Bosbranden Jasper Meer info

Bestemmingen

Denemarken

1 Actueel reisaanbod

Weg van de dagelijkse sleur, op 8 uur van Utrecht kun je in Denenmarken genieten van rust, ruimte en natuur. Denk je aan Denemarken, dan denk je aan LEGO WORLD, maar er is nog veel meer te ontdekken. Schitterende stranden, 7(!) UNESCO Werelderfgoederen, eindeloze fiets- en wandelroutes, Denemarken is hot! Misschien wist je dit nog niet over Denemarken, maar het land is een heuse eilandbestemming. Hoofdstad Kopenhagen en de geboortestad van Hans Christian Andersen zijn omgeven door water. In totaal heeft Denemarken 444 verschillende eilanden.

Hygge – Deense gezelligheid

Net zoals de Zweden zijn de Denen een gelukkig volk, niet zo gek als het leven draait om Hygge. Het woord laat zich niet makkelijk vertalen, naast gezelligheid is Hygge nog veel meer. Het gaat om het creëren van een fijne warme sfeer, genieten van het goede leven met je dierbaren. Uren tafelen met een vers bereid diner en filosoferen over het leven. Hygge is er het hele jaar, maar bereikt in de kerstperiode zijn piek. Hoewel het godsdienstige aspect minder betekenis heeft, zijn de kerken rondom kerst bomvol en staat de symboliek centraal.

Op vakantie in Denemarken met kinderen 

Denemarken is dé vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Door de korte afstand, eindeloze brede zandstranden en activiteiten voor het hele gezin is deze bestemming het gehele jaar te bezoeken. Duik in de wondere wereld van ’s werelds bekendste blokje. LEGO World is attractie nummer 1 en leuk voor jong en oud. Bezoek in Kopenhagen het oude pretpark Tivoli waar ’s zomers concerten worden gegeven. Wat dacht je van een heuse safari met meer dan 1000 loslopende dieren in Knuthenborg en Givskud Zoo?

Een doe vakantie Denemarken

444 verschillende eilanden en witte zandstranden, dat betekent veel waterpret! Ontdek de natuur vanuit de kano, glijdt over de golven met je surfplank of hijs de zeilen van het zeilschip. De Zuid-Funense Archipel is populair onder zeilers, met gezellige dorpen en schilderachtige havens. Bewandel één van de 19 natuurparels zoals Rold Skov met zijn knoestige en kromme bomen of de moerrassen en weiden van Mols Bjerge. Pak de wandelschoenen maar in. De mooiste fietsroutes zijn rondom de Limfjord te vinden. Langs het grootste fjord van Denemarken fiets je via bochten en zijtakken naar de andere kant van Jutland.

Gekleurde havenhuizen en indrukwekkende paleizen

Kopenhagen is de thuisbasis van één van de oudste monarchieën die zelfs teruggaat tot de Vikingtijd. De geschiedenis is overal in de stad, waar geplaveide straten en paleizen een culturele achtergrond vormen voor het moderne leven van de inwoners vandaag de dag. De onmiskenbare houten gekleurde huizen van NYhavn waren vroeger een verzamelplaats voor zeelieden. Vandaag de dag vind je hier hippe restaurants en barren. Vanuit de oude haven loop je via promenade richting de bekendste inwoonster, de kleine Zeemeermin. Gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen werd het bronzen beeld in 1913 onthuld. Ook de indrukwekkende Botanische tuinen uit 1600 zijn een bezoek waard met ruim 13000 verschillende soorten planten een heuse vlindertuin. 

Reis naar Denemarken