De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Museum of Fine Arts

10 Actueel reisaanbod

In de 19e-eeuw reisden rijke Bostonians de hele wereld over en kwamen terug met grote kunstschatten die in hun privécollecties terecht kwamen. Deze collecties vormen de kern van de tentoonstellingen in dit schitterende museum. Eerst stond dit museum aan Copley Square, maar rond 1900 verhuisde de collectie naar de huidige locatie bij het mooie park Back Bay Fens. Het is een bijzonder gebouw in classicistische stijl met een indrukwekkend portaal, zuilen en koepels.

De afdelingen

• Afdeling Azië met prachtige Japanse schilderijen vanaf de 13e-eeuw en collecties Chinees porselein uit diverse dynastieën. Ook Tibetaanse - en Koreaanse kunst is hier te vinden.

• Afdeling Egypte waar 4.000 jaar Egyptische beschaving is vertegenwoordigd.

• Klassieke Afdeling met Griekse kunst (vazen, munten) die teruggaat tot de 5e-eeuw voor Christus en Romeinse kunst.

• Amerikaanse kunst die voornamelijk uit schilderijen bestaat. De Amerikaanse schilderkunst ontwikkelde zich vanaf de vroegste kolonisatie (17e-eeuw). Alle perioden hebben hun schilderijen, waaronder de 19e-eeuwse John Singer Sargent en de 20e-eeuwse Georgia O’Keeffe.

• Europese schilderkunst waarin alle perioden zijn vertegenwoordigd. Vooral de collecties van de Spaanse renaissance school met schilderijen van Goya, El Greco en Velásquez en bijna alle andere impressionisten zijn indrukwekkend om te zien.


Het museum heeft bovendien live concerten, de zogenaamde Summer Fridays in de binnentuin en Winesdays, woensdagen waarop je wijnproeverijen kunt bijwonen. 

Reizen in de buurt van Museum of Fine Arts

Logo Doets Reizen Amerika

Museum of Fine Arts