Francis van der Kolk

Reisspecialist Polar Bear

Stabiele Factor

Prachtig, die polar bears…! En Francis is eveneens prachtig om te zien. Toch zijn er meer parallellen: net als de polar bear gaat Reisspecialist Francis koeltjes te werk, is ze zeer stabiel en blinkt ze uit in het rustig en in haar eigen tempo afronden van zaken: ‘Ik bijt me graag in dingen vast.’ Speciale vermelding verdient haar organisatietalent en zin voor structuur. Als er een bedrijfsbarbecue aan zit te komen, ontfermt Francis zich over de organisatie, die dankzij haar perfect is.

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1983

Functie
Reisspecialiste

Sinds
2008

Reisde door Canada en/of de VS

1 á 2 keer per jaar, onder meer naar West USA, New York, Florida en West-Canada.
Check www.doetscommunity.nl voor meerdere blogs

Favoriete hotel
De Moraine Lake Lodge in Alberta Canada is geweldig. Op het terrein in Banff National Park staan verschillende houten huisjes. Allemaal met uitzicht op het felblauwe meer. Je kunt zo vanuit je huisje een wandeling maken en ’s avonds in het restaurant van het hoofdgebouw lekker eten onder het panoramadak met uitzicht op het meer.

Favoriete US/Canadian food
Ik ben dol op hamburgers. Maar niet van een fastfoodketen. Ik bedoel de échte Amerikaanse hamburger. Liefst met kaas, gebakken ei en bacon en welke eigen gemaakte saus dan ook. Yummie!

Favoriete uitzicht
Ik kan bijna niet kiezen. heb zoveel moois gezien in Canada en in de VS. Maar als je van de Icefield Parkway in Alberta, Canada afslaat richting Bow Lake vind je bij het meer een lodge waar je koffie kunt halen. Als je met je coffee to go een picknicktafel in de buurt zoekt, met zicht op het meer, dan ben je even op het mooiste plekje op aarde.

Favoriete stad
Als je me nu vraagt of ik direct naar New York City wil, zeg ik meteen ja. Het is zo’n intrigerende stad. En wat dat nou precies is…. De mensen zijn niet eens heel vriendelijk, niet zoals in andere delen van de VS en iedereen om je heen heeft haast. En toch is de sfeer uniek. De vitaliteit is uniek en er is altijd iets te doen. Bovendien herken je veel straten en plekken uit films, het voelt heel vertrouwd. 

Favoriete staat/provincie
Mijn favoriete staat is Californië. Daar vind je van alles wat. Geweldige steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego, maar ook Death Valley en de schitterende natuur. Ik vind Californië in het voorjaar het mooiste, als alles in bloei staat en het nog niet zo heet is, maar eigenlijk kun je er het hele jaar vakantie houden. Je kunt gemakkelijk twee weken door Californië reizen en nog steeds niet alles gezien hebben. Daarom is er voor elke klant wat wils. Het is leuk om mensen te helpen bij het kiezen van hun persoonlijke hot spots en excursies, of je nou voor een van onze villareizen, familiereizen of camperreizen kiest.

Favoriete activiteit
Van de excursies die ik voor onze klanten mocht uitproberen, vond ik de helikoptervlucht boven New York een topervaring. Over die wolkenkrabbers vliegen geeft een prachtig perspectief op de stad en door de vele beroemde ‘ankers’ herken je ook alles. Central Park, het Vrijheidsbeeld en de beroemdste wolkenkrabbers.
Heel anders, maar minstens zo indrukwekkend, is de Tide Rip Grizzly tour vanaf Vancouver Island. Het begint al spannend, want je mag geen geurtje opdoen. Je moet donkere kleding aan en je mag geen voedsel meenemen op deze dagtrip. Dat heeft tot doel om de beren niet te nieuwsgierig te maken of juist weg te jagen. Dan vaar je richting een baai waar de grizzly’s vaak aan de waterkant naar voedsel komen zoeken. Maar eerst stap je over op een fluisterbootje, waarmee je heel dicht langs de kust kunt komen en - als je geluk hebt - heel dicht bij de beren. Een ervaring om nooit te vergeten.

Favoriete National Park
Bryce Canyon National Park in Utah vind ik een belevenis. Met al die roze en roodtinten op die afgesleten rotsformaties weet je niet wat je ziet. Fascinerend hoe erosie zo haar werk heeft kunnen doen. In de winter schijnt het trouwens ook heel bijzonder te zijn. Dan kan er sneeuw op die pilaren liggen die voor nog meer bijzondere kleuren zorgen.

Favoriete strand
Fort Myers Beach in Florida heeft het ultieme strand. Wit zand en een felblauwe zee. Je kunt hier heerlijk ontspannen. En af en toe even opkijken of je geen dolfijn langs ziet zwemmen. Je kunt de roggen verjagen met de zogenaamde ‘Ray Shuffle’. Dan moet je met je voeten door het zand van de branding bewegen om te voorkomen dat je er – op bepaalde tijden van het jaar - op eentje staat. Het hoort allemaal bij de beleving.

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring