Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bestemmingen

Finland

1 Actueel reisaanbod

Finland is een volstrekt unieke belevenis. De bijzondere taal en eigenzinnige cultuur – waar wederzijds respect hoog in het vaandel staat – maken van Finland een verborgen parel in Noord-Europa. Relaxen, genieten en liefhebben zijn sleutelwoorden als je door Finland reist. En wat steeds opvalt: het enorme ontzag voor de (wijsheid van de) natuur is er diepgeworteld en zie je terug in de respectvolle omgang met de wilde dieren die er leven. Finland mag als reisbestemming dan minder bekend zijn dan Zweden en Noorwegen, dat betekent zeker niet dat het minder te bieden heeft.

Overweldigende natuur
In het zuiden van het land word je getrakteerd op maar liefst 200.000 verschillende meren, groot en klein, die tussen prachtige groene bossen verscholen liggen. Langs de west en zuidkust ervaar je indrukwekkende scherenkusten met duizenden eilandjes. Trek je richting het hoge noorden, dan kom je in aanraking met Fins Lapland waar de oorspronkelijke bevolking (de Sami of Samen) nog in nauw contact met hun rendieren leven. Aan de oostkant van Finland, grenzend aan Rusland, vind je in de dichte bossen wilde beren en wolven. Als outdoor liefhebber kun je hier je hart ophalen.

‘Laat het kind in je vrij’
Wie denkt dat een bezoek aan Santa Claus Village alleen voor kinderen is, heeft het mis. Net boven de poolcirkel ligt Rovaniemi, waar de Kerstman zijn kantoor houdt en jaarlijks duizenden brieven met wensen leest.  Deze bijzondere plek is het hele jaar door te bezoeken en voelt magisch. Misschien komt het door de oorverdovende stilte, de dichte bossen of het feit dat de kerstman daar woont. Laat het kind in je vrij en lever hoogstpersoonlijk je decemberlijst af!

Magisch Noorderlicht
Eén van de mooiste natuurverschijnselen die je in het echt wilt ervaren is toch wel het Noorderlicht. Om succesvol op het Noorderlicht te jagen, kun je het beste naar het noordelijke deel van Finland waar je tussen augustus en april de meeste kans hebt. Het aanschouwen van dit Noorderlicht is een indrukwekkende gebeurtenis die je nooit zult vergeten. Daarom zorgt Doets Reizen dat je – ‘Very  Vip’ – precies op die plekken komt, waar de kans op drukte het kleinst is en de kans op het zien van het Noorderlicht het grootst. Ofwel: bij ons zit je eerste rij!

Helsinki, oase van rust
Naast schitterende natuur waar je dagen in kunt “verdwalen” biedt Finland ook idyllische dorpjes met artistiek erfgoed en ontspannen steden, zoals Helsinki.  Ondanks de 1,4 miljoen inwoners is de hoofdstad een oase van rust en tolerantie, en kun je er makkelijk te voet of per fiets van alles  ontdekken, waaronder de Dom Kerk, het Seurasaari Openlucht Museum en het Nationaal museum. Ook voor de kritische shopper is Helsinki een verademing, met talloze, ruim opgezette luxe-winkels. En vergeet ondertussen niet van de Finse keuken te genieten!