Donna Oosterbaan

Reisbescheiden specialist Zeemeeuw

Bergen verzetten

Dankzij haar ijver en nieuwsgierigheid, gaat Donna bij Doets Reizen door het leven als de zeemeeuw. Met ouders die een camping in Schoorl beheerden, zit gastvrijheid haar bovendien in het bloed. Momenteel zet ze zich in op de afdeling Reisbescheiden. Ze is een echte doener. Maar, zoals de zeemeeuw, niet gemaakt om lang op één plek te blijven: ‘Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan.’ Met de juiste instructie kan Donna bergen verzetten en alles wat op haar pad komt tot een goed einde brengen.

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar: 1996

Functie: Reisbescheiden specialist

Sinds: 2018

Favoriete hotel: Absoluut de Tenaya Lodge in het zuiden van  Yosemite Park. Een prachtige accommodatie midden in de natuur. Erg comfortabel en je zit echt op de hotspot. De perfecte uitvalsbasis om dit geweldige nationale park te ontdekken.

Favoriete US/Canadian food: Mac-and-cheese-pizza. Dit is precies zoals het klinkt: een magische vorm van een overdosis koolhydraten. Koolhydraten stapelen kan nooit kwaad, zeker niet wanneer het twee maaltijden zijn die los van elkaar al heerlijk zijn.

Favoriete stad: Los Angeles. Los Angeles is een stad met ontzettend veel veelzijdigheid. Je hebt in de grote bekende winkels, de sportwedstrijden, Hollywood, Beverly Hills en alle drukte hieromheen.  Maar je hebt ook meerdere baaien, strand (Baywatch!) en boulevards (met Santa Monica Pier, eindpunt Route 66). Ik vond het super om hier te verblijven, omdat je van alles wat meepakt. Een auto is een noodzaak om te hebben, aangezien de stad uitgestrekt is. Wil je bijvoorbeeld naar Disney, dan moet je bijvoorbeeld in een ander gedeelte van de stad verblijven. 

Favoriete uitzicht: Ik wist niet wat ik zag toen ik bij de Grand Canyon aankwam. Vooral als de zon opkomt (maak dan een helikoptervlucht!) en ondergaat, dan zie je de prachtige kleuren in de ravijn wanden. Het is ontzettend groot en adembenemend.

Favoriete strand: Venice Beach. Een prachtig groot strand met een boulevard (huur een fiets of ga rolschaatsen). Muscle Beach is natuurlijk het kijken waard. Verder is het hier gezellig vanwege de leuke hippe restaurants, winkels en korte afstand tot de pier bij Santa Monica. 

Favoriete staat/provincie: Mijn favoriete staat is Californië. Deze staat is ontzettend divers. Verschillende mooie steden, indrukwekkende natuurparken en de gastvrije mensen, maken dit tot een staat die je niet mag overslaan tijdens je vakantie naar West-Amerika.

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring