Daan Somers

Reisspecialist Killer Whale

Niet omver te blazen

Daan viel tijdens zijn snuffelstage op als iemand die je, zogezegd, niet eventjes omver blaast. Vandaar dat hij de orka als alter ego meedraagt, ofwel ‘killerwhale’. Hoewel hij nog een heel leven voor de boeg heeft, lijkt hij in staat om belangrijke kwesties, als het nodig is, op de spits te drijven. En zo een beslissing af te dwingen: ‘Ik wil weten waar ik aan toe ben. En de klant ook.’ Met zijn voortvarendheid voelt hij zich in de commerciële rol van Reisspecialist als een vis, pardon, orka in het water.

Lilian Kossen - Killer Whale

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1999

Functie
Reisspecialist

Sinds
2019

Reisde door Canada en/of de VS
Ik ben volgens mij een keer of vijftien in de Verenigde Staten geweest en een keer in Canada. In de VS reis ik voornamelijk door de oostkust, westkust en Florida. Soms wil je eens iets anders dan de standaard bestemming dus ging ik bijvoorbeeld naar de Rocky Mountains om te skiën, het Coca Cola Museum bezoeken in Atlanta Georgia en op een glasplaat staan, op een hoogte van 412m van de Willis Tower in Chicago, Illinios. In Canada ben ik in Toronto geweest. Een hele mooie stad en op sommige vlakken anders dan bijvoorbeeld New York of Chicago.

Favoriete hotel
In de zomer van 2013 ben ik naar Washington D.C. gegaan en verbleef ik in het Willard Intercontinental. Het huidige gebouw staat er al sinds 1901 en heeft een klassiek Franse stijl. Het hotel was voor de politiek een zeer belangrijke verzamelplaats, vele deals die in de senaat vastliepen zijn hier met wat goede argumenten, en waarschijnlijk wat omkoop geld, vrij snel gesloten. Ook schreef Martin Luther King in 1963 hier zijn beroemde “I Have a Dream” toespraak. Elke president sinds Franklin Pierce heeft minimaal een keer geslapen of een evenement bijgewoond in het hotel. Het hotel ligt op een uitstekende plek in de stad dat je eigenlijk bijna alles kan lopen, zo is het Witte Huis op nog geen 5 minuten lopen van het hotel. En er zijn anders ook genoeg fietsen nabij het hotel beschikbaar.

Favoriete US/Canadian Food
Ik ben daarin erg makkelijk: Old Fashioned pancakes, met maple syrup uiteraard. Helaas serveren ze dat niet de hele dag bij sommige restaurants dus mijn favoriete avondmaal is al snel spareribs. Met snacks is de VS een droombestemming, en ik pak altijd de cheetos bij de Target of Walmart, ze smaken, vind ik, veel beter dan in Nederland en zijn ook nog eens 2 of 3 keer zo groot.

Favoriete uitzicht
Trump Tower in Las Vegas, Nevada. Het hotel staat aan het einde van The Strip en zorgt daardoor voor een perfect uitzicht op The Strip. Tijdens de dag is het uitzicht ook mooi, maar zodra de zon naar beneden gaat is het echt waanzinnig. Het levert ook een leuk plaatje op voor de fotoboeken en voor op instagram.

Favoriete stad
Zonder enige twijfel: New York. Toen ik er voor het eerst kwam wist ik niet wat ik zag. Alles is zo hoog, je hoort constant sirenes, je moet zes keer kijken voor je een straat over kan steken en je wordt bijna weggedrukt door de hoeveelheid mensen op Times Square. Dat is voor sommige mensen erg hinderlijk als ze op vakantie zijn, maar ik vind het heerlijk, het geeft karakter aan een enorme stad. Ook vind je vele Nederlandse invloeden in en rondom de stad. Zo is Wall Street vernoemd naar de straat waar een muur stond om de Nederlandse kolonisten tegen de indianen te beschermen, zijn de wijken Brooklyn en Harlem vernoemd naar Nederlandse steden: Breukelen en Haarlem. Ook is de naam van het honkbalteam, de New York Yankees vernoemd naar Hollandse naam, Jan-Kees.

Favoriete staat/provincie
Florida is naarmate ik er vaker heen ben gegaan steeds meer mijn favoriete staat geworden. Het leven daar is relaxed, de mensen zijn enorm vriendelijk en behulpzaam, en het is er altijd lekker warm. Soms valt er wat regen, wat door de warmte daar niet al te verkeerd is. Ook de Disneyparken zijn geweldige bezienswaardigheden voor jong en oud. Florida is een grote staat en dat merkt je als je bijvoorbeeld van Orlando naar Miami rijdt, maar ook kan je het zien in de winkelcentra. T.o.v. bijvoorbeeld New York of Californië is het in Florida bijna altijd rustig en kan je ongestoord shoppen en zelden wachten voor een rij bij de kassa of paskamers.

Favoriete activiteiten
De roadtrips vind ik altijd leuk om te doen, in een korte tijd zie je erg veel van de staat/regio die je bezoekt. Ook is het fijn dat je een eigen auto of camper voor jezelf hebt en die dus kan vullen met alles wat je nodig hebt om de reis beter te maken. In de winter is skiën in de VS totaal anders dan in Europa. Al boek je bijvoorbeeld in de krokusvakantie is het daar erg rustig op de pistes, omdat zij daar die vakantie niet kennen. De pistes zijn vele male groter dan in Europa en in sommige gebieden is de kwaliteit van de piste ook stukken beter. Ook een klein voordeel voor de mensen die, zoals ik, geen Duits of Frans kunnen spreken, In de VS en Canada spreken ze gewoon Engels. Elke keer als ik de westkust van de VS bezoek zijn de nationale parken een must see voor mij. Het ene moment sta je midden in Death Valley en de volgende dag ben je in Redwoods National Park. De parken zijn zo divers daar dat je zelfs verschillen hebt tussen parken die redelijk bij elkaar in de buurt zijn.

Favoriete National Park
Hoef ik niet lang over na te denken: Yosemite. De Half Dome is prachtig om te zien. Als je mazzel hebt schijnt de zon net juist op de waterval en lijkt het alsof het een waterval van lava is. De reis er naar toe is ook mooi om mee te maken, wel van te voren kijken of de Tioga Pass open is anders wordt de reis wat ingewikkelder.

Favoriete strand
Dat is voor mij Miami Beach. De zee is een prachtige kleur en heeft ook vele mooie hotels aan het strand. De zee is prettig om in te zwemmen en je kan er natuurlijk prima bruin worden.

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring