Sander Leystra

Reisspecialist Salmon

Tegen de stroom in...

Omdat hij graag tegen de stroom in zwemt, is het logische alter ego van Sander de zalm. De eigenzinnigheid van deze Reisspecialist zorgt ervoor dat hij weliswaar enorm gefocust is, maar zijn doelen op een andere, heel persoonlijke manier bereikt. Sander’s half-Canadese ‘roots’ passen perfect bij Doets Reizen. Al kunnen die ‘roots’ net zo goed een verklaring zijn voor het feit dat hij dikwijls een andere richting kiest.

Sander Leystra - Salmon

Mijn persoonlijke ervaring en reisadvies

Geboortejaar
1987

Functie
Reisspecialist

Sinds
2015

Reist door Canada en/of de VS
1 tot 2 keer per jaar. Onder andere naar West-Canada en Montana.
Check www.doetscommunity.nl voor bestemmingsinformatie en blogs.

Favoriete hotel

De Wickaninnish Inn in Tofino, Brits-Columbia is zoveel meer dan een hotel. Het is een belevenis. Dus precies wat wij willen voor onze klanten. Hier beleef je de pure Canadese gastvrijheid met een perfecte service. Bovendien is het een ideale plek om helemaal tot rust te komen. Het hotel ligt aan de westkust van Vancouver Island en je hebt er prachtige uitzichten. Wij vinden het bij Doets belangrijk dat onze klanten af en toe ook rustmomenten in hun reis inbouwen en dat kan hier geweldig. Ga bijvoorbeeld een dagje naar de warmwaterbronnen voor een heerlijke plons en kom per watervliegtuig terug. Een prachtige en exclusieve activiteit die wij graag voor je regelen.

Favoriete US/Canadian food
Poutine, een typisch Canadese fastfood-maaltijd, vind ik heerlijk op z’n tijd. Van origine komt het uit Quebec, maar je kunt het in heel Canada vinden. Het zijn een beetje kleffe frieten met gesmolten kaast erover, soms een lente-uitje en dan als klap op de vuurpijl een lepel dikke jus. Een echte guilty pleasure.

Favoriete uitzicht
Stel je voor: Je kampeert in een nationaal park en doet de deur van je camper open en dan kijk je uit over een fjord-achtig landschap. Kristalhelder water, witte bergtoppen waarvan de verste in de VS liggen. Dit uitzicht is bij goed zicht zo weids. Je krijgt het er gratis bij als je kampeert met een van onze campers in Waterton Lakes National Park in Alberta. Weergaloos mooi.

Favoriete stad
San Francisco. Neem daarvoor de tijd. Het is zo’n fijne stad en er is zo veel te doen. Lekker shoppen op Haight Street. Hier hangt een hippiesfeertje met veel artistieke winkeltjes en leuke tentjes waar je heerlijke koffie drinkt. Maar je hebt natuurlijk ook de Golden Gate Bridge waar je over kunt fietsen. Fishermans Wharf mag je ook niet missen. Dit is de oude zeeliedenbuurt met trendy cafés. En daar neem je natuurlijk de boot naar het beroemde gevangeniseiland Alcatraz. In Frisco spreken ze van The Rock.

Favoriete staat/provincie
Alberta is mijn favoriete provincie in Canada. Je zit in het hart van de Rocky Mountains maar er zijn ook uitgestrekte prairie-landschappen. Je vindt er veel bijzondere plaatsjes. Drumheller is beroemd om zijn dino opgravingen en heeft een boeiend Dinosaurus museum. Maar je vindt er ook een indrukwekkende hangbrug die door de mijnwerkers werd gebruikt en hoodoos. Dat zijn  bijzondere rotstorens. Alberta heeft echt veel meer te bieden dan uitsluitend de nationale parken. 

Favoriete activiteit
Telegraph Cove Resort, in het noorden van Vancouver Island, is een voormalig vissersdorpje met vrolijk beschilderde houten huisjes. Nu is het onderdeel van dit bijzondere vakantieoord dat wij graag voor onze gasten boeken. Hier vandaan kun je een prachtige tocht maken met grizzly beer experts waarmee wij al jaren samenwerken. De tocht duurt een dag. Je vertrekt per boot en onderweg kun je niet alleen beren, maar ook orka’s, zeeotters en zeearenden tegenkomen..
Het is ook een belevenis om een dagje mee te vliegen met de postbode van Vancouver Island. De post wordt in de buitengebieden per watervliegtuig afgegeven en wij kunnen regelen dat jij mee mag. Een geweldige ervaring waarbij je even onderdompelt in het Canadese leven.

Favoriete National Park
Bryce Canyon National Park vind ik het mooiste natuurpark dat er is. Hier kun je me van zonsopgang tot zonsondergang op een stoel zetten om alleen maar te kijken. Het zonlicht geeft iedere keer een ander beeld van dit bizarre landschap. Je kunt er ook schitterende wandelingen maken. Ook voor mensen die minder goed ter been zijn.

Favoriete strand
Mijn mooiste strand is de oever van Lake Louise in het nationale park Banff in Alberta en weg van de drukte. Wij zagen ooit in de verte een lawine. Het werd even heel stil om ons heen, alsof alles zijn adem inhield. Als je zoiets meemaakt, voel je je even heel klein. Dat was een ervaring om nooit te vergeten. 

Mijn favoriete reizen

Deze reizen raad ik persoonlijk aan op basis van mijn ervaring