrek je in de loop van de morgen of begin van de middag naar Halifax. Daar lever je de huurauto op de luchthaven in. Vervolgens check je in voor de terugvlucht en vlieg je naar Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

 • Overnachting:Halifax
Dag 18

Thuiskomst

Aankomst terug in Amsterdam, Brussel of Düsseldorf en het einde van deze reis.

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursies kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

Accommodaties

Onderstaand een overzicht van de accommodaties waar je in verblijft per accommodatieklasse. Je kunt direct online tijdens het berekenen van de prijs voor een bepaalde klasse en bijbehorende prijs kiezen.

Hotel Espresso Montreal - buiten

Hotel Espresso Montreal

Hotel Espresso Centre Ville is een budget hotel gelegen in het hart van het centrum van Montreal. Op enkele minuten lopen van het hotel vind je vele restaurants, bars en winkeltjes. Het hotel is voorzien van een zwembad, restaurant, bar, spa, sauna, fitnessruimte en souvenirwinkeltje. Het hotel is netjes ingericht en de kamers ruim. De kamers zijn voorzien van onder andere een koffie machine, fohn, televisie en een gratis krantje (onder voorbehoud). Het hotel heeft genoeg te bieden! Zo hebben alle kamers gratis high-speed internet toegang, een restaurant met bar, een buitenzwembad (seizoensgebonden), sauna, fitness ruimte en een gift shop. Parkeerkosten ongeveer CA$ 29,- per dag (onder voorbehoud).

Hotel Sacacomie - aanzicht

Hotel Sacacomie

Een van onze favoriete lodges is zonder twijfel Hotel Sacacomie in Quebec. De lodge is volledig van hout en ligt imposant op een heuvel omringd door bos en ongerepte natuur. Een parel in de Franstalige provincie Quebec. Het 'huis aan Lake Sacacomie' is de deur naar prachtige natuur! Hotel Sacacomie ligt in het hart van een uitgestrekt en ongerept bos en grenst aan de Mastigouche Wildlife Reserve. De lodge ligt bovenop een heuvel waardoor het uitzicht op onder andere meren en bossen fenomenaal is. Doordat de lodge voornamelijk uit hout bestaat hangt er een prettige en vooral gezellige sfeer die alleen in Canada te vinden is. Hotel Sacacomie ligt ondanks haar unieke ligging vlakbij steden als Montreal en Quebec City. Het hotel is zeer compleet! Zo is er een goed restaurant, een spa (tegen betaling toegankelijk: circa CA$ 40,- per persoon), prive strand en een sfeervolle lobby. De kamers zijn enorm sfeervol en kneuterig. Je kunt kiezen uit een Forrest View kamer of een Lake View kamer (tegen het daarvoor geldende tarief).  Verder is er een fohn, koffiemachine en strijkgerij aanwezig. Je mag GRATIS gebruik maken van de bootjes, kano's en kajaks. Tegen betaling kun je andere activiteiten ondernemen zoals het huren van een motorbootje, paardrijden, air tours en bijvoorbeeld een float plane tour. Er is tevens een mogelijkheid om tegen betaling een beer & bever tour te boeken. Bel 2 dagen voor aankomst naar de mogelijkheden en tarieven. Je kunt dan direct jouw keuze vastleggen.

Hotel Sacacomie heeft een zeer goed restaurants met lokale gerechten. Daarbij kun je kiezen uit een enorme wijnkaart. Je dient er wel rekening mee te houden dat het prijsniveau hoger is. In de directe omgeving zijn geen restaurants aanwezig. Jouw verblijf is inclusief MAP Meal Plan. Hierdoor is jouw verblijf in deze sfeervolle lodge nog completer. Het MAP Meal Plan bestaat uit:

 • Ontbijt: full American buffet breakfast
 • Diner: 4 gangen à la carte

Let op: overige maaltijden en drankjes zijn tegen betaling. 

Hotel Clarendon Quebec City - aanzicht

Hotel Clarendon Quebec City

Quebec City

Hotel Clarendon is centraal gelegen in Québec, op loopafstand van Pricetoren en Place Royale. Andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn Citadelle of Quebec en Parliament Building. In het restaurant van Hotel Clarendon wordt ontbijt en diner geserveerd. Een bar/lounge is geopend voor een drankje. Roomservice is op beperkte tijden beschikbaar. In dit hotel wordt in het restaurant elke ochtend tegen betaling ontbijt geserveerd. De recreatieve voorzieningen zijn onder andere een fitnesscentrum. Deze accommodatie beschikt over een businesscentrum met vergaderruimtes voor kleine groepen en audiovisuele apparatuur. Een gratis draadloze internetverbinding is beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes. Deze accommodatie in Québec beschikt over een zaal voor feesten/partijen en conferentieruimtes. De beschikbare services zijn een huwelijksservice en hulp bij excursies/tickets. Andere voorzieningen in deze accommodatie in art-decostijl zijn onder meer een automatische uitcheckoptie, een tuin en gratis kranten in de lobby. Dit is een rookvrije accommodatie. Hotelkamers. Hotel Clarendon heeft 143 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een cd-speler, een koffiezetapparaat/waterkoker, verduisterende gordijnen en een föhn. De draadloze internetverbinding is gratis beschikbaar.

