Ruud Smolders

Boekhouder Humpack Whale

Onverstoorbare cijferaar

Ruud raakt niet snel van slag. In een financiële functie kan die onverstoorbaarheid zeer van pas komen, bijvoorbeeld als er onverwachts mee- of tegenvallers te noteren zijn. Relativeringsvermogen is zeker één van zijn kernkwaliteiten. Omdat Financial Manager Ruud zo stabiel is, valt het op als hij een keer wél uit zijn dak gaat, zoals een keer bij een tangoles, waar hij helemaal loskwam en iets uitstraalde van zó-was-ik-even-op-dreef! ‘Het ging toch ook lekker?’

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1957

Functie
Administratief medewerker boekhouding

In dienst sinds
2008

Reisde door USA en Canada
In 2007 een eerste imponerende rondreis gemaakt door West-USA samen met mijn vrouw en 2 zeer geliefde vrienden. In 2008 een rondreis door West-Canada met gelijk reisgezelschap. Beide reizen ondervonden als “moet je in je leven gedaan, gezien en beleefd hebben”. Geweldige natuur, zeer interessante steden en prachtige ver/-en uitzichten blijven jaren op het netvlies hangen.

Favoriete Hotel
Voor de USA de nummer 1 is voor mij Bellagio te Las Vegas Wat een enorme belevenis, deze verassende stad. Geweldig opgezet vanuit een woestijn, zo een geweldige stad opdoemend. Met als eerste indrukwekkend schouwspel de wereldberoemde Hoover-dam. Deze stad moet je plaatsen in, laten we hier gewoon een paar dagen genieten, de ideale plek: mooi weer, indrukwekkende bouwsels en het uitstekende vermaak, 24 uur lang. Geweldig die strip ervaring, Drukte, gezelligheid en indrukwekkend. Een MUST DO. Voor Canada geldt voor mij het hotel in Whistler: Nita Lake Lodge. Geweldige locatie, aan doorgaande weg dicht bij het centrum. Deze stad is vooral eerst een wintersportplaats waar de lokale bevolking, vaak en graag de lange latten onderbindt, vanwege de geweldige ski mogelijkheden, die het gebied bieden. Ook zomers is het hier een bruisend levende omgeving, geschikt voor wandelingen en het uitgaansvertier is wel verzorgd, in fijne sfeer zonder vervelend publiek. Ook de grote stad dichtbij Vancouver heeft deze uitstraling. Als je van natuur houdt is Canada zeker de nummer 1 op ieders bucket-list, geweldige belevenissen.

Favoriete Food
In de USA blijft mij nog wel bij de lekkere steaks, en de burgers zijn ook goed, en de zalm staat ook op ieders menu.

Favoriete Uitzicht
Voor USA geldt voor mij zeker, ondanks mijn hoogte vrees, de Grand Canyon, wat een spektakel met in de diepte de Colorado rivier zien te stromen en de arendsgieren door de lucht zien te zweven. Imponerend is de reis door Death Valley, geweldige ver gezichten, spectaculaire bezienswaardigheden waaronder het laagste punt Badwater, waar temperaturen worden gemeten van boven de 50 graden Celsius. Tijdens ons bezoek werd de thermometer aangetikt op 51 graden, ik vond het geweldig lekker, terwijl mijn reisgenoten niet wisten hoe snel ze in de auto moesten gaan zitten om bij de airco af te koelen. Hierbij laat ik nog 10 andere plekken onbenoemd.

In Canada is eigenlijk als je in de natuur rijdt alles, favoriet zoveel mooie panorama vergezichten in gebieden waarin je als reisgezelschap bijna halve dagen geen andere toeristen/locals kan tegenkomen, alleen flora en fauna. Wij hadden het geluk tijdens ons bezoek begin juni wel 15 bruine beren te zijn tegengekomen, inclusief jonge pas geboren telgen, wat een super ervaring.

Favoriete stad
In de USA moeten voor mij nog wedijveren, Las Vegas en San Francisco. Las Vegas. Indrukwekkend, mooi, vals,druk, apart en levendig je moet er van houden, ik wel in ieder geval. San Francisco: Ook geweldig de pier, Alcatraz, bloomingdale, Golden Gate Bridge en Chinatown, dat zijn nog maar een paar eye-catchers die deze stad te beiden heeft. En niet te vergeten het stadsbeeld dat wij in Nederland steeds vaker beleven – 24 hour 7 days a week open. Midden in de nacht komen mensen uit regio hierna toe om te winkelen, en dat kan alles is in bedrijf.

Favoriete Staat
Mijn favoriete staat is Californië. Waarom? Omdat dit een geweldige locatie heeft en veel strand mogelijkheden beidt. Zelf hou ik er zeker van om zo nu en dan even te genieten op het strand.

Favoriete activiteiten
In de USA moet u ongetwijfeld een helikoptertour over de Grand Canyon maken. Als je er bent ben je er vaak maar één keer in je leven en dan geeft dit zoveel meerwaarde. Je ziet de Grand Canyon niet alleen, maar je ervaart dit natuurverschijnsel.In Canada is het heerlijk vertoeven in één van de waterbronnen die het land rijk is. Heerlijk genieten van het uitzicht in het water met een tempratuur van soms wel 30 graden.

Favoriet National Park
In de USA denk ik dat alle nationale parken een meerwaarde voor de natuur beleving kunnen zijn. In het Omniversum te Den Haag draait een film over de natuurparken in USA die u over de streep kunnen trekken voor a visit to the States. Weer één must do voor een anders verloren zondagmiddag, go for it. Hier krijgt u geen spijt van. Canada geeft eigenlijk hetzelfde beeld als voor de USA, als u natuurliefhebber bent, is West-Canada de place te be, hier is rust, flora, fauna en gezelligheid in top geschreven.

Favoriet strand
De stranden in Californië zijn natuurlijk heerlijk. Iedereen heeft dit wel eens gezien in een film of serie en gedacht was ik maar daar. Vergeet ook het strand van Vancouver niet. Hoe uniek dat deze stad alles te bieden heeft van een strand tot een stadspark, maar uiteraard ook een fijn stadscentrum.

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring