De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

IJsland Icecave Wonder & Noorderlicht

1 Beoordeling
 • 5 dagen

Wil jij in goed gezelschap de mooiste hoogtepunten van IJsland zien? Dan is deze groepsreis echt iets voor jou! Ondanks de relatief korte reisduur haal jij het maximale uit je bezoek. De groepsreis staat volledig in het teken van IJslandse wellness en is tevens ontworpen om jouw kansen op het ervaren van het noorderlicht te maximaliseren. Onder begeleiding van een ervaren gids neem jij een kijkje bij vulkanen, gletsjers, geisers, spectaculaire watervallen, gitzwarte stranden en uitgestrekte lava velden onder een deken van vers sneeuw. Je overnacht in een toeristenklasse hotel, dat ideaal gelegen is ten opzichte van de wereldberoemde Golden Circle.

Een korte, maar zeer complete vakantie naar IJsland, waarbij je de mooiste plekken bezoekt onder begeleiding van een ervaren gids. Denk bijvoorbeeld aan: De Blue Lagoon, Thingvellir National Park, Gullfoss watervallen, Geysir Hot Springs, Vík met Black Beach, de Glacier Lagoon en Reykjavík. Je combineert het zien van natuurlijk wonderen met IJslandse wellness en als je gelukt hebt ervaar je ook nog eens het noorderlicht. Zoals je van ons gewend bent, wordt je volledig door ons ontzorgd. IJsland Winter Wellness & Noorderlicht is inclusief:

 • Retourvlucht met Icelandair
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Engelstalige reisbegeleiding en gids
 • Twee overnachtingen in Hótel Selfoss incl. ontbijt
 • Twee overnachtingen in Grand Hótel Reykjavik incl. ontbijt
 • Super Truck and Ice Cave Tour
 • Northern Lights Tour
 • Entree Blue Lagoon (inclusief handdoek en één drankje)
 • Retour transfer tussen Keflavik Airport en Hotel Reykjavik (retour) 

1.854,-
Vanafprijs p.p. i
 • Zeer complete groepsreis door IJsland
 • Inclusief bezoek aan Lava Centre en Blue Lagoon
 • Gegarandeerd vertrek
Bereken jouw prijs

Dag tot dag

Dag 1

Heenreis naar Reykjavik: Welkom in IJsland

Na aankomst op Keflavik Airport is er een transfer naar Reykjavik de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld. De komende nacht verblijf je in Reykjavik en kun je alvast kennis maken met leuke bars, pubs en restaurants.

 • Overnachting:Reykjavik
Dag 2

De beroemde Golden Circle

Vandaag ga je de Golden Circle tour doen inclusief een bezoek aan het bekende Geysir hot spring gebied waar "Strokkur" elke 5 a 10 minuten stoom en water spuit. Ook worden de Gulfoss waterval en Thingvellir national park bezocht waar je de invloeden van de krachten van de Noord Amerikaanse en Europeesche tektonische platen goed kunt zien. Thingvellir is ook het gebied waar het oude IJslandse parlement was gevestigd in 930. Dit wondermooie gebied is zowel geologisch als historisch van betekenis. Na het bezoek van deze twee bijzondere bezienswaardigheden rijdt je verder door een veel groener landschap van Zuid IJsland naar Hotel Selfoss waar je de komende twee nachten verblijft. Dit hotel is gelegen in Selfoss met 8000 inwoners. Je ontvangt een welkomstdrankje en een korte introductie film over het Noorderlicht. Als het weer het toelaat ga je 's avonds op zoek naar het Noorderlicht.

 • Overnachting:Selfoss
Dag 3

Vulkanen, watervallen en kusten

Verder rijdend langs de zuidkust van IJsland kom je langs vele highlights, zoals de Skogafoss en de Seljanlandsfoss, beide mooie watervallen waar je je ogen uitkijkt! 's Middags bezoek je het lava centrum om alles te leren over aardbevingen en vulkanische uitbarstingen, waarna je een bezoek brengt aan een bijzondere ijsgrot. 's Avonds overnacht je weer in Hotel Selfoss en als het weer mee zit kun je weer op jacht naar het noorderlicht.

