Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Anouk van Warmerdam

Reisspecialist The Mountain Lion

The Mountain Lion is een krachtig dier, die een uitdaging niet uit de weg gaat en zich makkelijk aanpast aan de omstandigheden. Kwaliteiten die naadloos aansluiten bij Anouk en bij wie zij is als reisspecialist voor Doets Reizen. Net als de Mountain Lion past Anouk zich namelijk feilloos aan op de situatie en daarbij gaat zij geen enkele uitdaging uit de weg. Bij haar werk als reisspecialist uit zich dit in het uitstippelen van de perfecte reis: ‘’Uitdagingen zijn er om aangepakt te worden, alles om de perfecte reis te kunnen plannen’’.

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1996

Functie
Reisspecialist

Sinds
Februari 2020

Reiservaringen
Toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren zijn we met het gezin naar Hawaii geweest. Dit waren drie onvergetelijke weken waar we veel hebben gezien, gelopen en meegemaakt. In de zomer van 2019 vierden mijn ouders hun 25-jarig huwelijk en om dat te vieren zijn we met het gezin plus aanhang naar Amerika geweest. We hebben met de camper een route afgelegd die startte in Seattle en ons via prachtige nationale parken en steden naar San Francisco heeft geleid. Een ervaring om nooit te vergeten! Dit was overigens niet mijn eerste reis naar Amerika, want 1,5 jaar geleden ben ik met mijn zusje in New York geweest. Een stad waar ik graag nog een keer terug kom.

Favoriete hotel
Mijn favoriete hotel is zonder enige twijfel het Millennium Hilton New York One UN Plaza. Het uitzicht vanuit de hotelkamer vond ik echt fantastisch, aan de ene kant keek ik uit over de East River en aan de andere kant keek ik uit over de stad. Een waanzinnige ervaring!

Favoriete Food
Ik ben gek op chocolade en een grote Chocolate Chip Muffin is dan ook echt mijn favoriet.

Favoriete uitzicht
Mijn favoriete uitzicht vind ik moeilijk om te kiezen, maar als ik moet kiezen kies ik voor het uitzicht vanaf de Golden Gate Bridge in San Francisco. Het uitzicht in combinatie met het fietsen over zo’n waanzinnig mooie brug hebben een diepe indruk op mij achter gelaten. Een absolute aanrader!

Favoriete stad
Mijn favoriete stad is New York. New York is een immense stad waar je iedere dag weer iets nieuws ziet of ervaart. The City That Never Sleeps is daarom wat mij betreft erg treffend voor deze stad, er is altijd wat te beleven.

Favoriete staat/provincie
Californië is mijn favoriete staat. Je hebt hier veel afwisseling, van de mooie natuurparken tot de gezellige steden.

Favoriete activiteiten
Iets wat me altijd is bijgebleven is het uitzicht vanaf Oahu’s Diamond Head op Hawaii. Het is een lange hike, maar het is het meer dan waard!

Favoriete National Park
Yosemite National Park was een prachtig park om te bezoeken. Het is zo groot en er valt zoveel te zien dat één dag eigenlijk veel te kort is. Je kan er prachtige wandelingen maken en het park bevat meerdere hoogtepunten. Wederom een ervaring die mij altijd zal blijven en een park waar ik graag nog een keer terug kom om nog meer te zien.

Favoriete strand
Mijn favoriete strand is zeker Waikiki Beach op Oahu Hawaii. Het is een geweldig strand en ligt dicht bij de stad. Deze combinatie zorgt voor een heel bijzondere ervaring. Daarnaast bevat dit strand het typische Hawaiiaanse beeld van de surfers. Een strand wat ook heel mooi en bijzonder is, is Punalu’u: ‘’The Black Sand Beach’’ gelegen op The Big Island van Hawaii. Zoals de naam al zegt is het strand zwart en dat is prachtig om te zien. Ook kun je op dit strand veel schildpadden zien, dat maakt het extra mooi!

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring