Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bestemmingen

IJsland

15 Actueel reisaanbod

Autovakantie IJsland, camperrondreis IJsland of een Stedentrip Reykjavik? Bij Doets Reizen boek je de mooiste IJsland vakanties en verblijf je altijd op de mooiste locaties. Centraal gelegen tussen Europa en Noord-Amerika ligt het ongerepte eiland IJsland. Een bijzonder land met ongekende mogelijkheden op het gebied van natuurreizen. Of je nu kiest voor een Stop-Over of een complete rondreis? IJsland biedt geweldige mogelijkheden voor liefhebbers van extreme landschappen met watervallen, vulkanen, gletsjers en het bruisende Reykjavik.

Rondreis IJsland met Doets Reizen

Wilde aardkorst, slimme whizzkids…

Wie zichzelf niet de kans geeft voet op IJslandse bodem te zetten, loopt zo goed als een buitenaardse ervaring mis. Want waar anders word je zó intens geconfronteerd met de grillen van de aardkorst? De humeuren en temperamenten van diep, diep onder de grond? Het verhaal van IJsland is het verhaal van een heroïsche strijd tegen de elementen. Wat het nóg een slag interessanter maakt: op dit afgelegen, dunbevolkte eiland maak je niet alleen kennis met de eeuwenoude Viking-cultuur, maar word je tegelijkertijd meegesleurd naar de slimste, meest ‘sophisticated’ whizzkids en modernste datacentra van de 21-ste eeuw.   

Fantastische filmdecors tijdens een vakantie op IJsland

Hóe spectaculair het ‘geweld’ de IJslandse natuur is, blijkt wel uit de permanente belangstelling van beroemde regisseurs om er te mogen filmen. Game of Thrones, James Bond, Batman – de hoeveelheid filmhelden die door IJslandse décors hebben gerend en gesprongen is indrukwekkend. Of het nu de vulkanen van Vatnajokull zijn, de tektonische platen van Thingvellir, de ijskappen van Snaefellsjokull, de watervallen van Fimmvorduhals of de ‘blauwe ijsbergen’ van Jokulsarlon: het is bijna onmogelijk niet geïmponeerd te zijn door deze ongepolijste uitbarstingen van natuurpracht. De Amerikaanse schrijver Stephen Markley noemt autorijden door IJsland ‘uitputtend’, omdat de sensaties van de uitzichten je geen rust gunnen. 

Eigenzinnig  Reykjavik

Hoofdstad Reykjavik voelt aan als een gemoedelijke provincieplaats. Maar slaperig is het er bepaald niet. Vanwege het hoge prijsniveau hebben veel IJslanders twee of drie banen, waardoor ze een hoog tempo draaien en meer dan veertig uur per week werken. Het levert eigenzinnige, multi-inzetbare mensen op, die tegelijkertijd kunstenaar en verpleger zijn, of ambtenaar en cabaretier, of ober en muzikant. Door het bikkelharde werken geven IJslanders veel geld uit aan hun twee favoriete items: gadgets en kleding. Als je wilt weten voor welke ‘look’ Europese jongeren binnenkort gaan vallen en welke kleding daarbij hoort, krijg je in Reykjavik een trendy preview! Hallgrimskirkja (grootste kerk), Laugavegur (belangrijkste winkel- en uitgaansstraat) en Culture House (museum over IJsland) zijn drukbezochte attracties in Reykjavik.

Ge-upgrade genieten, luxe hotels op IJsland

Hoewel IJsland nog steeds een onherbergzaam land is, komen er steeds meer comfortabele hotels en appartementen waar je, prettig verwarmd, van de omliggende natuur kunt genieten. Het luxueuze wellness complex ‘Blue Lagoon’ bij het vissersplaatsje Grindavík is, bijvoorbeeld, niet meer weg te denken uit een rondreis door IJsland. Middenin ligt een geothermisch bad annex kunstmatig meer, dat met 39 graden Celsius een weldaad is voor lijf en leden. Het bad ligt bovendien in een met mossen begroeid lavaveld. Voor de meest ultieme beleving overnacht je in het Silica Hotel of het nog luxere Retreat Hotel

Reistips voor IJsland

Op tijd naar de supermarkt

Ga bij voorkeur ’s ochtends naar de supermarkt om voedsel te kopen. Supermarkten sluiten vroeg in IJsland, zeker buiten Reykjavik.

Rondje geven

Voel je niet verplicht een rondje te geven als je met IJslanders in gesprek raakt. Het is volstrekt normaal dat iedereen zijn eigen drankjes koopt, ook bij een wat langer samenzijn.

Walvissen spotten

IJsland is één van de beste Europese locaties om walvissen te spotten. In de zomer heb je 90% kans om ze te zien, in de winter nog altijd 65%.  

Op reis met Doets Reizen

Als IJsland-specialist kennen we het land misschien net wat beter dan anderen. Daardoor zorgen we niet alleen dat je op de geweldigste plekken van IJsland terechtkomt, maar ook dat je die plekken op de geweldigste manier te zien krijgt. Wil je paragliden aan het strand, of  per quad of snowmobile over de IJslandse aardkorst denderen? Wij regelen het vooraf voor je bij de beste adressen. Zin in een fantastisch appartement of hotel met een onvergetelijk uitzicht en extra luxe? Wij kennen het aanbod van exclusieve locaties tot in de details. Twijfel je over een kort of wat langer verblijf op IJsland? Wij nemen de tijd de verschillende opties met je door te nemen, zodat je tot de juiste beslissing komt. Kortom, bij ons zit je eerste rij.

De mooiste watervallen in IJsland

Top 5 mooiste accommodaties in IJsland

Excursies tijdens je rondreis IJsland

De natuur van IJsland ligt letterlijk aan je voeten. Toch is het ondernemen van excursies een leuke manier om het land nog beter te leren kennen. Ga hiken op gletsjers, maak een boottocht langs gigantische ijsschotsen, daal af in een vulkaan of spot walvissen. Er is genoeg te doen, ook voor families met (jonge) kinderen. 

Dit mag je niet vergeten voor je reis naar IJsland

Neem dit mee…

Het meenemen van thermo-ondergoed is aan te raden. Het zorgt dat je onder alle omstandigheden goed warm blijft. Ook voor andere lichaamsdelen is het slim er vanuit te gaan dat je op skivakantie gaat, dus: skibroek, handschoenen, muts, zonnebril en zonnebrandcrème mee. Het licht op IJsland kan namelijk heel fel zijn.

Thermosfles

Onderweg iets warms drinken, kan op IJsland een dringende behoefte worden. Het tot je beschikking hebben van een thermosfles is daarom een goed idee.

Betalingsverkeer

Op IJsland is de IJslandse kroon de belangrijkste valuta. Als je tegen de gunstigste koers jouw euro’s wilt omwisselen kun dat het beste meteen op het vliegveld doen, voor je de douane bent gepasseerd. Bankpassen en credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd. 


Reizen naar IJsland