De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Quesnel is een kleine overnachtingslocatie die aan de Cariboo Highway ligt. Deze weg loopt richting het noorden van British Columbia en kende grote populariteit tijdens de goldrush. Inmiddels zijn er verschillende spookstadjes te zien en uitgestrekte vlaktes met ranches en paarden.

Het centrum van Quesnel

Ondanks dat Quesnel zelf slechts een klein stadje is, valt hier genoeg te zien en beleven. De stad kent een rijke geschiedenis, mede doordat Quesnel gelegen is in een gebied waar vroeger veel goud gevonden werd. Dit bracht een complete volksverhuizing teweeg. Daarnaast zorgde de ligging van Quesnel, dichtbij de Fraser- en Quesnel rivier, ervoor dat veel boeren zich hier gingen vestigen. Vandaar dat je hedendaags in Quesnel veel boerderijen en ranches kunt vinden. Het centrum van de stad staat vol historische gebouwen die je kunt bewonderen.

Pinnacles- & Ten Mile Lake Provincial Park

Quesnel is een uitstekende uitvalsbasis voor het ontdekken van omliggende provinciale parken. Met name Pinnacles Provincial Park & Ten Mile Lake Provincial Park zijn omliggende juweeltjes. Pinnacles Provincial Park bestaat uit een gigantische oppervlakte van dennenbos. Het park biedt een schitterend uitzichtpunt met een schilderachtig uitzicht over de steden Quesnel en Baker Creek. Bovendien zijn hier Canadese 'Hoodoos' te vinden, bijzondere torens van kalksteen. Ten Mile Lake Provincial Park beschikt over haar eigen unieke charmes. Dit provinciale park beschikt over veel water en zelfs zandstranden. Ideaal dus voor een heerlijke picknick of ter ontspanning op, in of langs het water.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Quesnel gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Quesnel