Best Western Plus Hotel Levesque

Hotel Levesque

Dit moderne hotel is gelegen aan de oevers van de St. Lawrence River. Het hotel is 100% rookvrij en beschikt over een eigen verwarmd overdekt zwembad en een sauna. Er is een restaurant en een coctail lounge aanwezig in het hotel. De kamers zijn modern ingericht en hebben of uitzicht op de rivier of op de tuin.  Er is een koffieapparaat aanwezig en een koelkastje. Het hotel is een goed uitgangspunt voor een whalewatch tour of een tocht met de fiets, die gratis te gebruiken zijn over `le petit Temis`een supermooie fietsroute langs de vele highlights van Riviere du Loup. Voor een vleugje cultuur kan je het Bas St. Laurent Museum bezoeken waar verschillende exposities te zien zijn. 

Gite du Mount Albert - exterieur

Gite du Mont-Albert

Dit hotel ligt een half uur rijden buiten Sainte-Anne-des-Monts in Gaspesie National Park, waar veel wildlife te vinden is. Dit elegante en charmante hotel in chaletstijl biedt je uitzicht over de Chic-Choc bergen. In de omgeving bevinden zich mooie wandel- en fietsroutes. Gelegen in een prachtig natuurgebied met een adembenemend uitzicht op Mount Albert. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Voor de nodige ontspanning kun je relaxen in de sauna. Tevens is er een buitenzwembad, patio en speeltuin voor de kinderen. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en wifi. 

Hilton Saint John

Hilton Saint John

Het Hilton Saint John hotel ligt op een geweldige locatie direct aan de haven van Saint John. Op loopafstand vind je onder andere Brunswick Square Shopping, Old City Market, Harbour Station Arena en het centrum. Maar je hoeft het hotel niet uit om je te vermaken. Zo is er een prachtig zwembad, een uitgebreide fitnessruimte en tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een restaurant waar je 's avonds kunt genieten van heerlijke gerechten. Het hotel is strak en modern ingericht en straalt de welbekende Hilton luxe uit.  Je kan je hier helemaal gast voelen en je bent van alle gemakken voorzien. Ook de kamers hebben een licht kleurenpalet, er staan bedden met comfortabel beddengoed, een luie stoel, er hangt een televisie en de ook de eigen badkamers zijn mooi ingericht. WiFi kost $ 9 per dag en parkeren kost circa $20 per dag + lokale belastingen ( prijzen onder voorbehoud van wijzigingen).

Harbourview Inn - aanzicht

Harbourview Inn Digby

Een leuke en kleinschalige Country Inn gelegen in Smith's Cove vlakbij Digby. Vanuit deze inn kan je prima de omgeving verkennen, doe bijvoorbeeld een Whalewatch in de bay van Fundy. De inn beschikt over een ontbijtruimte, tennisbaan, wasservice en een buitenzwembad. Ook is er gratis parkeergelegenheid. Er zijn totaal 13 kamers die allemaal net even anders zijn. De kamers beschikken over een eigen prive badkamer, tv, wekker en draadloos internet (mogelijk tegen betaling). 

Mersey River Lodge - exterior 2

Mersey River Chalets

Op zo'n 5 km rijden van Kejimkujik National Park ligt dit prachtige landgoed. Een ultieme ervaring voor natuur liefhebbers vanwege de prachtige natuur en rivier. Kleinschalig en sfeervol dus hier kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn diverse wandeltochten te maken net als de mogelijkheid om te zwemmen, kayakken en kanoën. Er is ook een spelveld te vinden. Er is een restaurant aanwezig (seizoensgebonden) waar je alleen terecht kunt voor een ontbijt (niet inbegrepen). De kamers beschikken over 2 double beds, een veranda, haardroger en strijkgerei. Je kunt gratis parkeren. Er is geen WiFi. 

