De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Langs de weg richting de zuidkust, kom je veel met gletsjers bedekte bergen en watervallen tegen. Een van deze watervallen is de Seljalandsfoss. Langs deze waterval loopt een duizend jaar oud pad die ook achter de waterval langs gaat en daardoor loop je dus achter het neerstortend watergordijn.
Een absolute must tijdens je rondreis door IJsland.

De waterval

Over een rots aan de zuidkust van IJsland klettert de Seljalandfoss waterval 60 meter naar beneden. Het unieke aan deze waterval is dat je achter de waterval door kunt lopen, er loopt een smal en glibberig wandelpad door de grot achter de waterval langs. Let op, want door het vallende water is het verraderlijk glad en de kans is heel groot dat je door wind en het vallende water doorweekt wordt. 
Bijzonder is om achter de waterval te staan en het enorme lawaai van het vallende water boven je hoofd te ervaren.

Jongeren zullen de waterval herkennen uit de een van de videoclips van popartiest Justin Bieber. In de videoclip van zijn nummer ‘I’ll Show You’ zie je Justin Bieber achter de Seljalandfoss langs rennen. 

Verborgen zuster waterval

De echte avonturiers zullen smullen van de wetenschap dat er een stuk achter de Seljalandfoss een verborgen waterval te vinden in. De Gljúfrabúi waterval vind je wanneer je het wandelpad langs de Seljalandfoss ongeveer een kilometer vervolgt. Deze waterval ligt verborgen achter een cliff met een kleine opening aan de kant van de oceaan. De waterval is alleen te zien wanneer je niet bang bent voor koude voeten en door het water de kleine klif opening door gaat. Eenmaal in de rots wordt je getrakteerd door de 40 meter hoge waterval die door de rots heen valt. Ook hier is dus voorzichtigheid geboden, doe dit alleen bij goed weer, en als je goed ter been bent. In het voor- en naseizoen en bij ijs is dit absoluut niet aan te raden.

Ligging

De Seljalandsfoss is gelegen langs de ringweg 1 die heel IJsland omringd, echter niet direct zichtbaar langs de weg. Zorg dus dat je goed oplet en de juiste afslag neemt, langs de ringweg 1 staan borden die de afslag aangeven. 

Reizen in de buurt van Seljalandsfoss

Logo Doets Reizen IJsland

Seljalandsfoss