Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Laat je verrassen door het relatief onbekende deel van de Verenigde Staten: Noordwest Amerika. De groene en diverse omgeving maakt dit gebied perfect voor een rondreis door de natuur. Geniet van het felblauwe Crater Lake, spot beren in het regenwoud van Olympic National Park of laat je verrassen door de prachtige kustlijn van Oregon. Op zoek naar afwisseling? Drink een koffie in hip Portland. Of ga op bezoek bij Microsoft in Seattle.

Eindeloos veel reisopties in Noordwest Amerika

In Noordwest Amerika zijn het de natuur, de dieren, de mensen, de ruimte en het weer die jouw reiservaring uniek maken. Zo biedt Oregon het beste van Amerika in één staat door overweldigende landschappen. Washington State zal je fascineren door de inwoners en hun bewuste levensstijl om de natuur te behouden. Dit nog ondergewaardeerde gebied is perfect voor een camperrondreis of autorondreis, om zo ál het wonderschoon te ontdekken. Wil je ruiger en imposanter? Neem dan Alaska mee in je rondreis of ga op een luxe cruise en aanschouw het grenzeloze aanbod van mysterieuze gletsjers, uitgestrekte toendra’s, immense fjorden, spectaculaire walvissen en actieve vulkanen.

Enorme variatie aan landschappen

Onbekend maakt onbemind? Onterecht voor het Noordwesten van Amerika dat vaak minder aantrekkelijk oogt voor toeristen. De enorme variatie aan landschappen en onontdekte steden maken dit gebied een 'must see'. In Oregon kun je je vergapen aan de indrukwekkende piek van Mount Hood, de grandeur van Colombia River Gorge en de spectaculaire Oregon Coast. Terwijl Washington State je verrast met het prachtige regenwoud van Olympic National Park en de échte koffie van Starbucks in de trendy stad Seattle. Zin in en tijd voor nóg meer natuur? Bezoek dan Alaska voor duizelingwekkend diepe fjorden, ijzige gletsjers, dichte bossen en uitgestrekte toendra’s. Het zwart- en roodgekleurde landschap van Katmai National Park en de vissende grizzlyberen in Denali National Park zijn hoogtepunten die je niet wilt missen!

De beste reistijd voor Noordwest Amerika

De staten Oregon en Washington in Noordwest Amerika zijn het beste te bezoeken in de zomermaanden tussen juni en september. Er valt relatief weinig regen en de temperatuur is aangenaam. Maar ook de overige maanden kennen hun charme. Zo lijkt het voorjaar net een sprookje met overweldigende wildflowers, brengt de herfst prachtige kleuren met zich mee en kun je in de winter van verschillende, immense pistes skiën. In Alaska zijn de maanden mei tot augustus favoriet. Met lichte dagen tot wel 17 uur lang en altijd een aangename temperatuur kun je alles uit jouw vakantie halen. Altijd al het Noorderlicht willen zien? Ga dan op wintersport in Alaska, een waar wonderland.

De parels van Noordwest Amerika

Laat je verrassen door het onbekende en maak een autorondreis of camperrondreis langs de parels van Noordwest Amerika:

Bestemmingen in Noordwest Amerika

Reizen naar Noordwest Amerika

Logo Doets Reizen Amerika

Noordwest Amerika