 • Overnachting:Selfoss
Dag 4

Relaxen in de Blue Lagoon en Reykjavik

's Morgens rijd je langs de zuidkust naar het schiereiland van Reykjanes. Daar kom je langs Krysuvik, een thermisch gebied alvorens je aankomt in het juweeltje van dit gebied, de Blue Lagoon. Er is genoeg tijd voor een bad in het mineraal water van de Blue Lagoon met zijn bekende "Mud Experience". De Blue Lagoon staat op de lijst van National Geographic van wereld wonderen vanwege de geothermische gave van dit gebied. Vanaf de Blue Lagoon ga je door naar Reykjavik voor een stadstour, waar je de belangrijkste highlights van deze mooie stad ziet. Je verblijft de laatste nacht weer in Grand Hótel Reykjavik.

 • Overnachting:Reykjavik
Dag 5

Terugreis vanuit Reykjavik

Helaas zit deze fantastische groepsreis er alweer op en na het uitchecken in het hotel is alweer tijd om naar de luchthaven van Keflavik te reizen. De transfer vanaf Hotel Island naar de luchthaven van Keflavik is inclusief.

 • Overnachting:Reykjavik

Einde reis

Rondreis

Onderstaand een overzicht van de accommodatie waar je in verblijft. Je kunt direct online de prijs berekenen.

GOED

Alles goed voor elkaar met de klasse GOED van Doets Reizen.

Toeristenklassehotels op een prima ligging. Altijd in het centrum van de stad of vlakbij de (en soms direct in) nationale parken. De kamers zijn standaard en voorzien van basisfaciliteiten. Perfect voor reizigers die geen luxe of design verwachten van een accommodatie. De accommodaties voldoen aan de Doets Reizen-criteria en zijn alle door ons gecontroleerd op kwaliteit.

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 800 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 79,8%
Rondreis 9,2%
Accommodaties 9%
Touringcar 2%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ontwikkeld.

Wat is 800 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 1.011 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 6 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activiteiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Leuke eerste kennismaking met IJsland

Familie Willemsen

We vonden het best spannend, een bezoek aan IJsland in de winter. Daarom kozen we voor deze groepsreis. Het was een goede eerste indruk en gaan volgende zomer terug. Maar dan zelf met de huurauto! We hebben inmiddels contact gehad met Sabine. Ze heeft een leuke route uitgekozen die past bij onze wensenlijst. Tot snel Sabine :-) 

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met Icelandair in de U-Klasse inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon.
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • 2 hotelovernachtingen in Grand Hótel Reykjavik inclusief ontbijt
 • 2 hotelovernachtingen in Hótel Selfoss inclusief ontbijt 
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Vervoer per comfortabele bus 
 • Engelstalige reisbegeleiding en gids
 • Super Truck and Ice Cave Tour
 • Northern Lights Tour
 • Entree Blue Lagoon (inclusief handdoek en één drankje) 
 • Retour transfer tussen Keflavik Airport en Hotel Reykjavik (retour) 

Niet inbegrepen

 • De overige maaltijden en dranken tijdens deze reis zoals lunch, diner etc. 
 • Maaltijden en drankjes aan boord van Icelandair
 • Overige transportkosten tijdens de hele reis. (Bijvoorbeeld: taxi, openbaar vervoer etc.)
 • Verzekeringen, assurantiebelastingen en poliskosten
 • Fooien 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken. 

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. De groepen bestaan circa uit 30 personen (met een maximum van 60). Bereken online jouw offerte en kies uit een van de volgende vertrekmogelijkheden: 

 • 24 september 2023
 • 1 oktober 2023
 • 8 oktober 2023
 • 15 oktober 2023
 • 22 oktober 2023
 • 29 oktober 2023
 • 5 november 2023
 • 12 november 2023
 • 19 november 2023
 • 26 november 2023
 • 3 december 2023
 • 10 december 2023
 • 17 december 2023
 • 7 januari 2024
 • 14 januari 2024
 • 21 januari 2024
 • 28 januari 2024 
 • 4 februari 2024
 • 11 februari 2024
 • 18 februari 2024 
 • 25 februari 2024
 • 3 maart 2024
 • 10 maart 2024
 • 17 maart 2024
 • 24 maart 2024
 • 31 maart 2024 Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips.

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

IJsland Icecave Wonder & Noorderlicht

5 dagen
Vanaf 1.854,-
Vanafprijs p.p. per persoon i
Bereken jouw prijs