Angela Kuijs

Reisspecialist Flamingo

Kleurrijk en open

Net als de flamingo zorgt Reisspecialist Angela voor kleur, schoonheid en elegantie. Als je naar haar kijkt is ze een ‘open boek’, dat wil zeggen: wanneer ze ergens enthousiast over is, zie je dat onmiddellijk aan haar mimiek en gezichtsuitdrukking. Deze what-you-see-is-what-you-get-factor slaat heel erg aan bij onze klanten, waar ze altijd ruimschoots de tijd voor neemt. En die ze met veel passie bevraagt over hun reiswensen: ‘Het liefst breng ik ze naar plekken en accommodaties waar ze intens blij van worden.’

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1996

Functie
Reisspecialist

Sinds
2017

Reisde door Canada en/of de VS
Zuidwest Amerika, Yukon, 

Favoriete hotel
Hier hoef ik niet lang over na te denken, want dit is de Tanque Verde Ranch in Tucson. Deze fantastische ranch is de perfecte uitvalsbasis om het Saguaro National Park te ontdekken en een bezoek aan het Pima Air Museum te brengen. Daarnaast zorgen de diverse activiteiten op deze ranch voor de echte western beleving. Zo gingen wij om 7 uur in de ochtend met de paarden tijdens zonsopkomst naar de top van een berg in Saguaro National Park. Toen wij daar aankwamen stond er een heerlijk ontbijt klaar met een waanzinnig uitzicht.

Favoriete US/Canadian/Icelandic food
Rond een uur of vier heb ik altijd al zo veel gezien dat ik zin krijg in een lekkere kop koffie met een donut. Een heerlijk moment van de dag om alle indrukken te verwerken en te bespreken wat er in de avond nog op de planning staat. 

Favoriete uitzicht
Vanuit Dawson City (Yukon) is het mogelijk om naar de Dempster Highway toe te rijden. Een prachtige onverharde route die je naar Tombstone Territorial Park leidt. Na een bezoek aan het mooie visitor centre is het mogelijk om een stuk omhoog te lopen en hier heb je een prachtig uitzicht op de Dempster Highway en alle omliggende bergen. Ik had hier zo een paar uur kunnen zitten en genieten.

Favoriete stad
In Amerika is dit zeker San Francisco. Het is een hele charmante stad met prachtige huizen die op de heuvels liggen. Daarnaast is er in deze stad ontzettend veel te zien en te ondernemen, van de prachtige wijken tot de leuke en leerzame excursies. Een stad die je zeker niet mag overslaan. 

Favoriete staat/provincie
Mijn favoriete staat in Amerika is Californië. De afwisseling die je hier in een staat kan vinden is ongelooflijk groot en biedt voor ieder wat wils. Van de heerlijke kust en de indrukwekkende steden tot de grote afwisseling in natuur. Mijn favoriete provincie in Canada is Yukon. De ongerepte natuur met de uitgestrekte vlaktes geeft je een gevoel van vrijheid en rust. 

Favoriete activiteit
Een vlucht boven Kluane National Park is een excursie die niet kan overslaan als je in Yukon bent. Uiteraard zie je met de prachtige wandelingen al ontzettend veel, maar een vlucht laat je pas echt zien hoe immens groot dit gebied is. Dit wordt zeker een ervaring om nooit te vergeten!

Favoriete National Park
Iedereen kent het wel, de Grand Canyon. Toen ik op een van de prachtige uitzichtpunten stond en me bedacht dat de natuur dit heeft gevormd realiseerde ik mij dat het waanzinnig is dat ik hier stond. Een belangrijke tip is om er met zonsopkomst te zijn, hopelijk kun je dan nog in alle rust het wandelpad bij de Grand Canyon belopen. 

Favoriete strand
Tijdens mijn reis door Zuidwest Amerika heb ik ervoor gekozen om te eindigen met de kustroute Highway #1. Dit was al een heerlijk einde met prachtige uitzichten onderweg, maar het laatste stukje van Santa Barbara naar Los Angeles daar kreeg ik de ‘California Vibe’. Santa Barbara is heerlijk om je reis mee af te sluiten, lekker nog een dag aan het strand door te brengen en met gehuurde fietsen de kustplaats te ontdekken. Op weg naar Los Angeles kom je onderweg o.a. langs Malibu waar je kennis maakt met de hoge golfen en de mooie huizen die aan het strand liggen. 

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring