De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Afhankelijk van hoe je reis is uitgestippeld, vormt het plaatsje The Dalles het begin- of eindpunt van een prachtige rit door de adembenemend mooie Columbia River Gorge. Met haar rijke historie, indrukwekkende musea en talrijke mogelijkheden om te proeven van de verse producten bij een lokale fruitteler of wijngaard, laat The Dalles je kennismaken met de smaak van het authentieke Oregon. Dankzij de ligging aan de oostkant van de Columbia River Gorge en vlakbij de plek waar de Deschutes River uitmondt in de Columbia River, is The Dalles ook een fantastische bestemming om te genieten van buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en vissen.

Native American vergaderplaats

De laatste interessante plaats aan de Historic Columbia River Highway is The Dalles. Voordat hier gekoloniseerd werd, was het een Native American vergaderplaats. Het staan mooie historische gebouwen, waaronder het Fort Dalles Surgeon’s Quarters. Daarnaast was dit de plaats waar pioniers na een lange trektocht hun goederen overladen op boten om hiermee via de Columbia River af te zakken. De plaats is gelegen in het noordelijke deel van de staat en aan de Columbia River. Door de ligging van The Dalles in het prachtige natuurgebied rondom de Colombia River kom je vele watervallen, boomgaarden, bergen en rotspartijen tegen als je een wandeling maakt of een route rondom het plaatsje rijdt. 

Columbia Gorge Discovery Center

In het Columbia Gorge Discovery Center vind je veel informatie over de (geologische) geschiedenis van de kloof. In het bijbehorende Wasco County Historical Museum staat de geschiedenis van de Native Americans die dit gebied bewoonden centraal, alsmede, Lewis & Clark en de latere pioniers.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar The Dalles gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

The Dalles