Bosbranden Jasper Meer info

Noordoost Amerika brengt alles, van 'groot' (New York) tot 'klein' (idyllische vissersplaatsjes). Een mix van trendy (wereld)steden, adembenemende natuurgebieden en een schatrijke geschiedenis. Kruip achter het stuur voor een roadtrip en achtervolg prachtige rivieren, zoals de Connecticut en adembenemende berggebieden, zoals de Appalachen of de White Mountains. Zó ervaar je de drukte van New York, Boston of Washington D.C en zó geniet je, een paar uur later, van de rust in een pittoresk stadje. Deze unieke mix van dynamiek, gemoedelijkheid en natuur maakt van Noordoost Amerika een geweldige plek voor iedereen.

Een geweldige autovakantie, campervakantie of treinvakantie

De grote contrasten tussen stad en natuur geven je als reiziger vele opties. Zo is het mogelijk om met de auto of camper langs prachtige rivieren en reusachtige berggebieden te rijden tijdens de perfecte roadtrip. Ben je toch meer op zoek naar de ultieme stedentrip? Dan is een ontspannen treinreis langs de Oostkust een echte aanrader. De steden Boston, New York, Philadelphia en Washington D.C. liggen aan je voeten! 

Uitgestrekte natuur, pittoreske stadjes en trendy wereldsteden  

Zonder twijfel denk je bij Noordoost Amerika aan New York City. Maar wanneer je klaar bent met flikkerende billboards en je 5th avenue hebt leeggekocht, is het tijd om de ongekende schoonheid van deze regio ontdekken. Een rondreis met auto of camper brengt je naar de hoogtepunten, zoals Acadia National Park en de Pocono Mountains óf ga een stukje terug in de tijd bij de Amish gemeenschap in Lancaster. Klaar met de uitgestrekte natuur en pittoreske towns? Breng dan een bezoek aan een van de oudste steden in Amerika; Boston. Dompel je onder in de rijke geschiedenis van Philadelphia, bijvoorbeeld in de Independence Hall. Of breng een bezoekje aan de president in Washington D.C.

De beste tijd om naar Noordoost Amerika af te reizen

Noordoost Amerika kent een prachtige Indian Summer. Ga je speciaal voor de natuur naar deze regio? Kies dan voor een autovakantie of campervakantie in de maanden september of oktober. De adembenemende herfstkleuren maken je roadtrip onvergetelijk en de temperatuur is met zo’n 20 graden overdag vrij aangenaam. Ga je voor een stedentrip? Dan heeft het voor- of najaar de voorkeur. Maar ook in de winter is New York City een populaire bestemming voor alle kerstliefhebbers.

De must do’s in Noordoost Amerika

Noordoost Amerika is een reis door de bakermat van de USA met veel geschiedenis, ongerepte natuur én booming wereldsteden. Of je nu kiest voor een rondreis, stedentrip, campervakantie, autovakantie of treinvakantie, dit zijn dé hoogtepunten:

Reizen naar Noordoost Amerika

Logo Doets Reizen Amerika

Noordoost Amerika