Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Toen de Canadian Pacific Railroad in 1886 klaar was, bleken er een aantal tekortkomingen te zijn. Bijvoorbeeld bij de Kicking Horse Pass. Daar was de helling zo steil dat ontsporing en daardoor het
verongelukken van treinen eerder regel dan uitzondering was. Er is een pad vanaf Kicking Horse Pass, dat naar de overblijfselen van één van deze verongelukte treinen leidt.

Het Kicking Horse Skigebied (basisstation ca. 15 kilometer van Golden) is geweldig. Het heeft een van de modernste en langste cabineliften van Canada, genaamd de “Golden Eagle Express”. De lift brengt je in één ruk van het basisstation naar 2.350 meter, alwaar zich onder meer een voortreffelijk restaurant bevindt, de “ Eagleʼs Eye”. Veel mogelijkheden vanaf boven: allerlei moeilijkheidsgraden, off-piste en buckel. Mooie nieuwe stoeltjeslift “Stairway to Heaven”. Vanaf boven is een groene piste, “Itʼs a Ten” van 10 kilometer! Ons platte non-ski landje heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het skigebied. De liften zijn namelijk aangebracht door Ballast-Nedam. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Kicking Horse gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Kicking Horse