Atlantica Hotel Halifax - pool

Atlantica Hotel Halifax

Dit toeristenklasse hotel heeft een centrale ligging vlakbij de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Elke kamer beschikt over gratis WiFi. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. De kamers van het Atlantica Hotel Halifax beschikken over een flatscreen-tv met pay-per-view-films. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Dit huisdiervriendelijke hotel biedt een eigen geldautomaat en een gratis limousinedienst naar het centrum van Halifax. Het Casino Nova Scotia vindt je vlakbij het Atlantica Halifax Hotel. Het Pier 21 Museum bevindt zich ook op een klein stukje rijden of lopen van het hotel en leert je meer over het immigratiebeleid van Canada. Parkeren bij het hotel kost circa CA$ 22,- per dag (exclusief lokale belastingen).

Hotel Auberge du Vieux-Port 1

Auberge du Vieux-Port

Montreal

Een fantastisch hotel op een geweldige locatie in het hart van Old Montreal. Dit romantische hotel ligt op enkele minuten lopen van Notre-Dame Basilica en andere hoogtepunten in Old Montreal. De sfeervolle kamers zijn voorzien van gratis WiFi en een iPod Dock station. Verder kan je genieten van het bijbehorende restaurant met bar/lounge. Old Montreal (Vieux-Montréal) is het oudste gedeelte van de stad en grenst aan het water. In deze wijk staan met name 18de-eeuwse huizen, restaurants, bistro’s en winkels. De mooiste gebouwen kan je vinden aan Rue Notre-Dame en Rue Saint Paul. Ook de promenade is sfeervol en ruim opgezet. Je kunt hier genieten van een goede sfeer en vibe die deze stad in z’n greep heeft. Old  Montréal beschikt over veel bezienswaardige gebouwen. Wandel langs Basilique Notre-Dame,  Pointé-a-Callière Archelogisch Museum, Hotel de Ville, Marché Bonsecours en Chateau Ramezay.  Basilique Notre-Dame-de-Montréal is een imposante katholieke kerk en lijkt sterk op de Notre Dame in Parijs. Leuk om te weten is dat de meest bekende Canadese, Celine Dion, in december ’94 hier in het  huwelijksbootje trad met haar inmiddels overleden echtenoot. Old Montréal is hip en trendy en sterk in opkomst.

Hotel Sacacomie - aanzicht

Hotel Sacacomie

Een van onze favoriete lodges is zonder twijfel Hotel Sacacomie in Quebec. De lodge is volledig van hout en ligt imposant op een heuvel omringd door bos en ongerepte natuur. Een parel in de Franstalige provincie Quebec. Het 'huis aan Lake Sacacomie' is de deur naar prachtige natuur! Hotel Sacacomie ligt in het hart van een uitgestrekt en ongerept bos en grenst aan de Mastigouche Wildlife Reserve. De lodge ligt bovenop een heuvel waardoor het uitzicht op onder andere meren en bossen fenomenaal is. Doordat de lodge voornamelijk uit hout bestaat hangt er een prettige en vooral gezellige sfeer die alleen in Canada te vinden is. Hotel Sacacomie ligt ondanks haar unieke ligging vlakbij steden als Montreal en Quebec City. Het hotel is zeer compleet! Zo is er een goed restaurant, een spa (tegen betaling toegankelijk: circa CA$ 40,- per persoon), prive strand en een sfeervolle lobby. De kamers zijn enorm sfeervol en kneuterig. Je kunt kiezen uit een Forrest View kamer of een Lake View kamer (tegen het daarvoor geldende tarief).  Verder is er een fohn, koffiemachine en strijkgerij aanwezig. Je mag GRATIS gebruik maken van de bootjes, kano's en kajaks. Tegen betaling kun je andere activiteiten ondernemen zoals het huren van een motorbootje, paardrijden, air tours en bijvoorbeeld een float plane tour. Er is tevens een mogelijkheid om tegen betaling een beer & bever tour te boeken. Bel 2 dagen voor aankomst naar de mogelijkheden en tarieven. Je kunt dan direct jouw keuze vastleggen.

Hotel Sacacomie heeft een zeer goed restaurants met lokale gerechten. Daarbij kun je kiezen uit een enorme wijnkaart. Je dient er wel rekening mee te houden dat het prijsniveau hoger is. In de directe omgeving zijn geen restaurants aanwezig. Jouw verblijf is inclusief MAP Meal Plan. Hierdoor is jouw verblijf in deze sfeervolle lodge nog completer. Het MAP Meal Plan bestaat uit:

 • Ontbijt: full American buffet breakfast
 • Diner: 4 gangen à la carte

Let op: overige maaltijden en drankjes zijn tegen betaling. 

