De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Met zo'n 90.000 inwoners is Yuma één van de snelst groeiende steden in de Verenigde Staten. De stad aan de Colorado River en de grens met Californië heeft een rijke geschiedenis. In de negentiende eeuw was Yuma een belangrijke haven voor stoomschepen, die alle forten in New Mexico, Colorado, New Mexico en Arizona bevoorraadde. Ook functioneerde Yuma voor reizigers als doorgang naar Californië, omdat de brede Colorado River bij de stad smal is en makkelijk overgestoken kon worden.

Knooppunt

Ook nu nog is de stad een belangrijk verkeersknooppunt tussen het zuiden van Arizona en het zuiden van Californië. Sinds de bouw van onder meer de Hoover Dam en andere dammen in de Colorado River, werd het gebied in en rond Yuma een belangrijk tuinbouwgebied. De stad functioneert als het agrarische centrum van zuidelijk Arizona. Vanwege de aangename temperaturen in de winter is dit gebied met ruim driehonderd dagen zon per jaar zeer in trek bij zogenoemde ‘snowbirds’, die in de winter hier naar toe trekken.

De voorbije angst in Yuma Territorial Prison State Historic Park 

 In Yuma staat de vroeger zo beruchte gevangenis, die bekend stond als 'Hell Hole of Arizona'. De bijnaam spreekt voor zich: het was de meest gevreesde gevangenis in het zuiden van de Verenigde Staten. Hier zaten tussen 1876 en 1909 zo'n honderd van de grootste boeven uit het Wilde Westen achter de tralies.  
 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Yuma gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Yuma