De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Stedentrip Zweden 4*

Oslo - Noorwegen

Ondanks dat het Zweedse landschap hier en daar haar ruwe kant laat zien, zal het je meteen opvallen hoe zacht dit bijzondere land is. Het is daarom dan ook het ideale land om uit je dagelijkse leven te ontsnappen. Het avontuur begint zodra je bent aangekomen op de luchthaven van Stockholm-Arlanda. Hier stap je over op de trein naar Uppsala, de eerste bestemming van deze reis. Na een korte treinreis van minder dan 30 minuten arriveer je in het Cambridge van Zweden. Uppsala staat namelijk bekend als populaire studentenstad, waar jaarlijks vele ‘internationale’ studenten hun opleiding starten. Je vindt hier dan ook de oudste universiteit van de Scandinavische regio, maar ook historische bezienswaardigheden zoals de Kathedraal en het Kasteel van Uppsala. Na een nacht in Uppsala ga jij ca. 2 uur met een ervaren gids op pad om meer over de geschiedenis van deze bruisende universiteitsstad te leren. Aan het einde van deze dag stap jij weer in de trein om naar de tweede bestemming te reizen.

Wie Zweden zegt, zegt Stockholm! Niet gek dus, dat de hoofdstad van Zweden de tweede bestemming van deze reis is. Je verblijft hier drie nachten, zodat jij precies voldoende tijd hebt om kennis te maken met deze wereldstad. Stockholm heeft een uniek karakter doordat de stad gebouwd is op maar liefst 14 verschillende eilanden die met elkaar verbonden zijn door middel van bruggen. Desondanks is de stad heel compact, waardoor je het grootste gedeelte te voet kunt ontdekken. Naast een privé wandeltour, ga je de stad ook vanaf een ander perspectief beleven. Je stapt namelijk in een kajak en geniet van een ontspannende sightseeing vanaf het water! Beide excursies hebben wij inbegrepen, zodat jij zorgeloos kunt genieten en meer kan leren over de lokale gewoonten, geschiedenis, cultuur en levensstijl dankzij de gesprekken met de lokale gidsen. Tevens raden wij je aan om plaats te nemen in een van de vele restaurants waar je de Scandinavische keuken kunt proeven en kan ervaren wat de lokale bevolking eet. Een ontspannen moment en tevens een mooi alternatief om de Zweedse levensstijl zelf te ervaren. Naast de traditionele Scandinavische keuken, zijn er ook tal van andere keukens in de vele restaurants in de hoofdstad te vinden, waar jij kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Nadat je alle hoogtepunten van Stockholm gezien hebt reis je met het openbaar vervoer naar Trosa, de derde bestemming van deze reis. Trosa is een klein stadje dat boordevol verassingen zit. Het eerste wat hier opvalt is de Trosaån rivier die de stad Trosa volledig in tweeën deelt. De stad heeft een rijke geschiedenis en deze is terug te vinden in de vele historische gebouwen die de stad rijk is. Wandel over Västra Ågatan, een schitterende route langs de rivier en kijk je ogen uit bij de vele bijzondere houten huisjes in de stad. Geniet tot slot van een schitterend panoramisch uitzicht vanaf het ‘einde van de wereld’, bij de haven van Trosa. Boek deze fantastische reis bij Doets Reizen en wij zorgen ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Het enige waar jij voor moet zorgen is dat je van deze reis geniet, een verrijking van je leven!

Hotel categorie - Beter

 • Uppsala - Clarion Gillet in standard room
 • Stockholm - Downtown Camper in Standard room
 • Trosa - Trosa Stadhotellet in standard room

Inbegrepen

 • Retour vluchten
 • 5 hotelovernachtingen incl. ontbijt 
 • Trein van Arlanda naar Uppsala
 • 4 uur durende wandeling door Uppsala met Engelstalige gids op dag 2
 • Trein van Uppsala naar Stockholm
 • 3 uur durende wandeling door Gamla Stan met Engelstalige gids op dag 3
 • Entree Vasa Museum op dag 3 (zonder gids)
 • Trein en bus van Stockholm naar Trosa en vice versa

Reizen met deze accommodatie