Auberge saint antoine2

Auberge Saint-Antoine

Quebec City

Dit luxe hotel ligt langs de St. Lawrence, op een steenworp afstand van de winkels aan Le Petit Champlain. Het hotel heeft twee eigen restaurants, een fitnesscentrum, massagecentrum en archeologische bezienswaardigheden. De kamers beschikken over gratis breedband internet, koffiezetapparaat en een badkamer met vloerverwarming. Er zijn totaal bijna 85 kamers en deze zijn voorzien van luxe bedden en een comfortabele badkamer. Als gast van dit geweldige hotel krijg je gratis toegang tot de WiFi. De huurauto kan je tegen betaling parkeren in de verwarmde parkeergarage. Auberge Saint-Antoine maakt onderdeel uit van Relais & Chateaux. Slechts enkele tophotels behoren tot de prestigieuze Relais & Chateaux Group. Dit is een wereldwijd keurmerk/label voor de hoogstaande restaurants en hotels. Parkeerkosten zijn circa CA$ 30,- per dag exclusief lokale belastingen (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Best Western Plus Hotel Levesque

Hotel Levesque

Dit moderne hotel is gelegen aan de oevers van de St. Lawrence River. Het hotel is 100% rookvrij en beschikt over een eigen verwarmd overdekt zwembad en een sauna. Er is een restaurant en een coctail lounge aanwezig in het hotel. De kamers zijn modern ingericht en hebben of uitzicht op de rivier of op de tuin.  Er is een koffieapparaat aanwezig en een koelkastje. Het hotel is een goed uitgangspunt voor een whalewatch tour of een tocht met de fiets, die gratis te gebruiken zijn over `le petit Temis`een supermooie fietsroute langs de vele highlights van Riviere du Loup. Voor een vleugje cultuur kan je het Bas St. Laurent Museum bezoeken waar verschillende exposities te zien zijn. 

Gite du Mount Albert - exterieur

Gite du Mont-Albert

Dit hotel ligt een half uur rijden buiten Sainte-Anne-des-Monts in Gaspesie National Park, waar veel wildlife te vinden is. Dit elegante en charmante hotel in chaletstijl biedt je uitzicht over de Chic-Choc bergen. In de omgeving bevinden zich mooie wandel- en fietsroutes. Gelegen in een prachtig natuurgebied met een adembenemend uitzicht op Mount Albert. Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Voor de nodige ontspanning kun je relaxen in de sauna. Tevens is er een buitenzwembad, patio en speeltuin voor de kinderen. Alle kamers zijn voorzien van tv, telefoon en wifi. 

Hilton Saint John

Hilton Saint John

Het Hilton Saint John hotel ligt op een geweldige locatie direct aan de haven van Saint John. Op loopafstand vind je onder andere Brunswick Square Shopping, Old City Market, Harbour Station Arena en het centrum. Maar je hoeft het hotel niet uit om je te vermaken. Zo is er een prachtig zwembad, een uitgebreide fitnessruimte en tal van leuke activiteiten voor de kinderen. Ook is er een restaurant waar je 's avonds kunt genieten van heerlijke gerechten. Het hotel is strak en modern ingericht en straalt de welbekende Hilton luxe uit.  Je kan je hier helemaal gast voelen en je bent van alle gemakken voorzien. Ook de kamers hebben een licht kleurenpalet, er staan bedden met comfortabel beddengoed, een luie stoel, er hangt een televisie en de ook de eigen badkamers zijn mooi ingericht. WiFi kost $ 9 per dag en parkeren kost circa $20 per dag + lokale belastingen ( prijzen onder voorbehoud van wijzigingen).

Mersey River Lodge - exterior 2

Mersey River Chalets

Op zo'n 5 km rijden van Kejimkujik National Park ligt dit prachtige landgoed. Een ultieme ervaring voor natuur liefhebbers vanwege de prachtige natuur en rivier. Kleinschalig en sfeervol dus hier kan je heerlijk tot rust komen. Er zijn diverse wandeltochten te maken net als de mogelijkheid om te zwemmen, kayakken en kanoën. Er is ook een spelveld te vinden. Er is een restaurant aanwezig (seizoensgebonden) waar je alleen terecht kunt voor een ontbijt (niet inbegrepen). De kamers beschikken over 2 double beds, een veranda, haardroger en strijkgerei. Je kunt gratis parkeren. Er is geen WiFi. 

