De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Tien kilometer verwijderd van Newport, aan de Highway 20, ligt Toledo. Het plaatsje staat bekend om de leuke antiekwinkeltjes. Toledo grenst langs de schilderachtige rivier de Yaquina en nestelt zich tegen de bossen.

Kunstzinnig Toledo

De laatste jaren heeft het plaatsje Toledo zich ontwikkelt tot een waar walhalla voor vele kunstenaars uit de omgeving. Zo zijn bijvoorbeeld nationaal bekenede schilders zoals Ivan Kelly en Doug Haga verhuisd naar Toledo om hier de prachtige landschappen rondom Toledo vast te kunnen leggen. Je vindt hier ook verschillende galerijen en studios terug waar je werken van vele kunstenaars kunt bewonderen. 

Heceta Head vuurtoren

Op een uurtje rijden van Toledo staat een van de meest gefotografeerde vuurtorens van de Verenigde Staten. De Heceta Head Lighthouse is tevens het krachtigste baken aan de kustlijn van Oregon.

Sea Lion Caves

Vijf minuten verwijderd van de vuurtoren liggen de ‘Sea Lion Caves’. Met een lift word je naar enorme grotten langs de kust gebracht. Vanaf een observatieplatform kun je de Steller zeeleeuw bewonderen; de grootste zeeleeuw langs de kust van de Verenigde Staten. De mannetjes zijn aanzienlijk groter dan de vrouwtjes. Ze worden zo’n drie meter lang en kunnen wel duizend kilo wegen. De totale populatie langs de Noord-Amerikaanse westkust bedraagt naar schatting 80.000 exemplaren. Deze soort migreert niet of nauwelijks. In deze grot verblijven gemiddeld tussen de 200 en 300 dieren. De Sea Lion Caves zijn dagelijks geopend. Wees erop voorbereid dat de zeeleeuwen veel herrie kunnen maken en niet altijd fris ruiken. Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Toledo gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Toledo