Atlantica Hotel Halifax - pool

Atlantica Hotel Halifax

Dit toeristenklasse hotel heeft een centrale ligging vlakbij de Citadel Hill en de Dalhousie Universiteit. Elke kamer beschikt over gratis WiFi. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een overdekt zwembad, bubbelbad en sauna. De kamers van het Atlantica Hotel Halifax beschikken over een flatscreen-tv met pay-per-view-films. The Seasons by Atlantica Restaurant & Lounge is gevestigd in Hotel Halifax Atlantica. Dit huisdiervriendelijke hotel biedt een eigen geldautomaat en een gratis limousinedienst naar het centrum van Halifax. Het Casino Nova Scotia vindt je vlakbij het Atlantica Halifax Hotel. Het Pier 21 Museum bevindt zich ook op een klein stukje rijden of lopen van het hotel en leert je meer over het immigratiebeleid van Canada. Parkeren bij het hotel kost circa CA$ 22,- per dag (exclusief lokale belastingen).

Lord Nelson Hotel\ Halifax - exterior

Lord Nelson Hotel & Suites

Een prettig middenklasse hotel op een zeer centrale ligging van Halifax. Het hotel heeft een klassieke uitstraling en beschikt over een eigen restaurant, elegante lobby en comfortabele hotelkamers. Tegenover het hotel liggen de Public Gardens en het oude havengebied is te vinden op korte loopafstand. The Lord Nelson Hotel & Suites beschikt over een volledig uitgerust businesscentrum en een moderne fitnessruimte.  Parkeren kost circa CA$ 28,- per dag (exclusief lokale belastingen en onder voorbehoud). Een klassiek en beroemd hotel waar je je waant in een soort paleis! Er zijn vele voorzieningen aanwezig. Ga in ieder geval dineren in het heerlijke restaurant en drink een borrel in de Engelse Pub. Er is tevens een sportruimte aanwezig. 

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

Onze meest geboekte klasse, de klasse BETER van Doets Reizen.

Middenklasse accommodaties op geweldige locaties! Altijd in het centrum, ofwel de leukste wijken van de stad, of direct in of aan de rand van nationale parken. De kamers hebben veel faciliteiten of een sfeervolle uitstraling. In veel gevallen is gekozen voor trendy of boetiekhotels of juist leuke lodges.

Reis in stijl met de klasse BEST van Doets Reizen.

Per locatie de beste keuze en mogelijkheden. Dit zijn accommodaties binnen het luxe segment of juist zeer bijzondere locaties. Denk daarbij aan de beste ligging binnen de grenzen van Nationale Parken, direct aan zee of andere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lodges, ranches, resorts en luxe hotels. De perfecte keuze voor iedereen die verzekerd wilt zijn van de allerbeste beleving tijdens de reis.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (3)

Wij hebben ontzettend genoten van Oost-Canada. De Steden, de natuur, de mensen, het eten, het ontspannen autorijden.

Paalvast-Spijkers

Wij hebben ontzettend genoten van Oost-Canada. De Steden, de natuur, de mensen, het eten, het ontspannen autorijden. Tip; neem of huur een GPS want de verkeersborden in Canada "lezen" anders dan wij gewend zijn in Ned. Dankzij onze GPS zijn we overal aangekomen zonder te verdwalen.Alles was heerlijk geregeld door Doets Reizen, alles klopte. Onze hotels (toeristen klasse) waren meer dan wij verwachtte. Ruime kamers!, schoon sanitair, vriendelijk behulpzaam personeel bij de receptie. Meestal waren onze kamers al kant en klaar en waar dat nog niet was, omdat wij vroeg arriveerden, konden wij zonder probleem onze koffers achterlaten in een bagagekamer.Het autorijden heb ik als zeer ontspannen ervaren. Het stuk tussen Tremblant en Quebec is prachtig! Mijn advies: boeken deze reis, daar krijg je geen spijt van.

De combinatie van Quebec & Atlantisch Canada biedt het beste van beide werelden.

R. Visser

De combinatie van Quebec & Atlantisch Canada biedt het beste van beide werelden. Prachtige landschappen, kusten, wildlife, culinaire verrassingen & warme lokale mensen.

Hopewell Rocks!

W. Tijl

We kwamen er aan bij hoogwater. Het was verbazingwekkend hoe snel het water zich terug trok en je rond de rotsen kon lopen.

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 16 hotelovernachtingen conform hotelselectie
 • 16 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie C (Midsize Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Veerbootovertocht Saint John - Digby
 • Donatie Pacific Wild € 2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Huurauto: opwaardering naar huursoort 2, 3 of 4 of een andere huurauto 
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Drop-off kosten van circa CA $325,- exclusief lokale belastingen
 • Verzekeringen 
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park wat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Great Wonders of Quebec & Atlantisch Canada

18 dagen
Vanaf 1.839,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs